به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، عادل پیغامی در همایش مشترک مدیران وزارت امور خارجه و سازمان منطقه آزاد قشم، اظهار داشت: جزیره قشم با مساحت حدود 1500 کیلومترمربع دارای ویژگیهای منحصربهفرد اقتصادی و طبیعی است.
وی ادامه داد: یکی از تفاوتهای منطقه آزاد قشم با سایر مناطق آزاد این است که مساحت 300 کیلومتری منطقه آزاد و 1200 کیلومتری منطقه ویژه اقتصادی توسط سازمان منطقه آزاد قشم مدیریت میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: جزیره قشم با داشتن 61 روستا و 6 شهر در حقیقت قلب فرهنگی و مردمی خلیجفارس و استان هرمزگان است.
به گفته پیغامی؛ همگن فرض شدن و تدوین قانون یکسان برای تمامی مناطق آزاد در گذشته، بدون در نظر گرفتن تفاوتهای جامعه محلی و ویژگیهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یکی از اشتباهات در ابتدای تا سیس مناطق آزاد کشور بوده است.
وی با اشاره به 21 نوع طراحی لنج متنوع در تاریخ قشم، تصریح کرد: قلب تمدن خلیجفارس به لحاظ میراث فرهنگی و تمدن دریایی در هر روستای جزیره با ویژگیهای خاص آن قابل مشاهده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: اتصالات فرهنگی با کشورهای حوزه خلیجفارس، شمال آفریقا و حتی شبهقاره هند از مهمترین مزیتهایی است که میتواند برای معرفی بهتر قشم و استفاده از ظرفیتهای آن مورداستفاده قرار بگیرد.
پیغامی با تأکید بر ضرورت احیای و تقویت دیپلماسی عمومی و همچنین دیپلماسی تخصصی اقتصادی و محلی، خاطرنشان کرد: جزیره قشم با ویژگیهای خاص خود میتواند در نقش پنجره ورود ایران به بازارهای اقتصادی و سرمایهگذاری در حوزه خلیجفارس و همچنین مدخل گفتگوهای فرهنگی با کشورهای منطقه به ایفای نقش بپردازد.
توسعه صنایع دریامحور، تحول اقتصاد جزیره
وی بابیان اینکه تاکنون پنج برنامه جامع بینالمللی و ملی برای توسعه جزیره قشم تدوین شده است، افزود: 2600 هکتار هاب انرژی سلخ با چهار مجموعه پالایشگاهی و پتروشیمی دارای مجوز و 200 میلیون مترمکعب خوراک گاز برای این حوزه از ویژگیهایی است که میتواند قشم را تبدیل به هاب جدید انرژی کشور و منطقه کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار داشت: قشم باوجود 14 بندر، فاصله اندک با بندر شهید رجایی و همچنین وجود فضای تجاری در مجموعه بندر شهید رجایی و همچنین اتصال این بندر با پل خلیجفارس و ظرفیت از شهرک فرودگاهی، نقطه ابتدایی کریدور جنوب به شمال است و سرمایهگذارانی از روسیه و چین برای حضور در آن اعلام آمادگی کردهاند.
پیغامی ادامه داد: منطقه آزاد قشم در حوزههای شیلات، مزارع میگو و مراکز پرورش آبزیان ظرفیت تبدیلشدن به قطب شیلات و صنایع شیلاتی در جنوب آسیا را داراست.
وی خاطرنشان کرد: توسعه ظرفیت اقتصادی برای بانکرینگ و ارائه 23 خدمت به کشتیهای بینالمللی عبوری از تنگه هرمز در کنار حوزههای گردشگری، آموزش عالی و آموزش پزشکی نیز از ویژگیهای خوبی جزیره قشم به شمار میرود که میتواند بهعنوان مکمل ظرفیتهای اقتصادی کشورهای منطقه ایفای نقش کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: قشم بهواسطه اینکه یک سرزمین با فرهنگ و تمدن غنی تاریخی است، نیاز به یک برنامه جامع و همهجانبه است که اقتصاد دریا با چندین شاخه و حلقه ایجاد ثروت، میتواند به تحول اقتصاد و توسعه جزیره کمک کند.
پیغامی تأکید کرد: بهعنوان یک قشموند فرصتهای بینظیری را در قشم مشاهده میکنم که با معرفی بهتر ظرفیتها و کاهش بروکراسی میتوان شاهد رونق اقتصادی و سرمایهگذاری و توسعه این جزیره بود و سرمایهگذاران بخش خصوصی نیز در این جزیره آمادگی دارند تا با رفع موانع و معرفی دقیق ظرفیتها، در طرحهای اقتصادی حضور پیدا کنند.
وی همچنین خطاب به سفیران و مدیران وزارت امور خارجه حاضر در این همایش گفت: سازمان منطقه آزاد قشم و جامعه محلی این جزیره را باید بهعنوان یک فرصت آماده برای معرفی به سرمایهگذاران معرفی کرد و شما باید خود را سفیران قشم بدانید و امیدواریم در دوره جدید در حوزه اقتصاد و سرمایهگذاری در دفتر وزارت امور خارجه قشم شاهد اجرای طرحهای موفق بیشتری باشیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در پایان خاطرنشان کرد: قشم بهواسطه جامعه محلی همراه و ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی خود آمادگی تبدیلشدن به پایلوت حوزههای مختلف در حوزه دیپلماسی عمومی، فرهنگی و اقتصادی را داراست.
0 دیدگاه