شب قدر شب شهادت مولا علی (ع) است. 21 ماه رمضان هر سال شب قدر است. در شب قدر مردم ایراند به عزاداری می پردازند و تمامی مساجد و حسینیه های شهرهای کشور در شب قدر عزادار هستند. در شب های قدر هر سال پلیس راهنمایی و رانندگی تمهیداتی برای کاهش ترافیک در نظر می گیرد.
سردار محمدحسین حمیدی در تشریح تمهیدات ترافیکی پلیس راهنمایی و رانندگی برای شبهای قدر گفت: پلیس راهور تهران بزرگ در شبهای قدر تمهیدات ویژه ترافیکی خواهد داشت و مأموران ما با حضور صددرصدی در اطراف محلهای برگزاری مراسم شب قدر به خصوص امام زاده ها، تکایا و حسینیهها نسبت به تسهیل تردد و نظم بخشیدن به رفت و آمد خودروهای سواری، موتورسیکلتها و شهروندان اقدام خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در برگزاری این مراسمها ممکن است برخی از معابر فرعی موقتا و برای برگزاری مراسم مسدود شود، تأکید کرد: ممکن است برخی معابر در اختیار مراسم قرار گیرد و محدودیت های تردد مقطعی در آن داشته باشیم که در همین راستا از شهروندان میخواهیم که با پلیس همکاری داشته باشند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ همچنین از ممنوعیت تردد کامیون ها و وسایل نقلیه سنگین در شبهای قدر خبر داد و گفت: در حالت عادی این کامیونها از ساعت 23 تا 5 بامداد اجازه تردد در معابر را دارند، اما در شبهای قدر تردد کامیونها و وسایل نقلیه سنگین در معابر شهر تهران ممنوع است و پلیس با آن برخورد خواهد کرد.
وی از شهروندان خواست که برای حضور در مراسمهای شب قدر تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. البته مأموران پلیس راهور با حضور در معابر، راهنمایی لازم را برای پارک خودروهای شرکت کنندگان در مراسم انجام خواهند داد.
سردار حمیدی در همین خصوص هشدار داد: با توجه به اینکه بسیاری از حاضرین در مراسم شب قدر و مراسم عزاداری شب شهادت مولای متقیان علی (ع) با پوشش تیره حاضر خواهند شد رانندگان باید با دقت و توجه لازم و با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تردد کرده و از توقف و پارک خودرو در محل های ممنوع که منجر به سلب آسایش دیگران و بر هم زدن نظم است خودداری کنند. همچنین عابران پیاده نیز از محلهای مناسب و مجاز تردد کرده و از حضور و ایستادن در نقاط کور پرهیز کنند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در پایان گفت: تیمهای محسوس و نامحسوس پلیس و همچنین گشتیها در ایام شب قدر در بزرگراهها نیز حضور خواهند داشت.
شب قدر
شب قدر (به عربی: لیلة القدر، به معنای شب سرنوشت؛ که شب فرمان، شب قدرت، شب ارزش، شب تقدیر، یا شب اندازهگیری نیز ترجمه شدهاست) نام شبی است که در قرآن، به خصوص سوره قدر، از آن نام برده شدهاست. اغلب مسلمانان اعتقاد دارند قرآن برای اولین بار در شب قدر از سوی خدا بر محمد نازل شد. اسلامشناسان نظرات متفاوتی دربارهٔ معنای شب قدر در قرآن ابراز کردهاند؛ از جمله اینکه سوره قدر ریشه در یکی از اشعار افرایم سوری دارد و منظور از شب قدر، تولد عیسی است.
در اعتقادات مسلمانان، شب قدر در طول ماه رمضان (ماه نهم) واقع میشود. نه قرآن و نه احادیث جمعآوریشده از محمد روز دقیقی که شب قدر باید بزرگداشت شود را آشکار نمیکنند. طبق بسیاری از منابع مسلمان، و روایات این شب را به عنوان یکی از شبهای با شماره فرد از ثلث پایانی رمضان شناختهاند. مسلمانان مخصوصاً ده شب آخر ماه رمضان را مبارک میدانند. مسلمانان معتقدند که شب قدر با نعمت و رحمت فراوان خدا فرا میرسد، گناهان آمرزیده میشود، دعاها پذیرفته میشوند و این فرمان سالانه برای فرشتگان است که آن را طبق نقشه خدا انجام میدهند، آشکار میشود.
1 دیدگاه