بورس l زیان سهامداران بورس چه زمان جبران می شود

بورس امروز افت ۰.۰۵ درصدی داشت اما شاخص هم‌وزن با رشد ۸۶۱ واحدی را به تجربه کرد. به گفته کارشناسان، بورس در کوتاه مدت صعودی می‎‌شود.
بورس l زیان سهامداران بورس چه زمان جبران می شود

 در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس پس از افت 808 واحدی در ارتفاع یک میلیون و 512 هزار واحد قرار گرفت. اما شاخص بورس کل هم‌وزن با افزایش 861 واحدی مواجه شد. امروز نمادهای فولاد، وپارس، وبانک، فارس، خودور، تاپیکو، خگستر و ونوین بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشتند. نمادهای صبا، اتکای، مادیرا و پخش نیز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرا بورس گذاشتند.

بورس رشد می‌کند؟
مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گوید: شاخص کل بورس میل به افزایش دارد. در فصل مجامع هستیم و استقبال مردم از DPSها و سودهای احتمالی زیاد است. بنابراین انتظار می‌رود که در کوتاه مدت روند افزایشی را در بازار سرمایه مشاهده کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید می‌کند: این موضوع به این معنا نیست که ما هیچ روز منفی را در بازار تجربه نخواهیم کرد. ذات بازار منفی و مثبت است. اینها در کنار هم قرار خواهد گرفت. عواملی مثل خبرهای خوش برجام، سودآوری شرکت‌های بزرگ، افزیش قیمت سهام لیدر بازار مثل فولاد، شپنا و شستا حرکت مثبت اینها می‌تواند مردم را به سرمایه‌گذاری در بورس دلگرم کند.

دیگران چه می خوانند:

محبی ادامه می‌دهد: بیشترین مسئله الان بحث افزایش حجم معاملات و عدم خروج نقدینگی حقیقی‌ها که انتظار داریم این روال ادامه‌دار باشد تا وضعیت بازار را مثبت کند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار می‌کند: به نظر من شاخص کل، قابل اتکا نیست و باور دارم عملکرد ملی بورس روی شاخص کل لحاظ نمی‌شود. تمام پرتفوی‌ها طی چندماه آینده به سودآوری نمی‌رسند و نمادهایی که 90 درصد اصلاح داشتند، مسیر زیادی برای برای جبران زیان دارند.

آمارها نشان می‌دهد که 70 تا 80 درصد بودجه کشور متعلق به شرکت‌ها، بانک‌ها و مؤسسات وابسته به دولت است . رقم این بودجه برای امسال حدود سه هزار‌هزار میلیارد تومان است. اما به‌طور معمول صحبتی از دخل و خرج شرکت‌ها در اقتصاد ایران به میان نمی‌آید و حال آنکه عمده گروه‌های سیاسی و اقتصادی در کشور سرودست می‌شکنند که به مدیریت شرکت‌ها و بنگاه‌های دولتی و وابسته به دولت با گردش مالی قابل ملاحظه نائل شوند.

با وجود این موضوع و برای اجرایی شدن شعار شفافیت دولت باید، عملکرد شرکت‌ها در سایت کدال بارگذاری شود.
کاربران و فعالان اقتصادی نسبت به این موضوع در فضای مجازی اعتراض داشتند. پیام الیاس‌کردی، کارشناس بازار سرمایه در توییتی نوشت: «مدیران سفارشی، استخدام اتوبوسی، عدم بهره وری، حیف و میل پول، چاپلوسی و … نتایجش را امروز در زیان انباشته شرکت های دولتی نمایان میکند. راه حل ساده هستش:از صبح فردا تمام شرکت ها رو خصوصی(واقعی)کن، بخش خصوصی نه گنج قارون دارد نه صبر ایوب خودش خود به خود مجبوره درستش کنه!»

یک فعال بازار سرمایه نوشت: «این جوری که سیل گزارش های زیان ده تو کدال راه افتاده الان دیگه مطمئن شدم واقعاً امام زمان مملکتو تا الان نگه داشته بود.»

«حس ورشکستگی دارم امشب .من جای این مدیران دولتی بودم و شرکت یا سازمان تحت مدیریتم انقدر زیان میساخت، شب تا صبح خوابم نمیبرد»

«بهره‌وری پایین در شرکت‌های دولتی در صورت‌های مالی تلفیقی، نمود بیشتری دارد. پیشنهاد می‌شود با افشای صورت های مالی شرکت های مادرتخصصی ، شرکت‌های زیرمجموعه هم افشای اطلاعات داشته باشند.»

رابطه جدید بین طرح صیانت و کدال
برخی از کاربران و فعالان اقتصادی به انتشار صورت مالی‌ها از سوی دیگر نگاه کردند. کاربری نوشت: «می‌ترسم فردا بخاطر این گزارشات منتشر شده تو کدال، اونایی که مخالف طرح صیانت بودن هم موافق بشن و با یک فوریت تصویبش کنن انقدر که کدال خطری شده و حیثیت مدیران رو زیر سوال برده! با اختلاف یه سور زد به اینستاگرام!»

« شفافیت اخیر شرکت ها و سازمان های دولتی در کدال نمونه بارز عملکرد ضعیف مدیران دولتی در حیف میل منابع و‌ توزیع منابع و رانت بدون کمترین بازدهی هست.»

« در یک حرکت عجیب و البته جالب صورت‌های مالی 313 شرکت دولتی در کدال منتشر شد! در یک کلام: دولت ورشکسته است!هضم اعداد زیان انباشته برام سخته. تازه اینکه استانداردهای حسابداری و حسابرسی چقدر رعایت شده محل سواله. شرکت‌های نهادها، خصولتی‌ها و.. وضع بهتری ندارند »

« طبق جدیدترین گزارش کدال. اقتصاد ایران ورشکسته است.»

« نمایش زیان شرکت های دولتی در کدال هنر نیست. همه می دانستیم اغلب شرکت های دولتی زیان ده هستند؛آیا شما این شرکت ها را بدون استفاده از اهرم تجدید ارزیابی دارایی ها سودده می کنید؟ چنین هنری دارید؟»

بورس l زیان سهامداران بورس چه زمان جبران می شود

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟