حادثه مترو پل آبادان | چرا برج متروپل ریزش کرد | ادعای هلدینگ عبدالباقی

حادثه متروپل آبادان روز دوشنبه 2 خردادماه اتفاق افتاد. ظاهراً نوع ساخت و استفاده از مواد مرغوب در ساخت برج متروپل، مشکل داشته است.
حادثه مترو پل آبادان | چرا برج متروپل ریزش کرد | ادعای هلدینگ عبدالباقی

به گزارش روابط گستر؛ حادثه متروپل آبادان در روز دوشنبه 2 خردادماه 1401 اتفاق افتا. حادثه متروپل آبادان تا سالها در ذهن مردم نقش خواهد بست. حادثه متروپل آبادان یک حادثه عادی نیست و جنبه های زیادی دارد. از علت ساخت برج متروپل گرفته تا مهندسی بکار رفته در آن. اما چرا حادثه متروپل آبادان رخ داد؟ و چرا برج متروپل فرو ریخت؟

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان با بیان اینکه ظاهرا روال قانونی در صدور پروانه ساختمان متروپل آبادان طی نشده است، گفت: ایراداتی از جمله عدم رعایت پوشش میلگرد، تغییر شکل بعضی از تیرها و کمانش برخی ستون‌های پروژه متروپل را به شهرداری گوشزد کردیم.

دیگران چه می خوانند:


کوروش خواجوی اظهار کرد: به نظر می‌رسد طی نشدن روال قانونی در صدور پروانه ساختمان پروژه متروپل یکی از ضعف‌هایی بود که منجر به این حادثه شد. این معضل تا یکی دو سال گذشته وجود داشت که در حال حاضر تا حدودی رفع شده است.

او توضیح داد: بعضی از سرمایه‌گذاران و مالکان پروژه‌های بزرگ در بسیاری شهرها از جمله آبادان و اهواز با هدف کاهش هزینه‌ها و بروکراسی موجود در فرآیند نظارت، روال قانونی طراحی و نظارت را طی نمی‌کنند و مستقیما سراغ شهرداری می‌روند. از آنجا که مبالغ پروانه این پروژه‌ها بسیار بالاست شهرداری‌ها نیز با آنها همکاری می‌کنند. بر این اساس فرآیند صدور پروانه مسیری غیرقانونی را طی می‌کند. در پروژه مذکور هم معتقدم نباید پروانه در آن مقطع صادر می‌شد؛ چرا که روال اولیه آن طی نشده بود.

برخی محورهای مهم سخنان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان به شرح زیر است:

* بعد از آنکه در سال 1396 پروانه ساختمان متروپل صادر شد، سازمان نظام مهندسی از شهرداری درخواست کرد تا اجازه نظارت به این پروژه را به مهندسان سازمان بدهد اما تا سال 1399 چنین اجازه ای صادر نشد.

*مالک درخصوص ورود سازمان نظام مهندسی مقاومت می‌کرد  تا اینکه از خرداد سال 1399 ناظرین سازه و معماری تاسیسات به صورت قانونی از سوی سازمان نظام مهندسی معرفی و در این پروژه وارد عمل شدند.

* در این پروژه بعضی تذکرات خیلی جدی داده شده که چندان مورد توجه سازندگان قرار نگرفته است. چه بسا اگر به هشدارها عمل می‌شد امروز شاهد چنین اتفاقی نبودیم.

*یک ماه قبل با توجه به خطرات پروژه، به شهرداری دستور توقف آن را دادیم.

*من هنوز با مسئولان شهرداری در خصوص برج متروپل صحبتی نکرده‌ام. شاید آنها اخطار لازم را به مالک داده‌اند و او بدون اجازه شهرداری اقدام به ایجاد حصار کرده و کارها را پیش برده است.

* فعلا امداد و نجات در اولویت ما است.

* از سوی سازمان نظام مهندسی،  گزارشی را تهیه و همه ابعاد موضوع را تا جایی که به ما مربوط است، گزارش می‌کنیم.  

*پیگرد قضایی بر عهده کارشناسان دادگستری است که بر اساس مدارک و شواهد اقدام می‌کنند.

علت فروریختن متروپل چیست؟ 
‌تصاویر و ویدئوهایی در فضای مجازی وجود دارند که پیش بینی کرده بودند این ساختمان به دلیل عدم رعایت اصول کیفی و پایداری بنا به قتلگاه شهروندان آبادانی بدل شود. ‌‌‌طبق برخی گزارش‌ها، سازه اصلی متروپل به قدری سست بود که ستون اصلی و حمال مجتمع‌ها نشست کرده و شکم داده بود.

اعتراضات به ساخت این بنای ناایمن، باعث شد که بهمن سال گذشته، کارشناسان نظام‌مهندسی آبادان از این بنا بازدید و «‌‌‌‌‌‌‌‌‌در خصوص ایرادات موجود، موارد و مشکلات یافت شده را صورت‌جلسه نمودند». سایت نظام مهندسی آبادان همچنین اعلام کرده که در این بازدید، «حسین عبدالباقی مالک و سرمایه‌گذار این پروژه بر آمادگی گروه اجرایی این پروژه در خصوص رفع مشکلات یا ایرادات ابلاغ شده از جانب سازمان نظام مهندسی تاکید نمود.»
مالک و سازنده این برج‌ها که در حال حاضر بخش عمده‌ای از ساخت‌وسازهای اطراف اروند و منطقه آزاد اروند را مدیریت می‌کند، هلدینگ عبدالباقی است با مدیریت حسین عبدالباقی. فردی که به گفته منتقدانش، بر اساس ارتباطات که داشته توانسته است بازار ساخت‌وساز آبادان را با تبدیل زمین‌های افتاده شهر به فضاهای تجاری و خدماتی، قبضه کند.

معرفی هولدینگ عبدالباقی
سایت این هلدینگ، مدعی‌ست که نزدیک به 70 سال سابقه در حوزه ساخت و ساز شهر آبادان دارد، این در حالی‌ست که یک جستجوی ساده در گوگل، نشان می‌دهد این هلدینگ لااقل تا چند سال گذشته تنها به کار خرید و فروش ملک در آبادان شهرت داشته است. همچنین در این سایت می‌توان به وضوح دید که بخش عمده‌ای از ساخت‌وسازهای تجاری آبادان توسط تیم عبدالباقی انجام شده یا در دست انجام است.

‌پایگاه خبری فیدوس، که یک خبرگزاری محلی در آبادان است مدتی قبل نسبت به واگذاری‌های زمین با قیمت‌گذاری‌ها و شرایط باورنکردنی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌به این هولدینگ ابراز نگرانی کرده و آن را نشانه‌ای از رابطه پنهان حسین عبدالباقی (مدیرعامل هولدینگ) با دولت عنوان کرده بود. بر اساس این گزارش، بخشی از زمین‌های باارزش واگذار شده به این هلدینگ که باعث شده نام حسین عبدالباقی به سلطان اروند معروف شود به این شرح است:

«زمین زندان آبادان» به مساحت چند هزار متر در بهترین نقطه احمدآباد
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ «زمین بیمارستان 50 تختخوابی» به مساحت چند هزار متر در بهترین نقطه احمدآباد‌‌‌‌‌‌

«زمین کنار هتل نخل» در بهترین نقطه تفریحی آبادان به مساحت چند هزار متر

«زمین خیابان دبستان» در بهترین نقطه منطقه مرکزی شهر به مساحت چند هزار متر

«زمین تجاری تفریحی ساحلی» به مساحت چند هزار متر در مسیر ساحلی آبادان،

‌«زمین درمانگاه 5 مهر» به مساحت بیش از هزار متر

«زمین پست برق» به مساحت چهار صد متر در مرکز شهر و…

فروریختن برجِ متروپل قبل از افتتاح آن، نگرانی‌های فراوانی را در مورد کیفیت و مقاومت دیگر سازه‌های این هلدینگ در سطح شهر آبادان به وجود آورده است. تا به حال این حادثه دلخراش به ضرب و جرح شهردار آبادان از سوی مردم و بازداشت مدیرعامل هلدینگ عبدالباقی منجر شده.

اما این در حالی‌ست که همچنان آگهی‌های پرزرق و برق پیش‌فروش واحدهای متروپل و ویدئوهایی در تایید کیفیت بالای ساخت و ساز این بنای فروریخته در سایت و اینستاگرام این هلدینگ خودنمایی می‌کنند.

منبع: همشهری آنلاین/تجارت نیوز

حادثه مترو پل آبادان | چرا برج متروپل ریزش کرد | ادعای هلدینگ عبدالباقی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟