آیا وبا در راه ایران است؟ | وبا چه علائمی دارد؟ | راه های پیشگیری از وبا را بدانید

«وبا بیماری‌است که حدود ۸۰ درصد بیماران می‌توانند علائم بالینی نداشته باشند. این روزها با انتشار بیماری وبا هرکس که اسهال داشته باشد بویژه اسهال آبکی، مورد مشکوک به وبا خواهد بود.
آیا وبا در راه ایران است؟ | وبا چه علائمی دارد؟ | راه های پیشگیری از وبا را بدانید

به گزارش روابط‌گستر؛ بیماری وبا در حال انتشار در کشور است. بیماری وبا در ایران گزارش شده است. وبا راه های مختلفی برای پیشگیری دارد. بیماری وبا را می توان از از اسهال بویژه اسهال آبکی تشخیص داد. فردی که اسهال آبکی دارد مشکوک به بیماری وبا است. 

پیش از این مریم مسعودی‌فر، رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت به خبرآنلاین گفته بود: «در استان‌های مرزی موارد مشکوک وبا گزارش شده است، ما درحال بررسی هستیم تا تایید قطعی این موارد مشخص شود، موارد مشکوک کسانی هستند که سابقه مسافرت خارج از کشور را داشتند که بعد از بازگشت علائم بیماری در آن‌ها مشاهده شده است.»

دیگران چه می خوانند:

بر این اساس لازم است همه ما علائم این بیماری را بهتر بشناسیم. رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت درباره روش‌های انتقال وبا می‌گوید: «روش‌های اصلی انتقال از طریق آب و مصرف مواد غذایی آلوده است، یعنی اگر آب غیربهداشتی باشد یا مواد غذایی به صورت خام استفاده شود، یا بعد از پخت آلوده شده باشد سبب انتقال بیماری می‌شود.»

علائم بیماری چیست؟

مسعودی‌فر در پاسخ به این پرسش که علائم بیماری وبا چیست به خبرآنلاین می‌گوید: «وبا بیماری‌است که حدود 80 درصد بیماران می‌توانند علائم بالینی نداشته باشند یا اسهال خفیفی داشته باشد، حدود 10 الی 15 درصد اسهال متوسط دارند، اما حدود 5 درصد بیماران علائم بالینی مانند اسهال خیلی شدید دارند. علاوه بر اسهال ممکن است بیمار دچار استفراغ شود، بنابراین چیزی که بسیار ما را نگران می‌کند بروز اسهال آبکی شدید است که منجر به کم آبی بدن می‌شود.»

روش‌های پیشگیری از ابتلا به وبا

مسعودی‌فر درباره روش‌های پیشگیری از مبتلا شدن به وبا بیان می‌کند: «برای پیشگیری مصرف آب سالم برای خوردن، شست‌وشوی میوه و سبزیجات و ضد عفونی میوه و سبزیجات خیلی مهم است، چیزی‌که اهمیت دارد دفع صحیح فاضلاب است، چراکه در برخی مناطق ممکن است مدفوع به‌صورت غیربهداشتی دفع شود، و این مسئله برای انتشار بیماری خطرناک است، چیزی‌که اهمیت دارد رعایت بهداشت دست‌ها است. از همه خواهش می‌کنیم قبل از تهیه و خوردن مواد غذایی شست‌وشوی دست با آب و صابون حداقل به مدت بیست ثانیه را رعایت کنند.»

روش‌های انتقال وبا

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت درباره روش‌های انتقال وبا می‌گوید: «روش‌های اصلی انتقال از طریق آب و مصرف مواد غذایی آلوده است، یعنی اگر آب غیربهداشتی باشد یا مواد غذایی به صورت خام استفاده شود، یا بعد از پخت آلوده شده باشد سبب انتقال بیماری می‌شود.»

درمان وبا چیست؟

با وجود همه پیشگیری‌ها و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ممکن است افراد به وبا مبتلا شوند، اما آیا وبا حیات بیماران را تهدید می‌کند؟ این پرسشی بود که مریم مسعودی‌فر برای پاسخ به آن به خبرآنلاین می‌گوید: «چیزی‌که در بیماران مبتلا به وبا آن‌ها را تهدید می‌کند، کم‌آبی بدن است. به محض این‌که علائم بالینی به صورت اسهال مشاهده شد بیماران باید در منزل مایع‌درمانی را شروع کنند، مایعانی مانند ORS و سایر مایعات و نوشیدنی‌های خانگی مانند دوغ و چایی را می‌توانند استفاده ‌کنند. اما اگر دفعات اسهال درحال بیشتر شدن است حتما باید سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند، با جبران مایعات بدن و الکترولیت‌های از دست رفته شرایط بیماری کاملاً قابل بهبود است.»

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت ادامه می‌دهد: «وبا بیماری مسری است، اما قرنطینه بیمار نیاز نیست، چون بیماری از طریق مدفوع یا استفراغ دفع می‌شود باید مراقبین این بیماران شستن مناسب دست‌ها را مدنظر داشته باشند، یا در تماس با محیط پیرامون بیمار از دستکش استفاده کنند، مهمترین چیز برای رعایت نکات بهداشتی، شست‌وشوی صحیح دست قبل از تهیه و مصرف غذا و بعد از استفاده از توالت است، مورد دیگر دفع صحیح فاضلاب و استفاده از توالت‌های بهداشتی است، همچنین باید از آب سالم استفاده شود، شنا کردن در رودخانه‌های جاری که از سلامت آن اطلاع نداریم خطرناک هستند.»

مسعودی‌فر در پایان به خبرآنلاین می‌گوید: «وقتی ما با بیمارانی که دارای علائم بالینی مشکوک به وبا هستند مواجه می‌شویم نباید منتظر جواب قطعی آزمایش‌ها باشیم، به محض این‌که فرد علائمی مانند اسهال آبکی پیدا کرد بلافاصله باید نکات بهداشتی لازم و جبران مایعات بدن در دستور کار قرار بگیرد.»

نحوه سرایت بیماری وبا چگونه است؟

انتقال وبا از راه های زیر صورت می گیرد:

آب آلوده به مدفوع؛

آشامیدنی و خوراک آلوده مانند سبزی ها و میوه هایي که با آب آلوده شسته شده اند و آلودگي غذاهاي پخته شده بعد از تهيه؛

 تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالی بیمار وبائی

عوارض وبا
وبا می‌تواند کشنده باشد. در موارد شدید، از دست دادن سریع مایعات و الکترولیت‌ها می‌تواند در حداقل دو یا سه ساعت باعث مرگ شود. حتی در موارد معمولی، در صور‌ت عدم درمان، احتمال مرگ فرد در کمتر از 18 ساعت در اثر کمبود آب بدن و شوک وجود دارد.

شوک و اسهال شدید جدی‌ترین عوارض وبا است. با این حال، ممکن است مشکلات دیگری نیز رخ دهد، مانند:

قند خون پایین

کمبود پتاسیم

نارسایی کلیه

منبع: خبر آنلاین

آیا وبا در راه ایران است؟ | وبا چه علائمی دارد؟ | راه های پیشگیری از وبا را بدانید

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟