به گزارش ایسنا، پوشش همگانی بیمه شامل سه رکن اصلی است که رکن اول آن فراگیری جمعیت تحت پوشش است؛ رکن مهمی که در قانون بودجه سال 1401 تصمیمات خوبی برای آن گرفته شد تا بر اساس آن سه دهک نخست جامعه برای پوشش رایگان بیمه توسط وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی شناسایی و برای پوشش بیمه رایگان به سازمان بیمه سلامت معرفی شوند. روندی که بر اساس آن 5 میلیون و 400 هزار نفر فاقد پوشش بیمه که توانایی پرداخت حق بیمه نداشتند تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و فراگیری چتر بیمه تا حد زیادی در سال گذشته (1401) محقق شد.
همچنین در طرحی دیگر وزارت بهداشتیها با همکاری وزارت کشور اقدام به بیمه کردن افرادی که در حاشیه شهرها در معرض خطر بودند، کردند و به دنبال این طرح نیز بالغ بر 850 هزار نفر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
به طور کلی در سال گذشته برای افزایش پوشش بیمهای 6000 میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده بود که با این بودجه در مجموع بیش از 6 میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفتند.
تکمیل موضوع پزشکی خانواده و نظام ارجاع از سال 1390 به بعد دغدغه همه ساله وزارت بهداشت است که در سال 1401 نیز گامهای بیشتری برای نهایی شدن آن برداشته شد. در این راستا سند ملی «سلامتبخش» به عنوان مرحله اول طرح رایگان شدن بستری بیمارانی که از طریق نظام ارجاع به مراکز درمانی مراجعه میکنند، در شهرهای زیر 20هزار نفر و روستاهای سه استان بوشهر، خراسان جنوبی و کردستان رونمایی شد.
طرحی که بنابر اعلام مسوولان وزارت بهداشت، بر اساس آن در حوزه خدمات ضروری درمانی، اگر بیماران از طریق نظام ارجاع مراجعه کنند، هیچ پرداختی از جیب نخواهند داشت و خدمات به صورت رایگان به آنها ارائه میشود. برنامه وزارت بهداشت برای اجرای پزشک خانواده در سال 1402 تسری طرح سلامت بخش به تمام استانهای کشور با اولویت استانها و شهرهای مناطق محروم است.
هدف اصلی این طرح پیشگیری، بهداشت و مراقبت از طریق تقویت شبکه بهداشت است تا از این سیستم برای درمان مردم در سطوح مختلف استفاده کند. البته پیش از آن نیز مسوولان وزارت بهداشت اعلام کرده بودند که برای اجرا و گسترش پزشکی خانواده و نظام ارجاع برنامهریزی کردهاند و بر این اساس بحث اجرای پزشکی خانواده از ابتدای دی ماه 1401 در شهرهای زیر 20 هزار نفر مطرح شد.
از سوی دیگر با تشکیل قرارگاه نظام ارجاع در وزارت بهداشت، اتصالات ارجاع از سطح یک خدمات به سطح دو یعنی ارجاع به متخصص و فوق تخصص برقرار و مشوقهایی هم اعلام شد؛ به طوری که اگر کسی از طریق پزشک خانواده و نظام ارجاع از سطح یک به سطح دو آمد، اگر نیاز به خدمت بستری و ضروری داشت، فرانشیزش صفر و رایگان باشد.
التبه توسعه برنامه پزشکی خانواده به همینجا ختم نخواهد شد چراکه وزارت بهداشتیها در ماههای واپسین سال 1401 وعده گسترش پزشکی خانواده از اردیبهشت 1402 را دادهاند تا هدف نهایی پوشش برنامه پزشکی خانواده برای همه جمعیت شهری بالای 20 هزار نفر که بیش از 55 میلیون نفر جمعیت را شامل میشود، محقق شود. هرچند که به اذعان مسئولان وزارت بهداشت توسعه برنامه پزشکی خانواده به مناطق شهری پیش از نیازهای مالی و بودجهای، نیازمند تعهد تمام ارکان نظام از دولت، مجلس و... برای اجرای کامل است.
0 دیدگاه