به گزارش روابط گستر؛ قیمت خودرو در سال های گذشته و تا به امروز با نوسان بالایی همراه بوده است. قیمت خودرو در این یکی دو سال اخیر به طرز وحشتناکی بالا رفته است. قیمت خودرو در سال جاری نیز با افت و خیز همراه بوده است اما بیشتر افزایش داشته است تا کاهش. اما وضعیت قیمت خودروهای وارداتی چگونه است؟ به نظر می رسد با آزاد شدن واردات خودرو، قیمت خودروهای وارداتی کارکرده نیز کاهش یابد.
یک کارشناس صنعت خودرو با اشاره به اثر اجرای برنامه واردات خودروی خارجی برای متعادل سازی بازار، گفت: آزادسازی واردات خودرو در کاهش التهابات بازار موثر است و منجر به افت قیمت خودروهای خارجی کارکرده میشود.
21 اردیبهشت ماه بود که سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت از تصویب کلیات طرح واردات خودرو در هیات دولت خبر داد و اعلام کرد: با توجه به رفع موانع صادراتی و افزایش صادرات که به برطرف شدن مشکل تراز ارزی کشور کمک کرد، دیگر ضرورتی برای استمرار ممنوعیت واردات خودرو نبوده و خواستار آزادسازی واردات آن برای ایجاد بازار رقابتی در کشور شدیم.
به گفته وزیر صمت، در شرایط کنونی با توجه به اینکه تولید خودرو بسیار کمتر از تقاضای بازار است، واردات برای تنظیم و کنترل بازار آزاد خودرو ضروری است. در آییننامه پیشنهادی واردات خودرو به انتقال فناوری برای بهبود کیفیت صنعت خودرو توجه ویژه ای شده و یکی از ویژگیهای آییننامه جدید توجه به واردات خودروهای اقتصادی بوده و رویکرد ما تامین خودروی قشر کمتر برخوردار جامعه در سبد محصولات خودرویی است.
گفتنی است، بسیاری از کارشناسان و فعالان این حوزه معتقدند که لغو ممنوعیت واردات خودرو در بهبود وضعیت این صنعت و افزایش سطح کمی و کیفی تولیدات خودروسازان و پاسخگویی به تقاضای بازار و حتی کاهش قیمت ها اثر مثبت دارد و بهتر است هر چه زودتر اقدام به این کار شود.
فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو نیز در این خصوص تصریح کرد: ممنوعیت واردات خودرو طی سال های گذشته مشکلات زیادی برای این صنعت به دنبال داشته است.
به گفته این کارشناس صنعت خودرو، به دلیل ممنوعیت واردات افرادی که متقاضی خرید خودرو خارجی بودند، طی این سال ها ناچار به خرید خودرو خارجی کارکرده و یا خودرو بی کیفیت داخلی به قیمت گزاف بودند.
وی افزود: آزادسازی واردات خودرو در کاهش التهابات بازار موثر است و منجر به کاهش قیمت خودروهای خارجی کارکرده می شود، اما نمی توان گفت تغییرات قیمتی خودروهای داخلی را نیز در پی خواهد داشت.
این کارشناس صنعت خودرو گفت: البته به دلیل مشخص نبودن جزئیات آیین نامه جدید واردات خودرو، هنوز نمی توان به طور دقیق در این باره اظهار نظر کرد. در صورتی که واردات با حداقل محدودیت ها صورت بگیرد، می توان به بهبود وضعیت بازار امید داشت اما اگر قرار باشد محدودیتی برای سقف قیمت و یا سهیم شدن تولیدکننده در سود واردکننده و ... برای واردات خودرو در نظر گرفته شود، شرایط متفاوت خواهد بود.
بیشتر بخوانید: واردات چه تاثیری بر بازار خودرو خواهد گذاشت؟
رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی اهواز با بیان اینکه قیمت خودروهای داخلی نسبت به یک ماه گذشته حدود 15 درصد افزایش قیمت داشته است، گفت: با اجرایی شدن واردات خودرو، قیمت خودروهای خارجی و داخلی به خصوص داخلیها کاهش مییابد.
عبدالرضا عساکره با بیان اینکه قیمت خودروهای داخلی نسبت به ماه گذشته 15 درصد افزایش قیمت داشته است، اظهار کرد: از زمانی که دولت قیمت شرکتی خودروها را افزایش داد، با توجه به این افزایش قیمت، قیمت خودروها در بازار بیش از قیمت شرکتی خواهد بود، یعنی وضعیت به شکلی است که روزانه 5 تا 10 میلیون تومان بر قیمت خودروها افزوده میشود اما فعلا و با قطعی شدن موضوع واردات خودرو، وضعیت بازار خودروهای داخلی و خارجی راکد شده است.
رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی اهواز با اشاره به اینکه علت افزایش خودروهای داخلی عرضه نکردن خودرو در بازار است، عنوان کرد: زمانی که تقاضای خودرو زیاد و عرضه آن کم باشد، قیمت خودرو افزایش مییابد.
عساکره با بیان اینکه عدم عرضه خودرو از سوی خودروسازان سیاستی است تا قیمت خودرو را افزایش دهند، تصریح کرد: با وجود آنکه قیمت خودروها همچنان در حال افزایش است اما شرکت پارس خودرو ادعا میکند که ضرر کرده است، در حالی که دو برابر سود میکند؛ اگر قیمت پژوپارس دولتی 330 میلیون تومان باشد، قیمت آن در بازار 404 میلیون تومان خواهد بود.
وی با بیان اینکه قیمت خودروهای اروندی در حال حاضر ثابت است، گفت: قیمت خودروهای اروندی مدتی افزایش یافت و معاملات این خودروها در بازار از وضعیت خوبی برخوردار است اما با قطعی شدن واردات خودرو از سوی دولت بازار راکد شده است و معاملهای انجام نمیشود. همچنین بیشتر مردم فروشنده هستند و خریدار کم است. هنوز زمان آغاز واردات خودرو اعلام نشده است اما با اجرایی شدن واردات خودرو، قیمت خودروهای خارجی و داخلی به خصوص داخلیها کاهش مییابد.
رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی اهواز با اشاره به قیمت خودروهای داخلی در بازار خاطرنشان کرد: در حال حاضر پژوپارس سال 325 میلیون تومان، پژوپارس تی یو فایو 395 میلیون تومان، 206 تیپ دو 324 میلیون تومان، پژو اسالایکس 330 میلیون تومان، 207 اتوماتیک 595 میلیون تومان، دناپلاس توربواتوماتیک 530 میلیون تومان، دناپلاس 495 میلیون تومان، تیبا یک 205 میلیون تومان و پراید صفر 200 میلیون تومان قیمت دارد.
عساکره به قیمت خودروهای اروندی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قیمت لندکروز 2018 صفر 4 میلیارد و 800 میلیون تومان، رافور 2018 صفر یک میلیارد و 600 میلیون تومان، پرادو 2018 دو میلیارد و 800 میلیون تومان، توسان 2018 نیمه فول 900 میلیون تومان، سانتافه 2017، 750 تا 770 میلیون تومان و سانتافه 2018، 800 تا 850 میلیون تومان قیمت دارد.
وی افزود: در حال حاضر آخرین مدل سانتافه یک میلیارد و 200 تا یک میلیارد و 300 میلیون تومان قیمت دارد که اگر از دبی وارد شود قیمت آن به 700 تا 800 میلیون تومان کاهش مییابد و علاوه بر این، با مدل 2022 وارد میشود.
منبع: کارآفرین نیوز/ایسنا
0 دیدگاه