شب قدر l ساعات کاری ادارات دولتی در ایام شب‌های قدر اعلام شد

مراکز دولتی شامل وزارتخانه ها، سازمان ها، شرکت ها و مؤسسات دولتی در سراسر کشور با مصوبه هیات وزیران در روزهای نوزدهم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان با دو ساعت تأخیر کار خود را آغاز می کنند.
شب قدر l ساعات کاری ادارات دولتی در ایام شب‌های قدر اعلام شد

 شب قدر">شب قدر شب شهادت مولا علی (ع) است. 21 ماه رمضان هر سال شب قدر l علت نام گذاری شب قدر ؟شب قدر l فضیلت شب‌های قدر">شب قدر است. در شب قدر مردم ایراند به عزاداری می پردازند و تمامی مساجد و حسینیه های شهرهای کشور در شب قدر عزادار هستند. در شب های قدر هر سال پلیس راهنمایی و رانندگی تمهیداتی برای کاهش ترافیک در نظر می گیرد.

با توجه به فرا رسیدن شب‌ های قدر و سوگواری مولای متقیان حضرت علی(ع)، به منظور توفیق هرچه بیشتر در احیاء و بهره بردن از ثمرات معنوی این شب های پرفضیلت، مطابق سنوات گذشته زمان شروع به کار تمام وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات دولتی در سراسر کشور در روزهای نوزدهم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان با دو ساعت تأخیر همراه است.

دیگران چه می خوانند:

بر این اساس کارکنان دستگاه‌های اجرایی در روزهای پنجشنبه و دوشنبه هفته آینده با 2 ساخت تأخیر در محل کار خود حضور می‌یابند.

تاریخ شب‌های قدر 1401
شب‌های قدر در تقویم شمسی و قمری به سه شب اشاره شده که این شب‌ها در تقویم سال 1401 اینگونه می‌باشند:

شب اول قدر: روز چهارشنبه 31 فروردین سال 1401 مصادف با شب 19 ماه رمضان 1443 قمری است.
شب دوم قدر: روز جمعه 2 اردیبهشت سال 1401 مصادف با شب 21 ماه رمضان 1443 قمری است.
شب سوم قدر: روز یکشنبه 4 اردیبهشت سال 1401 مصادف با شب 23 ماه رمضان 1443 قمری است.
تاریخ شب های قدر 1401 + علت نامگذاری و فضیلت لیله القدر

شب قدر چیست؟
شب قدر به سبب نزول قرآن، شبی شکوه‌مند است، شبی که والاترین و پربرکت‌ترین شب‌های سال به شمار می‌رود، شبی که پیامبر خدا آن را ستوده و درباره آن فرموده است: «ماه رمضان، سرور ماه‌ها و شب قدر، سرور شب‌هاست».

ویژگی‌های شب قدر
از ویژگی‌های مهم این شب احیا و نیایش به درگاه الهی است. امام موسی بن جعفر (علیه‌السّلام) در این‌باره می‌فرمایند: «من اغتسل لیلة القدر واحیاها الی طلوع الفجر خرج من ذنوبه» کسی که در شب قدرغسل کند و تا طلوع صبح بیدار بماند و مشغول عبادت و نیایش الهی باشد از گناهانش پاک می‌شود.

علت نامگذاری شب قدر
شب قدر به این جهت «قدر» نامیده شده که جمیع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعیین می‌شود. شاهد این معنی در آیات 3 و 4 سوره «دخان» است که می‌فرماید: «إِنّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَة مُبارَکَة إِنّا کُنّا مُنْذِرینَ * فیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْر حَکیم»؛ (ما این کتاب مبین را در شبی پر برکت نازل کردیم، و ما همواره انذار کننده بوده‌ایم * در آن شب که هر امری بر طبق حکمت خداوند تنظیم و تعیین می‌گردد). این بیان، هماهنگ با روایات متعددی است که می‌گوید: در آن شب مقدرات یک سال انسان‌ها تعیین می‌گردد و ارزاق و سرآمد عمرها و امور دیگر در آن لیله مبارکه تفریق و تبیین می‌شود. البته این امر هیچ گونه تضادی با آزادی اراده انسان و مسأله اختیار ندارد؛ چرا که تقدیر الهی به وسیله فرشتگان بر طبق شایستگی‌ها و لیاقت‌های افراد و میزان ایمان، تقوا، پاکی نیت و اعمال آنها است. یعنی برای هر کس آن مقدر می‌کنند که لایق آن است، یا به تعبیر دیگر زمینه‌هایش از ناحیه خود او فراهم شده، و این نه تنها منافاتی با اختیار ندارد که تأکیدی بر آن است.
بعضی نیز گفته‌اند: آن شب را از این جهت شب قدر نامیده‌اند که دارای قدر و شرافت عظیمی است. نظیر آنچه در آیه 74 سوره «حج» آمده است: «ما قَدَرُوا اللّه حَقَّ قَدْرِهِ»؛ (آنها قدر خداوند را نشناختند).
گاه نیز گفته‌اند: به خاطر آن است که قرآن با تمام قدر و منزلتش بر رسول والا قدر و به وسیله فرشته صاحب قدر نازل گردید.
یا این که شبی است که مقدر شده قرآن در آن نازل گردد.

شب قدر l ساعات کاری ادارات دولتی در ایام شب‌های قدر اعلام شد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟