رزولوشن تصویر چیست؟ + معرفی انواع رزولوشن

همانطور که می‌دانید در دنیای امروز به خصوص در بحث دیجیتال، همیشه کیفیت حرف اول را می‌زند. می‌توان گفت طیف وسیعی از پیشرفت‌ها در زمینه تکنولوژی در جهت افزایش کیفیت داده‌های دیجیتال و بهبود جلوه‌های بصری آن‌ها به وجود آمده است.
رزولوشن تصویر چیست؟ + معرفی انواع رزولوشن

همانطور که می‌دانید در دنیای امروز به خصوص در بحث دیجیتال، همیشه کیفیت حرف اول را می‌زند. می‌توان گفت طیف وسیعی از پیشرفت‌ها در زمینه تکنولوژی در جهت افزایش کیفیت داده‌های دیجیتال و بهبود جلوه‌های بصری آن‌ها به وجود آمده است.

واژه رزولوشن در واقع یک معیار است که برای سنجش میزان کیفیت تصویر یا وضوح تصویر و فیلم در صفحه نمایش مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنجش میزان کیفیت تصویر هنگام خرید انواع صفحه نمایش‌های الکترونیکی از جمله خرید تلویزیون شهری با توجه به دلایل مختلفی صورت می‌گیرد.

دیگران چه می خوانند:

به طور کلی می‌توان گفت وضوح تصویر یا رزولوشن به توانایی نمایش تعداد پیکسل‌های معین در تصویر می‌گویند. بنابراین هر چقدر اعداد رزولوشن بیشتر باشند نشان دهنده کیفیت بهتر تصویر خواهد بود. یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر کیفیت تصاویر، کنتراست و همچنین ماژول نمایشگرهای led نیز می‌باشد.

به طور معمول کارشناسان حوزه دیجیتال و تکنولوژی جهت اندازه‌گیری وضوح تصویر و نشان دادن آن روش‌های متفاوتی را مورد استفاده قرار می‌دهند. اما تمام روش‌های کاربردی جهت این امر در انتها تعداد پیکسل‌های موجود در یک تصویر را مشخص خواهد کرد.

رزولوشن تصویر به زبان ساده 

در تعریف ساده‌تر می‌توان گفت مفهوم رزولوشن به معنی تعداد پیکسل‌های تشکیل دهنده تصویری خاص بوده، که به صورت یک جفت عدد زوج در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. به این شکل که عدد اول طول تصویر و یا تعداد ستون‌ پیکسل‌ها و عدد دوم عرض تصویر یا ردیف پیکسل‌ها را مشخص می‌کند.

در ادامه به معرفی انواع رزولوشن و بررسی آن خواهیم پرداخت.

رزولوشن  8K

رزولوشن  8K

به هر نمایشگری که عرض آن 8 هزار پیکسل داشته باشد،  8K گفته می‌شود. در میان انواع رزولوشن، بالاترین وضوحی است که در حال حاضر در تلویزیون‌ها ارائه شده 8K  می باشد. این رزولوشن متشکل از 7680 × 4320 پیکسل می‌باشد  و به نام 8K  شناخته می‌شود. کیفیت آن 16 برابر Full HD نیز می‌باشد. همانطور که گفته شد وضوح 8K  بزرگ‌ترین و بهترین وضوح تصویر موجود در تلویزیون‌های دیجیتال از جمله تلویزیون شهری مجتمع تجاری و تفریحی و ... و همچنین دوربین‌های فیلمبرداری دیجیتال خواهد بود. از مزیت‌های اصلی 8K  این است که پیکسل‌ها توسط چشم انسان حتی از کمترین فاصله هم قابل تشخیص نخواهد بود.

رزولوشن 4k

رزولوشن  4K به نام‌های UHD یا Ultra HD هم شناخته می‌شوند و می‌تواند 4 برابر p1080 کیفیت پخش ارائه دهد. 2160×3840 پیکسل برای هر نمایشگری یک عدد ایده‌آل بوده و وجود آن می ‌تواند بهترین کیفیت ممکن را در بر داشته باشد. این رزولوشن در کنسول‌های نسل نهم پشتیبانی شده  و بسیاری از تلویزیون‌هایی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، دارای این کیفیت تصویر نیز می‌باشند.

رزولوشن 2K

 رزولوشن 2K یا 1440p جایگاه بعدی وضوح تصویر را در اختیار خود قرار داده است. وضوح 2K می‌تواند تجربه بسیار خوبی از جزئیات تصویر را برای کاربران فراهم کند. کیفیت تصویر آن 4 برابر HD نیز می‌باشد و همچنین با نام

 Quad HD یا QHD نیز شناخته می‌شود. پیکسل‌های آن برابر 2560×1440 بوده و  بسیاری از گوشی‌های پرچم‌دار، مانیتور‌ها و دیگر نمایشگرها با این رزولوشن ارائه شده و به بازار عرضه شده‌اند.

رزولوشن 1080p

در واقع یکی از پرکاربردترین رزولوشن در دنیای امروز 1080p یا Full HD نیز می‌باشد. 1920×1080 در حال حاضر در طیف وسیعی از گوشی‌ها، مانیتورها و تلویزیون‌ها به کار گرفته شده است. این وضوح کاملا ایده‌آل بوده، از این رو هم برای بازی و هم تماشای فیلم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رزولوشن 720p

در واقع کم‌ترین وضوحی که برای محتوای امروزی ارائه می‌شود720p  نیز می‌باشد. این رزولوشن با نام HD هم شناخته می‌شود و پیکسل‌های آن برابر 1280×720 می‌باشند. معمولا ارزان‌ترین مانیتورها و گوشی‌های موجود در بازار با کیفیت HD عرضه شده‌اند.

نکات مهم درباره رزولوشن

نکات مهم درباره رزولوشن

درجه و میزان شفافیت یک تصویر بستگی به رزولوشن آن خواهد داشت. تصاویری که از رزولوشن پایینی برخوردارند بسیار مات بوده و تار دیده می‌شوند.

همچنین بهتر است بدانید اندازه تصویر و رزولوشن دارای ارتباطی مستقیم با یکدیگر هستند. در واقع هر اندازه سایز تصاویر بیشتر باشد، رزولوشن آن نیز کاهش پیدا خواهد کرد. هر چقدر سایز یک تصویر کاهش پیدا کند، بنابراین وضوح تصویر افزایش پیدا خواهد کرد.

رزولوشن تصویر چیست؟ + معرفی انواع رزولوشن

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟