دکتر داود منظور، رئیسکل سازمان امور مالیاتی كشور در دیدار با مدیران سازمانهای امور اقتصادی و دارایی سراسر کشور بابیان اینکه در دولت سیزدهم تغییرات در سازمان امور مالیاتی با رویکرد تحولی در حال انجام است، گفت: با اجرای این تغییرات و برنامههای پیش رو به دنبال ایجاد یک نظام مالیاتی پویا با درآمدهای پایدار مالیاتی در جهت عدالت اجتماعی، تأمین منابع دولت، حمایت از بخشهای تولیدی و شفاف اقتصاد و کنترل بخشهای غیر شفاف اقتصاد میباشیم.
دکتر منظور افزود: در این دوره، سازمان امور مالیاتی با اجرای اقدامات تحولآفرین به دنبال اجرای مبارزه با فرار مالیاتی بهمنظور کاهش فشار بر بخش رسمی اقتصاد، جایگزینی پایههای مالیاتی جدید بهجای فشار بر بخش تولید، افزایش مؤدی مداری و رضایت مؤدیان با ارائه خدمات الکترونیک و محوریت دادهها و سامانهها بهجای ممیز مداری است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اجرای افزود: قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب سال 1400 با تدوین بیش از 40 آئیننامه و دستورالعمل اجرائی، تولید سامانه ملی مؤدیان و آغاز اجرای قانون پایانه فروشگاهی، تدوین پیشنویس قانون مالیات بر جمع درآمد، تحقق 113 درصدی درآمد وصولی در سال 1400 و وصول بالغبر 140 هزار میلیارد تومان در چهارماهه اول سال جاری و حمایت از تولید ازجمله اقدامات انجامشده تاکنون بوده است.
وی با تشریح تغییر رویکرد سازمان امور مالیاتی در پرداخت مالیات، تأکید کرد: شناسایی و دریافت مالیات از تمام فعالان اقتصادی متناسب با درآمد رویکرد اصلی سازمان میباشد و تمام فعالان اقتصادی باید مالیات متعلقه را پرداخت نمایند.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: بر اساس همین رویکرد با اتفاقی بیسابقه در تاریخ مالیات ستانی در کشور مواجه بودهایم و با ثبت 4 میلیون و سیصد هزار اظهارنامه اشخاص حقیقی در سال جاری نسبت به سال قبل ارائه اظهارنامههای اشخاص حقیقی 47 درصد رشد داشته است.
دکتر منظور بابیان اینکه سازمان مالیاتی اطلاعات کارتخوانها، حسابهای بانکی و کارت به کارتهای بانکی را در اختیار دارد اظهار داشت: نظام مالیاتی با هوشمندی، سامانه محوری و داده محوری میتواند عدالت مالیاتی را برقرار کند.
وی در ادامه به تبیین برنامههای سازمان برای تحقق درآمد مالیاتی 454 هزار میلیارد تومانی برآوردی سال 1401 پرداخت و گفت: با اجرای برنامهها و همراهی مردم میتوان یک رکورد بسیار مهم برای کشور رقم زد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور توسعه پایههای مالیاتی ازجمله مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد را از برنامههای آتی سازمان دانست که باعث مقابله با سوداگری و افزایش نقش تنظیم گری مالیات در اقتصاد کشور میشود.
دکتر منظور، اعطای برخی معافیتهای مالیاتی را پاشنه آشیل نظام مالیاتی عنوان کرد و افزود: در طی سالیان گذشته تور مالیاتی با برخی قوانین و معافیتهای مختلف سوراخ شده است و یکی از برنامههای اصلی نظام مالیاتی، ساماندهی معافیتهای مالیاتی است.
وی در ادامه اجرای قانون پایانههای فروشگاهی را زمینهساز تحول در نظام مالیات ستانی دانست و تأکید کرد: در حال حاضر مؤدیان میتوانند به سامانه مربوطه مراجعه و برای خود کارپوشه لازم را درست کرده و صورتحسابهای الکترونیکی صادر نمایند.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی بابیان اینکه فراخوان مؤدیان در اجرای قانون پایانههای فروشگاهی بهطور تدریجی صورت خواهد گرفت، گفت: با اجرای این قانون شفافیت اقتصادی تحققیافته و فرار مالیاتی به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران،
0 دیدگاه