سهام عدالت گونهای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدینژاد)، از طریق شرکتهای تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.در اواسط دهه 1380 دولت سهام خود را در 49 شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از 49 میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین، به قشرهای کمدرآمدتر فروخته میشود.در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را می خوانیم.
ارزش سهام عدالت هر روز منتشر میشود. ارزش سهام عدالت مرتبا در نوسان است. ارزش سبد 532 هزار تومانی در اولین هفته خرداد ماه، به 14 میلیون و 573 هزار تومان رسید. این در حالی است که ارزش این سبد در هفته گذشته روی قیمت 14 میلیون و 870 هزار تومان قرار داشت.ارزش سبد یک میلیونی سهام عدالت نیز در پایان این هفته روی رقم 27 میلیون و 451 هزار تومان ایستاد. این سبد در هفته گذشته 27 میلیون و 11 هزار تومان ارزش داشت.
سود عملکردی سال 99 شرکتهای بورسی سهام عدالت 21 اسفند سال گذشته برای سهامداران مشمول واجد شرایط واریز شده است، اما همچنان خبری از سود عملکردی 13 شرکت غیربورسی نیست. بر همین اساس دستیار رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
پیمان حدادی گفت: سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت عمدتا توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته که ارزش این سود بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
دستیار رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت توضیحاتی را در مورد پرداخت سود 13 شرکت غیربورسی سهام عدالت که تاکنون پرداخت نشده است، مطرح کرد.
نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان میدهد از 49 شرکت حاضر در این سبد، 36 شرکت بورسی و فرابورسی بوده و 13 شرکت نیز غیربورسی هستند.
سود عملکردی سال 99 شرکتهای بورسی سهام عدالت 21 اسفند سال گذشته برای سهامداران مشمول واجد شرایط واریز شد، اما همچنان خبری از سود عملکردی 13 شرکت غیربورسی نیست. بر همین اساس دستیار رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
آقای پیمان حدادی گفت: سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت عمدتا توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته که ارزش این سود بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند که از 6 تا 30 درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرد.
سهام عدالت در شرکت شهرک صنعتی رشت، مالکیت 58 درصدی دارد و تنها سهم با مالکیت بالای پنجاه درصد در پرتفوی سهام عدالت است. بعد از آن نیز شرکت ساختمان سد و تاسیسات آبیاری با مالکیت 49 درصدی قرار دارد. همچنین نیم درصد مالکیت مگاموتور نیز به سهام عدالت تعلق دارد. مشانیر، دخانیات ایران، شهرک صنعتی کاوه و شهرک صنعتی البرز، دیگر شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت هستند.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: با توجه به تکلیف بودجه در خصوص واگذاری سهام عدالت، بخشی از 187 شرکت، در قالب سهام عدالت به جاماندگان واگذار و 6 دهکی که سهام عدالت ندارند، امسال سهامدار میشوند.
آقای حسین قربانزاده تصریح کرد: نحوه واگذاری، فرایند واگذاری و دلایل توفیق یا عدم توفیق همه شرکتهایی که طی 20 سال گذشته واگذار شدهاند (چه به صورت تلفیقی، چه به صورت گروهی و مدیریتی و چه به صورت کنترلی)، بررسی شده و یک راهنما برای آینده مسیر واگذاری داراییهای دولت خواهد بود.
او گفت: 187 شرکت در لیست واگذاری هستند. امسال یک طبقه بندی داریم که براساس آن شرکتهای بورسی با آزاد شدن وثیقه آن ها، امکان واگذاری شان فراهم شود.
به گفته او، سهام به کارگران بنگاهها که مشمول واگذاری هستند، اما هنوز واگذار نشده اند؛ از این پس از طریق واگذاری سهام ترجیحی پیش از واگذاری بقیه بلوکها این امکان را برای واگذاری داشته باشیم.
1 دیدگاه