به گزارش روابط گستر؛ حادثه متروپل همچنان بر روی زبان هاست. حادثه متروپل خیلی ها داغدار کرده است. حادثه متروپل در نوع خود بسیار عجیب به نطر می رسد. در حادثه متروپل تعدادی از زیر آوار زنده بیرون آمدند و تعدادی نیز جان باختند. اما یکی نفر هست که زنده ماندنش معجزه بود.
ویدئوی صحبت های زنی که به طرز معجزه آسایی از حادثه متروپل جان سالم به در برد را ببینید.
حادثهی متروپل آبادان، روایت تنهای سوخته، حضورِ تلخِ سگهای زندهیاب و آدمهاییست که همراه تمام آرزوهایشان زیر خروارها خاک آوار شدند؛ روایت دست اولی از تعلل و کوتاهیِ ناظران و عاملان و آمران پروژه که تا همین امروز، به قیمت بیرون آمدن جسد 33 انسان تمام شده است و هنوز بیرون کشیدن این جانهای بیرمق ادامه دارد.
حدیث فروریختنِ عظمت متروپل با سازههای غولپیکرش، حدیث عزاداری مردم شریف آبادان و جاری شدن اشکهای بیپایان است؛ قصهی ساخت و سازهای بیرویه و خوش ظاهری است که هیچ زمان پایان شاهنامهشان خوش نبوده؛ ستونها علم میشوند و امضاها برای نظارت بر ساخت و بیمهی کارگران سازنده، پای برگههای رسمی ثبت میشوند و شهرها در محاصرهی غولهای سازهای درمیآیند؛ به ظاهر قرار است شهرها زیباتر شود؛ برجی بر برجها افزوده شود و آدمها حظ بصری ببرند و از امکانات ساختمانهای بلندمرتبه بهرهمند شوند اما وقتی جای خیلی چیزها خالیست، همان که قرار است زیبا باشد و سر به آسمان بساید، آواری میشود بر سر همان شهروندانی که نه امضایی پای برگهای گذاشته بودند و نه سودی از ساخت و سازها داشتند؛ حداکثرش، بیخبر از همه جا آمده بودند چرخی بزنند یا دلخراشتر، نانی به سفره ببرند.
مسالهی بعدی، «نظارت» است؛ نه تنها بر استحکام سازهها و اصول استاندارد ساخت در متروپل نظارت نشده، بلکه هیچ نظارتی بر رعایت اصول ایمنی در کارگاههای ساختمانی آن در کار نبوده؛ شوکت با بیان اینکه در حوزهی نظارت و بازرسی کار با ضعفهای بسیار مواجهیم میگوید: بازرسان کار تضاد منافع شدید دارند؛ اینها از طرف دادگاه معرفی میشوند و به عنوان کارشناس سر پروژه میروند و مبلغ کارشناسی میگیرند یعنی هرچه عوارض بیشتر باشد، مبلغ دریافتی این کارشناس بیشتر میشود و همین مساله (پرداخت کارمزدی) تضاد منافع به وجود میآورد؛ کارشناس مربوطه به خاطر منافع شغلی و درآمدیاش خواه ناخواه سمت کارفرمایان بزرگ میایستد که پول بیشتری میدهد و وزنهی سنگینتری دارد.
بیشتر بخوانید: تعداد قربانیان حادثه متروپل به 33 نفر رسید | آخرین وضعیت ساختمان متروپل
فرماندار آبادان گفت: هر شهروند آبادانی که در محدوده متروپل ساکن است و خانهاش در خطر بوده و یا تخریب شده است میتواند به منطقه آزاد اروند مراجعه کند تا آنها را اسکان دهیم.
احسان عباسپور با اشاره به آخرین وضعیت امدادرسانی به سیبدیدگان متروپل اظهار کرد: با توجه به اینکه سازه متروپل ناپایدار است و خطر ریزش وجود داشت، مجبور به تخلیه ساختمانهای اطراف تا شعاع 150 متر شدیم و از روز دوم حادثه تمامی ساکنان منطقه نسبت به ترک محل اقدام کردند.
وی افزود: هر شهروند آبادانی که در محدوده متروپل ساکن است و خانهاش در خطر بوده و یا تخریب شده است میتواند به منطقه آزاد اروند مراجعه کند تا آنها را اسکان دهیم.
فرماندار آبادان گفت: حفظ سلامتی مردم هدف اصلی است و امیدوارم شهروندان شرایط را درک کنند و ما را در این راه همراهی کنند.
وی افزود: اکنون سازه با تلاش نیروهای فنی شرایط نسبتا پایداری دارد و در کنار عملیات آواربرداری، نسبت به استحکامسازی اقدام میشود؛ البته خطر همچنان باقی است و امکان ریزش ساختمان وجود دارد.
عباسپور گفت: متأسفانه تاکنون 33 نفر از شهروندان در این حادثه جان خود را از دست دادهاند و 37 نفر نیز مصدوم شدهاند که 35 نفر پس از مداوا ترخیص و دو نفر دیگر نیز برای اقدامات پزشکی بیشتر با حال عمومی پایدار به مراکز درمانی در اهواز منتقل شدند.
0 دیدگاه