مراسم رونمایی از "لوح ثبت جهانی عود" در قشم / قشم خاستگاه عناصر هویتی، میراثی و فرهنگی جنوب خلیج‌فارس

مراسم رونمایی از "لوح ثبت جهانی عود" با حضور رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی کشور و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان به همراه جمعی از فعالان و هنرمندان میراث و فرهنگ کشور، استان و جزیره به میزبانی منطقه آزاد قشم برگزار شد.
مراسم رونمایی از "لوح ثبت جهانی عود" در قشم / قشم خاستگاه عناصر هویتی، میراثی و فرهنگی جنوب خلیج‌فارس

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد قشم، در مراسم رونمایی از "لوح ثبت جهانی عود"، عادل پیغامی، رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ضمن تبریک این موفقیت برای کشورمان، اظهار داشت: قشم باید سرشار از عناصر هویتی، میراثی و فرهنگی جنوب خلیج‌فارس شود به‌گونه‌ای که هر گردشگر و مسافری با حضور در این خطه، مملو از این فرهنگ ناب به محل زندگی خود بازگردد.

وی ضمن ابراز امیدواری برای میزبانی از برنامه ارکستر عودنوازی در قشم گفت: تعداد عودنوازان در جزیره باید بیشتر شود و این میراث ارزشمند، از ساخت تا نواخت در سراسر جزیره اشاعه یابد.

دیگران چه می خوانند:

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: هسته زیستی و هویتی جزیره و کشور باید مملو از عناصر میراثی و فرهنگ غنی برجای‌مانده از گذشتگان شود تا جایی برای نشر فرهنگ‌های نامناسب باقی نماند.

 

قشم مهد سازندگی و نوازندگی عود کشور

محمد محسنی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان نیز ضمن تقدیر از سازمان منطقه آزاد قشم برای میزبانی این مراسم، از قشم به‌عنوان مهد سازندگی و نوازندگی عود کشور یادکرد و افزود: امروز آغازی برای تعاملاتی قوی‌تر با سازمان منطقه آزاد قشم است.

وی خواستار پرورش و صیانت از آثار میراث ناملموس خلیج‌فارس شد و ادامه داد: موفقیت ثبت جهانی عود که جادوی موسیقی ایران‌زمین است را به همه تبریک می‌گویم.

ادیب زاده، مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی کشور نیز ضمن تبریک ثبت جهانی عود به‌عنوان یکی از مظاهر فرهنگی کشور، گفت: با ثبت چهار اثر ساختن  نواختن عود، یلدا، هنر ترکمن دوزی و ابریشم ریسی، ایران در جایگاه ششم جهانی از بین 180 کشور دنیا قرار گرفت.

وی نخستین شواهد استفاده از ساز عود در ایران‌زمین را متعلق به دوران عیلامیان دانست و افزود: موسیقی بخشی از فرهنگ ایرانیان و درآمیخته با زندگی، کار، غم و شادی ماست و امیدواریم قشم به‌عنوان یکی از کانون‌های غنی فرهنگی، طلایه‌دار عرضه طنین عود در دنیا باشد.

ایوب زارعی، مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سازمان منطقه آزاد قشم نیز در ادامه خواستار پاسداری از دانش ساخت و نواخت عود شد و گفت: ثبت جهانی عود، احیاگر حس غرور ما از داشتن تاریخ میراثی و ثروت فرهنگی غنی کشور و حاشیه خلیج‌فارس است.

گفتنی است در پایان این مراسم از پیشکسوتان، سازندگان، نوازندگان و هنرمندان عودنواز استان هرمزگان و جزیره قشم تقدیر شد.

 یادآور می‌شود، مراسم رونمایی از "لوح ثبت جهانی عود" که عصر روز شنبه 30 اردیبهشت‌ماه 1402 در تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم برگزار شد، با حضور عادل پیغامی، رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، ادیب زاده، مدیرکل امور موزه‌ها و اموال منقول وزارت میراث فرهنگی کشور، محمد محسنی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان، ادریس راموز، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، کوروش آموزگار، معاون توسعه مدیریت،این سازمان، حبیب بازماندگان، رییس شورای شهر و میرداد میردادی، شهردار قشم، جمعی از مدیران سازمان، استان و شهرستان به همراه اهالی فرهنگ و هنر استان و جزیره قشم همراه بود.

مراسم رونمایی از "لوح ثبت جهانی عود" در قشم / قشم خاستگاه عناصر هویتی، میراثی و فرهنگی جنوب خلیج‌فارس

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟