اولین آمار مفقودین فاجعه ساختمان متروپل | نمای 3 بعدی ریزش ساختمان متروپل

اولین آمار رسمی از تعداد مفقودین در حادثه ساختمان متروپل آبادان منتشر شد.
اولین آمار مفقودین فاجعه ساختمان متروپل | نمای 3 بعدی ریزش ساختمان متروپل

به گزارش روابط گستر؛ 7 روز از حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان می گذرد. ساختمان متروپل آبادان سازه ای غیر اصولی و غیر مهندسی شده است که توسط هلدینگ عبدالباقی ساخته شده است. خیلی از افراد فاجعه ساختمان متروپل آبادان را با فاجعه ریزش ساختمان "پلاسکو" مقایسه می کنند. اما آمر جدیدی از ساختمان متروپل بدست رسیده است که در آن تعداد مفقودین این حادثه را ذکر کرده است.

در هفتمین روز از حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان که در سراسر کشور عزای عمومی اعلام شده است، تلاش‌ها برای جستجوی افراد گرفتار زیر آوار ادامه دارد.

دیگران چه می خوانند:

ساختمان 10 طبقه متروپل ظهر روز دوم خردادماه در آبادان، فرو ریخت. بر اثر این حادثه تاکنون 29 نفر جانباخته اند و تعدادی نیز مصدوم شده اند.

استاندار خوزستان با اشاره به آخرین وضعیت جست‌وجوی پیکرهای مفقودان حادثه متروپل گفت: بر اساس آمار اولیه و بنا به اعلام خانواده‌ها، 38 نفر به ما اعلام مفقودی شده است.

صادق خلیلیان در حاشیه حضور در ساختمان متروپل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه‌ای که بعد از ظهر دیروز با حضور وزیر کشور برگزار شد، قرار شد بعد از مقاوم‌سازی ساختمان در چهار جبهه کار آواربرداری را انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال حاضر این چهار جبهه کاری فعال شده‌اند و از چهار جهت به مناطق حساس رسیده‌ایم. امیدواریم هر چه سریع‌تر با توجه به خطراتی که در خصوص ریزش متروپل وجود دارد بتوانیم کار آواربرداری را انجام دهیم و پیکرهای گرفتار زیر آوار را خارج کنیم.

استاندار خوزستان گفت: بر اساس آمار اولیه و بنا به اعلام خانواده‌ها، 38 نفر به ما اعلام مفقودی شده است.

خلیلیان ادامه داد: تاکنون پیکر 29 نفر از زیر آوار خارج شده است. از این 29 نفر، سه پیکر مجهول‌الهویه هستند. همچنان در حال جست‌وجو برای پیدا کردن باقی پیکرها هستیم و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا درخواست آخرین خانواده‌ای که ادعا دارد فردی بر اساس مستندات در زیر آوار هست را پیگیری و پیکرها را خارج کنیم.

وی افزود: تمام مناطق احتمالی که ممکن است این پیکرها در منطقه حضور داشته باشند را شناسایی کرده‌ایم و کار آواربرداری بر این نقاط متمرکز شده است.

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: باید اختیار لازم به مجموعه نظام مهندسی داده شود تا اگر شهرداری ها در اجرای قواعد و ضوابط فنی تعیین شده در ساخت و ساز کوتاهی کرد این مجموعه بتواند در دادسرا و دستگاه قضایی طرح موضوع کرده و با جدیت از حقوق مردم دفاع کند.

غلامرضا شریعتی در گفت وگو با ایسنا، درباره درس هایی که باید از ریزش ساختمان متروپل گرفت، بیان کرد: اولین درسی که باید از وقوع این حادثه بگیریم این است که باید قواعد و الزاماتی که در حوزه ساخت و ساز در نظر گرفته شده است را جدی تلقی کنیم. تذکراتی که از سوی ناظران ساختمان داده می شود باید با جدیت دنبال شده تا اصول کار بر اساس استانداردهای فنی و مهندسی پیش رود.

وی در ادامه تصریح کرد: نکته بعدی این است که باید یک سامانه ای تعریف شود و در آن اصول فنی ساختمان هایی نظیر مجتمع های تجاری، برج ها، هتل ها و تمام اماکنی که جمعیت بالایی در آن رفت و آمد دارند به صورت کاملا شفاف اعلام گردد. از سوی دیگر مسئله بسیار حائز اهمیت، کنترل و نظارت بر اجرای دقیق قواعد و ضوابط فنی تعیین شده است.

نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه کوتاهی شهرداری آبادان و اقدام مالک ساختمان در افزایش تعداد طبقات، بار بیشتری به ساختمان متروپل تحمیل کرد و به عاملی برای ریزش این ساختمان تبدیل شد. از سوی دیگر نقش سازمان نظام مهندسی نیز قابل توجه است. اگر قواعد و نظاماتی برای کنترل و نظارت بر بحث ساخت و ساز پیش بینی می شود، باید اختیار لازم به مجموعه نظام مهندسی داده شود تا اگر شهرداری کوتاهی کرد این مجموعه بتواند در دادسرا و دستگاه قضایی طرح موضوع کرده و با جدیت از حقوق مردم دفاع کند.

شریعتی در پایان تاکید کرد: در بازنگری قانون نظام مهندسی ساختمان باید این موضوع پیش بینی شود که اگر شهرداری ها پذیرای تذکرات مهندسین ناظران ساختمانی نبودند این نهاد بتواند از حق مردم دفاع کرده و جلوی تخلف را بگیرد.

تاکید معاون رئیس جمهور بر حمایت روانی و اجتماعی از خانواده‌های آسیب‌دیده متروپل

ساعت 11:21؛ با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در آبادان بر اجرای برنامه‌های حمایت‌های روانی و اجتماعی برای خانواده‌های آسیب‌دیده متروپل تاکید شد.

دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست با روانشناسان دانشگاه علوم پزشکی آبادان که به منظور اجرای برنامه‌های حمایتی روانی و اجتماعی از خانواده‌های آسیب‌دیده و بازماندگان حادثه متروپل آبادان برگزار شد، اظهار کرد: باید برای ابراز همدردی با مردم مصیبت‌زده خدمت ایشان می‌رسیدم و در کنار رساندن پیام تسلیت رئیس جمهور و همدردی ایشان که فرمودند که پیگیر امور تا حصول نتیجه هستند، بتوانیم بخشی از آلام مردم حادثه‌دیده آبادان را تسکین بدهیم.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی آبادان، وی اضافه کرد: در این جلسه هماهنگی مناسبی را با روانشناسان و مشاوران داشتیم تا بتوانیم پوشش روحی و معنوی خوبی را در این فضا داشته باشیم.

خزعلی ادامه داد: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی آبادان آمادگی بسیار خوبی را برای همکاری در این حوزه داشت و با وجود اینکه شب گذشته روانشناسانی از تهران آماده عزیمت به این شهرستان بودند ولی آبادانی‌ها پیام دادند که به لحاظ نیروی انسانی متخصص مشکلی وجود ندارد و اگر بعدها کمبودی احساس شد از پایتخت نیز نیروی روانشناس به این منطقه اعزام می‌شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: در ادامه سفر به آبادان بازدیدهایی انجام شد تا از خانواده‌هایی که سرپرست خود را در این مصیبت از دست دادند حمایت معنوی و مادی لازم صورت گیرد.

دکتر عبداله خوان‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز در این جلسه گفت: کل پیکر دانشگاه علوم پزشکی آبادان و تمام ارگان‌های دست‌اندرکار در این مسیر در کنار عزیزان آسیب‌دیده و بازماندگان ایشان خواهند بود و در این مسیر ساماندهی خود را حفظ می‌کنیم.

وی اضافه کرد: در راستای حمایت روحی و روانی و استمرار مشارکت بین‌بخشی، میزبان دکتر خزعلی و هیات همراه بودیم تا بیش از پیش در کنار خانواده‌های بازماندگان باشیم و در این راه نیز به نحو احسن خدمات‌رسانی کنیم.  

نشست معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با روانشناسان دانشگاه علوم پزشکی آبادان با حضور معاون بهداشت، دانشجویی و فرهنگی و جمعی از مدیران گروه‌های ستادی در سالن اجتماعات معاونت بهداشت این دانشگاه برگزار شد.

شبیه‎ سازی سه بعدی از لحظه ریزش آوار ساختمان متروپل 

اولین آمار مفقودین فاجعه ساختمان متروپل | نمای 3 بعدی ریزش ساختمان متروپل

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟