اصلاحات ساختاری و سیاستگذاری بانک شهر در مسیر سودسازی

نقش‌آفرینی مؤثر بانک شهر در بازار عملیلات بین بانکی نمایانگر یک برنامه‌ریزی گسترده تیمی و مدیریتی صحیح در سیاست‌گذاری و تمرکز بانک شهر بر وصول مطالبات معوق است که نتیجه آن در افزایش درآمدهای تسهیلات اعطایی، سپرده گذاری و اوراق بدهی مشخص شده است. حضور مؤثر بانک شهر در شبکه بانکی مشارکت در طرح‌های کلان را تسهیل می کند که نتایج مثبت زیادی را خلق خواهد کرد.
اصلاحات ساختاری و سیاستگذاری بانک شهر در مسیر سودسازی

به گزارش روابط گستر، بانک شهر با رکوردهای بینظیر در سودسازی و کسب درآمدهای پایدار توانست نیمه نخست امسال را در شرایطی به پایان برساند که با زیان انباشته  255 هزار میلیارد ریالی در پایان سال 1401 روبه‌رو بود. این بانک در بیشتر شاخص‌های مالی موفق شد در 6 ماهه ابتدایی سال 1402، منابع مالی خود را طی یکسال و نیم گذشته به یک گردش پولی قابل‌توجه مبدل سازد که نتیجه آن در افزایش پرداخت تسهیلات، بهبود کفایت سرمایه و در نهایت رشد درآمدهای عملیاتی بانک محسوس شد.

 

دیگران چه می خوانند:

بهبود وضعیت مالی بانک و حرکت به سمت سودسازی به رشد ارزش بازار و ارزشمندسازی سهام بانک منجر خواهد شد که در یک بررسی کلی منابع مالی قابل توجهی را برای بانک به ارمغان می‌آورد. ضمن اینکه تغییرات فعلی که اثرات خوبی بر نسبت کفایت سرمایه بانک می گذارد سبب می‌شود تا میزان پرداخت تسهیلات در بانک شهر افزایش پیدا کند که این مسئله به خودی خود به افزایش درآمدهای تسهیلاتی و کارمزد بانک و در نهایت درآمدهای عملیاتی می رسد.

 

بررسی آمارهای نیمه نخست سال جاری بانک شهر نشان می‌دهد که درآمدهای کارمزد این بانک در دوره مذکور معادل 73 درصد مجموع سال گذشته است که پیش‌بینی می‌شود با توجه به دوره 6 ماهه رکورد جدیدی برای نیمه دوم سال به ثبت برسد. شاخص‌های عملکردی بانک شهر در 6ماهه عملکردی ابتدای سال 1402 حاکی از توانمندی این بانک در سودسازی و اصلاح ساختارها و برنامه‌های درآمدی است.

 

مهمترین نتیجه تحولات بانک شهر در سودخالص این بانک مشاهده می‌شود. بانک شهر در نیمه اول سال 1402 توانست با رشد 232 درصدی نسبت به مدت مشابه گذشته به سود خالص 99 هزار و 375 میلیارد ریالی برسد که عزم مدیران بانک شهر اصلاح ساختار در همه لایه های درآمدزایی را نشان می‌دهد و می تواند زیان انباشته بانک را مرتفع و زمینه استمرار سودسازی بانک را فراهم کند.

 

افزایش 12 درصدی سپرده های مشتریان این بانک و حقوق صاحبان سپرده سرمایه گذاری در کنار رشد 142 درصدی افزیش درآمدهای کارمزد بانک شهر از نتایج اصلی این سیاستگذاری برای تحقق اهداف بانک که از اصول رویکردی آن می‌توان به مشتری‌مداری و حمایت از تولید و اقشار آسیب‌پذیر جامعه اشاره‌کرد، می‌باشد.

 

 نکته قابل توجه در این رشد را باید اقبال سپرده های سرمایه گذاری مدت دار بانک دانست که در شرایط فعلی اقتصادی جلب اعتماد و مشارکت سرمایه گذاران برای بنگاههای اقتصادی اجتناب ناپذیرست اما به نظر می رسد که تغییر برخی سیاستگذاری‌ها در بانک شهر زمینه‌ساز برخورداری این بانک از وضعیت بسیار مطلوب در تامین منابع مالی است.

 

بانک شهر با فروش بخشی از سهام گروه مالی شهر و تأمین سرمایه تمدن علاوه بر افزایش نقدینگی خود توانست در مجموع به سود 26 هزار و 576 میلیارد ریالی دست یابد که نتایج آن در میزان درآمدهای سرمایه گذاری بانک قابل مشاهده است. به این ترتیب می‌توان برآورد کرد که رویکرد فروش سهام مازاد و سایر دارایی های بانک که  منجر به خلق درآمدهای بیشتر و رشد گردش سرمایه می شود در بانک شهر ادامه دار خواهد بود.

 

افزایش پرداخت تسهیلات نیز در بانک شهر در کنار اراده جدی برای وصول مطالبات، درآمدهای کارمزد بانک شهر را با رشد 141درصدی همراه کرد تا این میزان برای بانک شهر به بیش از 35 هزار میلیارد ریال برسد. خالص درآمد کارمزد بانک با احتساب هزینه های کارمزد در پایان شهریور سال جاری به رقم 28 هزار و 829 میلیارد ریالی را نشان می دهد که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 139 درصدی را ثبت کرده است. نکته قابل توجه در میزان درآمد کارمزد بانک شهر را باید در نسبت آن با مجموع سال گذشته دانست.

 

درآمدهای عملیاتی بانک با تغییرات قابل توجهی که در ریل درآمدزایی بانک ایجاد شد به 110 هزار و 920 میلیارد ریال رسید تا افزایش 280 درصدی آن حاشیه امن خوبی برای اصلاح ساختار مالی بانک ایجاد نماید. بانک شهر در پایان سال قبل مجموع درآمدهای عملیاتی خود را 100 هزار و 55 میلیارد ریال می دید که در پایان شش ماهه 1402 علاوه بر رد شدن از مجموع درآمدهای عملیاتی سال قبل توانست به فرمول قابل اتکایی برای دستیابی به مهمترین بخش درآمدهای بانک دست پیدا کند.

 

اصلاحات ساختاری و سیاستگذاری بانک شهر در مسیر سودسازی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟