در فاز اول طرح شهید محمدعلی رجائی ۲۰۰ نفر در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور جذب خواهند شد

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در هم‌اندیشی میان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و سازمان امور دانشجویان در حوزه بورسیه شغلی که صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به همکاری دو سازمان از تعریف ۳ نوع بورس در این زمینه خبر داد و گفت: بهتر است متخصصان از زمان دانشجویی به خدمت گرفته شوند، چرا که بعد از فارغ‌التحصیلی راه‌های دیگری را انتخاب می‌کنند؛ از این رو از هم‌اکنون اشتغال‌پذیری دانشجویان را جدی بگیریم.
در فاز اول طرح شهید محمدعلی رجائی ۲۰۰ نفر در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور جذب خواهند شد

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در هم‌اندیشی میان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و سازمان امور دانشجویان در حوزه بورسیه شغلی که صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به همکاری دو سازمان از تعریف 3 نوع بورس در این زمینه خبر داد و گفت: بهتر است متخصصان از زمان دانشجویی به خدمت گرفته شوند، چرا که بعد از فارغ‌التحصیلی راه‌های دیگری را انتخاب می‌کنند؛ از این رو از هم‌اکنون اشتغال‌پذیری دانشجویان را جدی بگیریم.

هاشم دادش‌پور، اعطای بورسیه را از زمینه‌های مناسب تعامل این سازمان با سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در زمینه تامین نیروی انسانی دانست و گفت: ما در ابتدا بورسیه اعضای هیات علمی را داشتیم، چون مشاهده می‌کردیم فارغ‌التحصیلان در حال خروج از کشور بودند و برای نگهداشت نیروی انسانی این برنامه را اجرایی کردیم.

دیگران چه می خوانند:

وی با بیان این‌که در این زمینه 3 بورس را فعال کردیم که یکی از آنها بورس مشاغل است، تصریح کرد: یعنی همان تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور داریم و آیین‌نامه جامع اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی و شیوه‌نامه بورس صنعت و مشاغل (شهید محمدعلی رجائی) تدوین شده و در مراحل نهایی قرار دارد. 

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بورسیه صنعتی را از دیگر طرح ها فعال عنوان کرد و یادآور شد: در این قالب صنایعی که با سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور همکاری دارند، از ظرفیت‌های آنها برای اشتغال متخصصان استفاده می‌شود.

وی بورس دستگاهی را از دیگر بورس‌های فعال عنوان کرد و گفت: در این قالب پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقصد اجرایی می‌شود و سازمان زمین شناسی می‌تواند از این ظرفیت بهره‌برداری کند تا از این ظرفیت برای طرح‌های تحقیقاتی خود از طریق رساله دانشجویان دکتری در محل سازمان استفاده کند.

رئیس سازمان امور دانشجویان، بورس وطن را از دیگر زمینه‌های تامین نیروی انسانی متخصص نام برد و گفت: در این طرح از ظرفیت دانشجویان خارج از محدوده سرزمینی استفاده می‌شود.

داداش‌پور اضافه کرد: در حال حاضر 100 هزار دانشجوی بین‌المللی در کشور داریم که در ایران اجازه اشتغال ندارند، در حالی که می‌توانیم از توانمندی‌های آنها در حوزه‌های مختلف استفاده کنیم.

وی با اشاره به تخصص‌های مورد نیاز در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره به وجود 80 رشته مرتبط در حوزه‌های زمین‌شناسی در دانشگاه‌ها خاطر نشان کرد: با بررسی‌هایی که انجام شده، فارغ‌التحصیلان رشته‌هایی چون ژیئومورفولوژی، عمران، جغرافیا، هیدرولوژی و اقلیم‌شناسی می‌توانند در خدمت این سازمان باشند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: بهتر است این دسته از متخصصان از زمان دانشجویی به خدمت گرفته شوند؛ چرا که بعد از فارغ‌التحصیلی راه‌های دیگری را انتخاب می‌کنند، از این رو از هم‌اکنون اشتغال‌پذیری دانشجویان را جدی بگیریم.

وی با اشاره به نقش بخش‌های بین‌المللی دستگاه‌ها، گفت: این بخش در دستگاه‌ها نقش برجسته‌ای ندارند و اگر گفته شود که ضعیف‌ترین حلقه حاکمیت به شمار می‌روند، بیراهه نیست؛ چون این بخش‌ها هیچ‌گاه خارج از قلمرو سیاسی فعالیت نکرده‌اند.

داداش‌پور، همچنین با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از دانش متخصصان بازنشسته، افزود: دانش افراد متخصص بسیار با اهمیت است و باید زیر ساخت‌هایی ایجاد شود تا از دانش این افراد استفاده شود.

شایان ذکر است؛ پیرو مذاکرات انجام شده به‌زودی تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان امور دانشجویان و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در زمینه اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی منعقد خواهد شد.

همچنین آیین‌نامه جامع و شیوه‌نامه بورس صنعت و مشاغل (شهید محمدعلی رجائی) نیز تدوین شده و قرار است در فاز اول 200 نفر در قالب این بورس در سازمان زمین‌شناسی جذب شود. 

 

در فاز اول طرح شهید محمدعلی رجائی ۲۰۰ نفر در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور جذب خواهند شد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟