ساعت کاری بانک ها در ایام شب قدر

ساعت شروع به فعالیت بانک ها در ایام شب قدر اعلام شد.
ساعت کاری بانک ها در ایام شب قدر

شب قدر یا لیلة القدر یکی از با ارزش ترین شب‌ها برای مسلمانان است. در قرآن کریم از شب قدر به بزرگی یاد شده و یکی از سوره‌های قرآن نیز به همین نام است. شب قدر را شب نزول قرآن و مقدر شدن سرنوشت انسان‌ها می‌دانند. در شب قدر مردم تا سحر به دعا و مناجات می‌پردازند. خواندن دعای پر فضیلت جوشن کبیر و قرآن به سر گرفتن در شب قدر مرسوم است.

طبق مصوبه هیئت وزیران مبنی بر اینکه کارکنان دستگاه‌های اجرایی در روزهای پنجشنبه (1 اردیبهشت) و دوشنبه هفته آینده با 2 ساعت تأخیر در محل کار خود حضور می‌یابند.

دیگران چه می خوانند:

در این زمینه، کانون بانک‌های خصوصی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: زمان شروع به کار و پذیرش مشتریان محترم بانک‌ها در صبح روزهای پنجشنبه مورخ  1401/2/1 و دوشنبه مورخ 1401/2/5 به ساعت 9:00 بامداد تغییر می‌یابد. بدیهی است خاتمه زمان پذیرش مشتریان بدون هیچگونه تغییری در روزهای مزبور به ترتیب ساعت 12:30 و 14:00 خواهد بود.

تاریخ شب‌ قدر امسال
شب‌های قدر در تقویم شمسی و قمری به سه شب اشاره شده که این شب‌ها در تقویم سال 1401 اینگونه می‌باشند:

شب اول قدر: روز چهارشنبه 31 فروردین سال 1401 مصادف با شب 19 ماه رمضان 1443 قمری است.
شب دوم قدر: روز جمعه 2 اردیبهشت سال 1401 مصادف با شب 21 ماه رمضان 1443 قمری است.
شب سوم قدر: روز یکشنبه 4 اردیبهشت سال 1401 مصادف با شب 23 ماه رمضان 1443 قمری است.
تمهیدات ترافیکی پلیس برای ایام شب قدر 

سردار محمدحسین حمیدی در تشریح تمهیدات ترافیکی پلیس راهنمایی و رانندگی برای شب‌های قدر گفت:‌ پلیس راهور تهران بزرگ در شبهای قدر تمهیدات ویژه ترافیکی خواهد داشت و مأموران ما با حضور صددرصدی در اطراف محل‌های برگزاری مراسم شب قدر به خصوص امام زاده ها، تکایا و حسینیه‌ها نسبت به تسهیل تردد و نظم بخشیدن به رفت و آمد خودروهای سواری، موتورسیکلت‌ها و شهروندان اقدام خواهند کرد.  
وی با بیان اینکه در برگزاری این مراسم‌ها ممکن است برخی از معابر فرعی موقتا و برای برگزاری مراسم مسدود شود، تأکید کرد: ممکن است برخی معابر در اختیار مراسم قرار گیرد و محدودیت های تردد مقطعی در آن داشته باشیم که در همین راستا از شهروندان می‌خواهیم که با پلیس همکاری داشته باشند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ همچنین از ممنوعیت تردد کامیون ها و وسایل نقلیه سنگین در شب‌های قدر خبر داد و گفت:‌ در حالت عادی این کامیون‌ها از  ساعت 23 تا 5 بامداد اجازه تردد در معابر را دارند، اما در شب‌های قدر تردد کامیون‌ها و وسایل نقلیه سنگین در معابر شهر تهران ممنوع است و پلیس با آن برخورد خواهد کرد.

وی از شهروندان خواست که برای حضور در مراسم‌های شب قدر تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. البته مأموران پلیس راهور با حضور در معابر، راهنمایی لازم را برای پارک خودروهای شرکت کنندگان در مراسم انجام خواهند داد.

سردار حمیدی در همین خصوص هشدار داد:‌ با توجه به اینکه بسیاری از حاضرین در مراسم شب قدر و مراسم عزاداری شب شهادت مولای متقیان علی (ع) با پوشش تیره حاضر خواهند شد رانندگان باید با دقت و توجه لازم و با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تردد کرده و از توقف و پارک خودرو در محل های ممنوع که منجر به سلب آسایش دیگران و بر هم زدن نظم است خودداری کنند. همچنین عابران پیاده نیز از محل‌های مناسب و مجاز تردد کرده و از حضور و ایستادن در نقاط کور پرهیز کنند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در پایان گفت:‌ تیم‌های محسوس و نامحسوس پلیس و همچنین گشتی‌ها در ایام شب قدر در بزرگراه‌ها نیز حضور خواهند داشت.

جایگاه و اهمیت شب قدر
شب قدر برترین و مهم‌ترین شب سال در فرهنگ اسلامی است. بنابر روایتی از پیامبر(ص)، شب قدر از موهبت‌های خدا بر مسلمانان است و هیچ‌یک از امت‌های پیشین از این موهبت برخوردار نبوده‌اند. در قرآن کریم، سوره‌ای کامل به توصیف و ستایش شب قدر اختصاص یافته و بدین نام (سوره قدر) خوانده شده است. در این سوره، ارزش شب قدر بیشتر از هزار ماه دانسته شده است. آیات یکم تا ششم سوره دخان نیز به اهمیت و رخدادهای شب قدر می‌پردازد.

در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که بهترین ماه‌، رمضان است و قلب ماه رمضان، شب قدر است. همچنین از پیامبر(ص) نقل کرده‌اند که شب قدر، سَروَر شب‌هاست. در روایتی از امام صادق(ع) شب قدر آغاز سال (رأس السنة) معرفی شده است که شاید منظور آغاز سال معنوی و عبادی باشد وشاید منظور مشخص شدن مقدرات یک ساله انسان باشد. بنابر منابع روایی و فقهی، روزهای قدر نیز همانند شب‌های آن گرانقدر و با فضیلت‌اند. وقوع برخی حوادث همانند ضربت خوردن امام علی (ع) در شب نوزدهم و شهادت او در شب 21 رمضان، بر اهمیت این شب‌ها، نزد شیعیان افزوده است و آنان در این شب‌ها در کنار اهتمام به اعمال مستحب مخصوص این شب‌ها، برای آن امام نیز سوگواری می‌کنند.

در برخی از روایات آمده است که فاطمه(س) سِرّ شب قدر است و هر کس فاطمه(س) را به صورت کامل بشناسد، شب قدر را درک کرده است.

 

ساعت کاری بانک ها در ایام شب قدر

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟