نخستین نشست خانه ایران و آفریقا ( آریوآفریقا) با حضور سفیر ایران در سنگال و سفیر سنگال در ایران با محوریت فرصتهای اقتصادی، سرمایه گذاری و تجاری ایران و سنگال بررسی شد.
مهندس امیرحسین حسینی فر، رئیس نشست و رئیس خانه افریکا و مدیرعامل شرکت آریوآفریکا، در این نشست طی سخنانی ابتدا به معرفی شرکت آریوآفریقا پرداخت گفت: شرکت آریوآفریکا از سال 2002 تاکنون در سنگال و کشورهای حوزه غرب آفریقا در زمینه های صنعتی و بازرگانی فعالیت دارد. در حال حاضر نیز یک واحد صنعتی جهت تولید روغن های صنعتی در شهرک تیس در سنگال در دست احداث داریم.
تاسیس انجمن دوستی ایران و سنگا
حسینی فر، مدیرعامل شرکت آریوآفریکا در ادامه از تاسیس انجمن دوستی ایران و سنگال خبر داد و گفت: این انجمن در شرف تاسیس است و حتی اعضای آن که در این نشست حضور دارند نیز مشخص شده اند. امیدواریم این انجمن در توسعه روابط اقتصادی دو کشور تاثیرگذار باشد. البته قدر مسلم این است که تشکیل انجمن های دوستی می تواند در توسعه روابط فعالان اقتصادی و بخش خصوصی دو کشور بخصوص در زمینه حمل و نقل دریایی، تسهیل ایجاد زیرساختها و تسهیل نقل و انتقالات پولی موثر باشد .
وی افزود: علاوه بر این شرکت آریوآفرکا به جهت روابط حسنه ای که با مقامات دو کشور از جمله سفیر ایران در سنگال و سنگال در ایران دارد می تواند زمینه صدور ویزا، اقامت و مجوزهای تجاری بسیار همکاری خوبی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آریوآفریکا، حوزه های آی تی ، انمیشن در سنگال برای سرمایه گذاری بسیار سودآور خواند و گفت: این کشور در زمینه آی تی هنوز خیلی فعالیت نداشته و شرکتهایی مانند اسنپ و دیجی کالا در آنجا راه اندازی نشده اند و حوزه هایی هستند که خیلی جای کار دارند.
حسینی فر تصریح کرد: ساخت و ساز نیز در سنگال از حمایت خوب دولتی برخوردار است. در حال حاضر شرکتهای هندی، ترکیه ای و چینی در این زمینه خیلی فعال هستند. ما نیز در ایران شرکتهای ساختمانی بسیار مقتدری داریم که می توانند در این زمینه فعالیت کنند.
وی در رابطه با موقعیت جغرافیایی سنگال نیز اظهار داشت: سنگال با یک موقعیت بسیار خوب اقتصادی در غرب آفریقا واقع شده است. بندرداکار یک بازار 400 میلیون نفری را پوشش می دهد و کشورهای همسایه آن یعنی مالی، نیجر و بورکینافاسو که دسترسی به آب ندارند برای تامین کالا به بندر داکار وابسته هستند. این درحالی است که سنگال فقط 18 میلیون جمعیت دارد. بر همین اساس سنگال همواره بعنوان دروازه تجارت آفریقا مطرح بوده است .
رئیس خانه افریکا در رابطه با سرمایه گذاری در سنگال نیز گفت: موضوع مهم دیگری امنیت سرمایه گذاری در سنگال است. سنگال به جهت داشتن ثبات سیاسی و اقتصادی ، سمبل دموکراسی در آفریقاست. دولت های سنگال خصوصا رئسای جمهور آن همواره بر حفظ و حمایت از سرمایه های خارجی تاکید داشته اند. بنده طی 35 سال اقامت در این کشور بخوبی به یاد دارم که چطور رئیس جمهور وقت برای فک پلمب یک کارخانه ( بدلیل مشکلات مالیاتی ) اقدام کرد تا جلوی تولید گرفته نشود. بنابراین به اعتقاد من سنگال یکی از امن ترین کشورهای آفریقایی برای سرمایه گذاری است.
وی روابط حسنه و خوب ایران و سنگال را از دیگر امتیازات توسعه همکاریهای اقتصادی دو کشور خواند و افزود: در حال حاضر روابط دو کشور در سطح بسیار خوبی قرار دارد. همچنین نگاه کشورهای آفریقایی و سنگال به ایران خوب و مثبت است. از جنبه فرهنگی نیز دین و شریعت ایران و سنگال به یکدیگر بسیار نزدیک است. شمن اینکه مردم سنگال، محصولات ایرانی را بعنوان کالاهای خوب و باکیفیت می شناسند.
مدیرعامل شرکت آریوآفریکا خاطر نشان کرد: ما آمادگی داریم تا با برگزاری تورهای تجاری و شرکت در نمایشگاه های بین المللی به شرکتهای ایرانی که علاقمند به ورود به بازار سنگال هستند کمک کنیم. ضمن اینکه دولت ما اکنون نسبت به توسعه روابط تجاری با آفریقا نگاهی خاص دارد.
وی با اشاره به تجارت شخصی خودش در رابطه با زندگی در آفریقا یادآور شد: بنده خودم شخصا از مجموع 54 کشور آفریقایی به حدود 30 کشور سفر و در تا 5 کشور نیز زندگی کرده ام ولی در این میان بدلیل حمایت های دولتی و وجود زیرساختهای خوب، کشوری بهتر از سنگال برای جهت سرمایه گذاری و و فعالیت تجاری پیدا نکردم.
همکاری ایران با آفریقا، یک الزام و راهبرد اساسی است
سیدمحمدصادق قنادزاده، سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت هم طی سخنانی سهم ایران را از کیک تجارت آفریقا ناچیز خواند و گفت: ایران از این کیک هزار و صد میلیارد دلاری در سال 1400 فقط حدود یک میلیارد دلار سهم داشته که نه در حد و اندازه توانمندیهای تولیدی و صادراتی جمهوری اسلامی و نه در حد ظرفیت های قاره آفریقا بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کار همکاری ایران با آفریقا نه یک انتخاب بلکه یک الزام و راهبرد اساسی برای ایران است افزود: اگر ما دنبال جهش اقتصادی هستیم و قاره آفریقا برای ما یکی از بهترین مقاصد است که باید به آن توجه کنیم.
قنادزاده در رابطه با اقدامات این سازمان نیز بیان کرد: ما در سازمان توسعه تجارت سرفصلی را باز کرده ایم و کشورها را بر اساس ظرفیت آنها و نه برند بودنشان دسته بندی کرده ایم. البته تعدادی از کشورها در قاره آفریقا نیز شاخص و تعداد زیادی از آنها متوسط و پایین هستند. ما در حال بررسی وضعیت بازار در تقریبا نیمی از این کشورها هستیم و تلاش داریم با آنها مناسبتی را متناسب با ظرفیت هایشان رقم بزنیم. در این میان مهم ترین مانع ما شناخت و انگیزه است بطوریکه نه تجار ما و نه تجار آفریقایی شناخت از یکدیگر نداریم.
قنادزاده اظهار داشت: زیرساختهای حمل و نقل هوایی و دریایی یکی از موانع بزرگ برای توسعه تجارت ایران و آفریقا است بر همین اساس قرار است تا پایان سال جاری خط مستقیم پرواز ایران و نیجریه و آفریقای جنوبی راه اندازی شود. همچنین درصدد هستیم یک خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب و جنوبی غربی آفریقا داشته باشیم.
سرپرست اداره کل آفریقای سازمان توسعه تجارت افزود: به زودی در تمام استان ها رویدادهای تخصصی تجارت با آفریقا برگزار می شود.
سفیر ایران در سنگال: ایران مهمان ویژه نمایشگاه فیدال سنگال است
دکتر محمدرضا دهشیری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال در این مراسم با اشاره به برگزار مسابقه فوتبال ایران و سنگال در اتریش گفت: مسابقه فوتبال دوستانه ایران و سنگال در آستانه جام جهانی ، پنجم مهر ماه در اتریش برگزار می شود که بیانگر روابط دوستانه دو ملت ایران و سنگال است.
وی همچنین از برگزاری نمایشگاه بین المللی فیداک در کشور سنگال خبر داد و افزود: نمایشگاه فیدال 15 تا 31 دسامبر در پایتخت سنگال ( داکار ) برگزار می شود و ایران مهمان ویژه آن است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال در ادامه به 10 قابلیت کشور سنگال برای تجار ایرانی پرداخت اظهار داشت: سنگال دارای قابلیت های مختلفی از جمله ثبات سیاسی، رشد اقتصادی مداوم، کشور مسلمان، سابقه سرمایه گذاری ایران در سنگال، علاقه مردم به ایران و انقلاب اسلامی ایران، بکر بودن فرصتهای سرمایه گذاری در سنگال، وجود معادن ارزشمند در این کشور و جایگاه سنگال در سازمانهای بین المللی و منطقه ای است .
وی همچنین در رابطه با برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و سنگال گفت: این کمیسیون به زودی برگزار میشود و تاکنون چندبار در رابطه با زمان آن صحبتهایی انجام شده است.
دهشیری با اشاره به خواهرخواندگی داکار و اصفهان بیان کرد: ما در پیوندهای اجتماعی موفق شده ایم اما باید این پیوندها بخصوص پیوندهای اقتصادی را افزایش دهیم .
سفیر سنگال در ایران: ارتباطات فعلی جوابگوی انتظارات نیست
سالیو نیانگ دینگ، سفیر سنگال در ایران در این مراسم طی سخنانی از اقدامات دکتر دهشیری، سفیر ایران در سنگال قدردانی کرد و گفت: من اقدامات ایشان را در رسانه ها ، دیدارهایی که با مقامات و از شهرهای مختلف سنگال دارند پیگیری می کنم و معتقدم ایران باید ممنون ایشان باشد.
وی با بیان اینکه زمینه های همکاری زیادی بین دو کشور وجود دارد افزود: متاسفانه سطح فعلی روابط دو کشور جوابگوی انتظارات ما نیست. البته من طی حدود یکسالی که به ایران آمده ام کارهای زیادی انجام داده ام از جمله تسهیل در صدور ویزا ، بطوریکه در طی این مدت کوتاه از کل فعالیت سفیر قبلی ویزای بیشتری صادر شده است.
سفیر سنگال در ایران با اشاره به وجود فرصتهای تجاری بین ایران و سنگال بیان کرد: همانطور که دکتر دهشیری فرمودند سنگال و کشورهای اطراف آن یک بازار 400 میلیون نفر است که بدلیل ثبات سیاسی و اقتصادی ، معافیت های مالیاتی و گمرکی برای ایران خیلی ارزشمند است. ثبت شرکت در سنگال نیز یکروزه انجام می شود و تاکنونی تعدادی از شرکتهای ایرانی این کار را کرده اند.
وی ثبت شرکت در سنگال را راهکاری برای دور زدن محدودیت های ناشی از تحریم آمریکا برای ایران از جمله انتقال پول خواند و افزود: ما در سنگال در حوزه صنعت و تکنولوژی ضعیف هستیم و به سرمایه گذاران خارجی که بخواهند در این زمینه فعالیت کنند علاوه بر مالکیت 100 درصد، سه سال معافیت مالیاتی می دهیم.
سالیو نیانگ دینگ به برگزاری نمایشگاه فیداک در داکار اظهار داشت: این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی برای معرفی کالای ایرانی و شناخت بازار سنگال برای تجار ایرانی است .
وی تصریح کرد: قابلیتهای سنگال محدود به داکار نیست ازجمله شهر توبا درصدد ایجاد یک منطقه صنعتی ویژه ایرانیان است و در حال حاضر تمام شرای برای ورود صنعتگران و تولیدکنندگان ایررانی به این شهر فراهم شده است.
0 دیدگاه