هشدار در مورد سرخک | سرخک کشنده است و جدی بگیرید

سرخک با سرعت بالا در کشور در حال گسترش است و به نظر می رسد سرخک همانند کرونا خانواده ها را درگیر کند.
هشدار در مورد سرخک | سرخک کشنده است و جدی بگیرید

سرخک یکی از مسری‌ترین بیماری‌های واگیردار است  . هرگاه پوشش ایمنی گروهی در سطح جامعه کمتر از حد انتظار شود احتمال بروز اپیدمی سرخک وجود دارد. عمدتا سرخک یک عفونت دوران کودکی است که بر اثر نوعی ویروس ایجاد شده است . سرخک از طریق تنفس و قطره‌های تنفسی منتقل می‌شود. به نظر میرسد ایران آمادگی همه گیری سرخک را داشته باشد.

قاسم برجوئی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به افزایش مهاجرت اتباع خارجی به کشور، شناسایی موارد سرخک در حال افزایش است.

دیگران چه می خوانند:

این مقام مسئول بهداشتی ضمن هشدار به پایین آمدن پوشش واکسیناسیون سرخک نسبت به گذشته تأکید کرد: با توجه به مسری بودن سرخک اگر خانواده‌ای دارای کودک زیر 5 سال بوده و به هر دلیلی برای واکسیناسیون مراجعه نکرده است یا از کامل بودن واکسیناسیون کودک خود اطمینان ندارد، لازم است در اسرع وقت به یکی از مراکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه کند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ایران از جمله کشورهایی است که موفق به دریافت گواهی حذف بیماری سرخک و سرخجه گردیده است.

برجوئی‌فرد اظهار داشت: حذف بیماری سرخک به این معناست که حداقل به مدت 12 ماه هیچ موردی از بیماری ناشی از ویروس بومی سرخک رخ ندهد.

وی افزود: چنانچه کشوری بتواند این وضعیت را حداقل برای 3 سال متوالی ادامه دهد در صورتی که شاخص‌های مراقبت بیماری منطبق با ضوابط و استانداردهای بین‌المللی باشد، می‌تواند موفق به دریافت تأییدیه حذف این بیماری‌ها شود.

امکان گسترش بیماری سرخک

قاسم برجوئی‌فرد گفت: حذف بیماری سرخک بدین معنا نیست که ما دیگر در کشور این بیماری را نخواهیم داشت بلکه با توجه به هم‌جواری کشورمان با کشورهای با شیوع بالا، بیماری سرخک می‌تواند به راحتی با سفرهای بین‌المللی به کشور وارد می‌شوند.

این متخصص کودکان و نوزادان گفت: سرخک یک بیماری ویروسی کشنده و یکی از مسری‌ترین بیماری‌های عفونی است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: علائم اولیه بیماری سرخک، تب، آبریزش بینی، تورم ملتحمه چشم، سرفه و متعاقب آن‌ها بروز بثورات پوستی (غیر چرکی) است که بیش از 90 درصد افراد حساس (غیر ایمن) در تماس نزدیک با بیمار، آلوده می‌شوند.

"سرخک" می‌تواند کشنده باشد/ هر چه سریعتر کودکان را ایمن کنید

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به علائم ابتلا به سرخک، گفت: این بیماری در کودکان به ویژه کودکان دچار سوء تغذیه می‌تواند جدی و حتی کشنده باشد.

همایون امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به علائم و خطرات سرخک اظهار کرد: سرخک یکی از مسری‌ترین بیماری‌های واگیردار است و هرگاه پوشش ایمنی گروهی در سطح جامعه کمتر از حد انتظار شود احتمال بروز اپیدمی وجود دارد. عمدتا سرخک یک عفونت دوران کودکی است که بر اثر نوعی ویروس ایجاد شده و از طریق تنفس و قطره‌های تنفسی منتقل می‌شود.

وی افزود: علائم ابتلا به سرخک حدود 10 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شود؛ علائم و نشانه‌های سرخک معمولا شامل تب، سرفه خشک، آبریزش بینی، گلو درد و بثورات جلدی (دانه‌های پوستی) است.

امیری بیان کرد: این بیماری در کودکان به ویژه کودکان دچار سوء تغذیه می‌تواند جدی و حتی کشنده باشد بنابراین اگر فردی دچار علائم تب و بثورات جلدی شد به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کند .

وی با اشاره به هشدار وزارت بهداشت درباره شیوع سرخک، افزود: با توجه به طغیان سرخک در کشور افغانستان و هشدار وزارت بهداشت درباره شیوع بیماری سرخک، باید کودکان زیر پنج سالی که به هر دلیل در سن 12 و 18 ماهگی واکسن MMR (واکسن سرخک، سرخجه و اوریون) خود را دریافت نکرده‌اند برای تزریق واکسن به نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه کنند.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون سرخک در خوزستان حدود 95درصد است، گفت: تاکنون موردی از ابتلا به بیماری سرخک در خوزستان مشاهده نشده است اما به صورت مستمر موارد تب و بثورات جلدی را از نظر سرخک بررسی می‌شود.

وی بیان کرد: در صورت مواجهه با یک مورد سرخک، بررسی اطرافیان و موارد تماس بیمار جهت شناسایی موارد جدید بیماری و همچنین بررسی سوابق واکسیناسیون سرخک و در صورت نیاز واکسیناسیون کودکان در منطقه‌ای که بیماری کشف شده است در دستور کار قرار می‌گیرد.

امیری افزود: هر بیمار مبتلا به سرخک می‌تواند 12 تا 18 نفر را در یک جمعیت غیر ایمن مبتلا کند و مسلما اگر جمعیت پوشش مناسبی از واکسیناسیون داشته باشد این عدد کمتر خواهد بود.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به مراقبت‌های مخصوص یک بیمار مبتلا به سرخک، گفت: بیمار مبتلا به سرخک باید در دوره بیماری در منزل اســتراحت کند و در صورت نیاز به خروج از منزل از ماسک استفاده کند. شستن دست‌ها و استفاده از دستمال یکبار مصرف حین ســرفه یا عطســه و دفع صحیح آن باید توسط فرد بیمار رعایت شود.

وی افزود: در طول این مدت بیماران نباید با افراد حســاس فامیل (نوزادان و افراد غیر واکســینه) در تماس باشد

هشدار در مورد سرخک | سرخک کشنده است و جدی بگیرید

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟