رشد ۵.۱ درصدی صادرات محصولات فولادی در ۱۰ ماه امسال

رییس انجمن تولید کنندگان فولاد گفت: صادرات تیرآهن، میلگرد، نبشی و کل مقاطع طویل فولادی در ۱۰ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵.۱ درصد رشد یافته است.
رشد ۵.۱ درصدی صادرات محصولات فولادی در ۱۰ ماه امسال

رییس انجمن تولید کنندگان فولاد گفت: صادرات تیرآهن، میلگرد، نبشی و کل مقاطع طویل فولادی در 10 ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5.1 درصد رشد یافته است.

بهرام سبحانی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در 10 ماهه امسال 153 هزار تن تیرآهن، 2 هزار و 79 تن میلگرد، 186 هزار تن نبشی و سایر مقاطع و در کل مقاطع طویل فولادی 2 هزار و 418 تن صادرات شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 2 هزار و 300 تن بود، رشد 5.1 درصدی را نشان می دهد.

دیگران چه می خوانند:

رییس انجمن تولید کنندگان فولاد افزود: کل مقاطع تخت فولادی نیز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 7.6 درصدی داشته، اما از لحاظ ارزش صادراتی چهار درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه فولاد میانی 10.8 درصد از لحاظ تنی افزایش یافته است، گفت: امسال 6 هزار و 318 تن فولاد میانی صادر شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که پنج هزار و 704 تن بود، رشد را نشان می دهد، البته از لحاظ ارزش 7.7 درصد رشد داشته است.

سبحانی اضافه کرد: امسال سه هزار و 60 میلیون دلار آهن اسفنجی صادرات شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 109.9 درصدی را نشان می‌دهد.

رییس انجمن تولید کنندگان فولاد خاطرنشان کرد: میلگرد، تیرآهن و سایر مقاطع در سال 1402 حدود 10 میلیون و 629 هزار تن تولید داشته‌ایم که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 10 میلیون و 709 هزار تن بود که 0.7 درصد کاهش داشته است.

صنعت فولاد تاثیری در افزایش قیمت‌ها ندارد

احسان دشتیانه عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در ادامه این نشست، اظهار داشت: صنعت فولاد پنج درصد از گاز و هفت درصد از برق کشور را مصرف می‌کند. کل صنعت هم فقط سه درصد از آب کشور را مصرف می‌کند.

وی افزود: عده‌ای گرانی ها را به صنعت فولاد وصل می کنند در حالی که صنعت فولاد نقشی در افزایش قیمت‌ها در مسکن و صنایعی مانند خودرو، لوازم خانگی و غیره نداشته است.

وی بیان داشت: در حال حاضر صادرات محصول نهایی ایران با قیمتی معادل 50 دلار کمتر از قیمت ماده اولیه صادر می‌شود و یارانه حاصل از این رویه غلط به جیب کشورهای همسایه می‌رود.

ظرفیت فولاد به 45 میلیون تن رسیده است

امین ابراهیمی، عضو دیگر هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز با اشاره به اینکه صنعت فولاد امروز به ظرفیتی نزدیک 45 میلیون تن رسیده است، گفت: تحریم‌ها باعث شده که در بسیاری از حوزه‌ها خودکفا شویم، البته مشکلات زیرساختی وجود دارد.

وی افزود: 16 درصد بازار سرمایه را صنعت فولاد و معدن تشکیل می‌دهد و حدود 150 همت سود شرکت‌های این حوزه در بازار سرمایه است.

ابراهیمی با بیان اینکه صنعت فولاد در حوزه صادرات تقریبا سالیانه نزدیک به 10 میلیارد دلار پتانسیل ارزآوری دارد، گفت: رشد بسیار خوبی دراین حوزه داشتیم، فولاد خوزستان به تنهایی به 38 کشور صادرات دارد.

 

 

رشد ۵.۱ درصدی صادرات محصولات فولادی در ۱۰ ماه امسال

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟