ببینید | تصاویر تکان دهنده از قبرهای غیر نظامیان اوکراین

در تصاویر پخش شده در فضای مجازی قبرهای غیر نظامیان جنگ اوکراین نشان می دهد.
ببینید | تصاویر تکان دهنده از قبرهای غیر نظامیان اوکراین

در جریان اشغال ایرپین توسط نیرو‌های ارتش روسیه شمار زیادی از غیرنظامیان کشته شدند و حالا پس از عقب نشینی روسیه یک قبرستان در شهر گواه قربانیان این حملات است.

فیلم‌های گرفته شده توسط پهپاد در روز دوشنبه 18 آوریل، ده‌ها گور جدید را برای کسانی که در جریان تهاجم روسیه به شهر ایرپین در شمال اوکراین کشته شدند، نشان می‌دهد.

دیگران چه می خوانند:

خبرنگاران رویترز حداقل سه ردیف قبر جدید را دیدند که بیشتر آن‌ها دارای تاریخ مرگ پس از 24 فوریه - روز حمله روسیه به اوکراین - بود.

خانواده‌ای که روز دوشنبه برای خاکسپاری یکی از عزیزانشان آمده بودند، گفتند که بستگان آن‌ها در جریان اشغال ایرپین توسط نیرو‌های روسی کشته شده است.

روسیه اقدام خود را یک عملیات نظامی ویژه برای غیرنظامی کردن اوکراین و ریشه کن کردن آنچه که ملی‌گرایان خطرناک می‌خواند نامید. غرب و کی‌یف، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به تجاوز بی دلیل متهم می‌کنند.

از زمانی که نیرو‌های روسی از شهر‌ها و روستا‌های اطراف کی‌یف پایتخت اوکراین عقب نشینی کردند، نیرو‌های اوکراینی اجساد غیرنظامیانی که توسط نیرو‌های روسی کشته شده اند، خانه‌های ویران شده و خودرو‌های سوخته شده را به خبرنگاران نشان می‌دهند.

جنگ روسیه و اوکراین

در 24 فوریهٔ 2022، روسیه تهاجم گسترده‌ای را به اوکراین، همسایهٔ غربی خود آغاز کرد که نشان‌دهندهٔ تشدید چشمگیر بحران روسیه و اوکراین است که از سال 2014 آغاز شده بود. این تهاجم بزرگ‌ترین حملهٔ نظامی متعارف به خاک اروپا از زمان جنگ جهانی دوم است. پیش از این تهاجم، روند نفوذ نظامی روسیه در اوکراین، از اوایل سال 2021 آغاز شده بود و طی آن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از گسترش ناتو از سال 1997 به‌عنوان تهدیدی برای امنیت کشورش انتقاد کرد و خواستار ممنوعیت قانونی پیوستن به ائتلاف نظامی برای اوکراین شد. او همچنین نظریهٔ بازپیوندخواهی (بازپس‌گیری سرزمین‌های شوروی سابق) را هم مطرح کرد. علی‌رغم افزایش نیروها، مقامات روسیه از اواسط نوامبر 2021 تا 20 فوریه 2022 مکرراً طرح روسیه برای حمله به اوکراین را رد کردند.

در 21 فوریه 2022، روسیه به‌طور رسمی جمهوری خلق دونتسک و جمهوری خلق لوهانسک، دو کشور خودخوانده در منطقه دونباس در شرق اوکراین را به‌رسمیت شناخت و نیروهای خود را به این مناطق اعزام کرد. روز بعد، شورای فدراسیون روسیه به‌اتفاق آرا به پوتین مجوز استفاده از نیروی نظامی در خارج از مرزهای روسیه را صادر کرد. حدود ساعت 05:00 صبح (به‌وقت اروپای شرقی) در 24 فوریه، پوتین از آغاز یک عملیات نظامی ویژه در شرق اوکراین خبر داد. دقایقی بعد، شلیک موشک به مناطقی در سراسر اوکراین، از جمله پایتخت، کی‌یف شروع شد. سرویس مرزی اوکراین اعلام کرد پست‌های مرزی این کشور با روسیه و بلاروس مورد حمله قرار گرفتند. دو ساعت بعد، نیروی زمینی روسیه وارد اوکراین شد. پاسخ ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به این حمله، اعلام حکومت نظامی، قطع روابط دیپلماتیک با روسیه و دستور بسیج عمومی بود. عملیات نظامی روسیه از شرق اوکراین، جنوب بلاروس (متحد روسیه) و شبه‌جزیرهٔ کریمه انجام گرفت. پس از این تهاجم بسیاری از مردم اوکراین به سمت مرزهای همسایگان غربی اوکراین به‌ویژه لهستان گریختند. رئیس‌جمهور اوکراین از مردان 18 تا 60 سال خواست برای کشورشان با روسیه بجنگند.

این تهاجم با محکومیت گسترده بین‌المللی، از جمله تحریم‌های جدید علیه روسیه، که باعث بحران مالی در روسیه شده‌است، رو به رو شد. بیش از 2 میلیون اوکراینی از خانه‌های خود گریخته و به کشورهای دیگر پناهنده شده اند و این امر تبدیل به بحران پناهجویان اوکراینی شده است. اعتراضات در روسیه با دستگیری‌های دسته جمعی مواجه شد و دولت روسیه به‌طور قابل توجهی سرکوب رسانه‌های مستقل را افزایش داد. بسیاری از شرکت‌ها روسیه و بلاروس را تحریم کردند. کشورهای مختلف کمک‌های بشردوستانه و نظامی به اوکراین ارسال کردند. پوتین با استناد به تحریم‌های جدید و «بیانیه‌های تهاجمی»، نیروهای هسته‌ای روسیه را در حالت آماده باش قرار داد و با افزایش ترس از جنگ هسته‌ای، تنش‌ها را بین غرب و روسیه افزایش داد.

پناهندگان
این جنگ باعث ایجاد یک بحران بزرگ پناهندگان و یک بحران بشردوستانه در اروپا شده‌است که از زمان جنگ‌های یوگسلاوی در دهه 1990 تاکنون دیده نشده‌است.

به دلیل تداوم تجمع نظامی در روسیه در امتداد مرز اوکراین، بسیاری از دولت‌ها و سازمان‌های امدادی همسایه خود را برای یک رویداد آوارگی گسترده در هفته‌های قبل از تهاجم آماده می‌کردند. در دسامبر 2021، وزیر دفاع اوکراین تخمین زد که تهاجم می‌تواند سه تا پنج میلیون نفر را مجبور به ترک خانه‌های خود کند.

در هفته اول جنگ، سازمان ملل گزارش داد که بیش از یک میلیون پناهنده از اوکراین گریخته‌اند. این مقدار متعاقباً تا 13 مارس به بیش از 2٫6 میلیون افزایش یافت. بیشتر پناهندگان زنان، کودکان، سالمندان یا افراد دارای معلولیت بودند اکثر اتباع مرد اوکراینی 18 تا 60 ساله از خروج از اوکراین به عنوان بخشی از خدمت اجباری محروم شدند. جریان بازگشت بیش از 66200 مرد اوکراینی به اوکراین وجود داشته‌است که از خارج برای پیوستن به جنگ برگشته‌اند.

ببینید | تصاویر تکان دهنده از قبرهای غیر نظامیان اوکراین

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟