جنجال بر سر ورود زنان مشهدی به ورزشگاه

بازی ایران با لبنان در حالی برگزار می شود که زنان، تماشاگر این دیدار هیجان انگیز و مهم نیستند. این در حالی است که دبیرکل فدراسیون فوتبال از تاکید فدراسیون بر حضور همزمان تماشاگران زنان و مردان در بازی تیم ملی خبر داده بود.
جنجال بر سر ورود زنان مشهدی به ورزشگاه

بازی ایران با لبنان در حالی برگزار می شود که زنان، تماشاگر این دیدار هیجان انگیز و مهم نیستند. این در حالی است که دبیرکل فدراسیون فوتبال از تاکید فدراسیون بر حضور همزمان تماشاگران زنان و مردان در بازی تیم ملی خبر داده بود.

حسن کامرانی‌فر دبیرکل فدراسیون فوتبال با اشاره به فرآیند بلیط فروشی دیدار تیم‌های ملی ایران و لبنان پیش‌تر گفته بود: سایت بلیط‌فروشی مشکلی ندارد، با توجه به اینکه همزمان بیش از 60 هزار نفر در سایت آنلاین و متقاضی خرید بلیط بودند مشکلاتی وجود داشته است اما الان بلیط‌فروشی در حال انجام است.

دیگران چه می خوانند:

کامرانی‌فر در واکنش به افزایش تعداد تماشاگران توضیح داد: در مورد تعداد تماشاگران آخرین نظر را وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال با توجه به شرایط می‌دهند و با توجه به اینکه قبلا تعداد تماشاگران به فیفا اعلام شده است و نزدیک به برگزاری بازی هستیم فکر می‌کنم امکان تغییر تعداد تماشاگران بازی نباشد.

دبیرکل فدراسیون فوتبال درباره‌ی حضور زنان در ورزشگاه هم گفت: نظر فدراسیون فوتبال حضور بانوان در بازی است با توجه به تاکیداتی که از سوی فیفا شده نظر ما بر حضور آقایان و بانوان در کنار هم به عنوان تماشاگران بازی ملی ایران لبنان است.

*خداحافظی رسمی زنان با دیدار هیجان‌انگیز لبنان_ایران

پروسه‌ی بلیط فروشی تقابل تیم‌های ملی ایران و لبنان با فروش 8000 بلیط به پایان رسید.

از حوالی ساعت 14:30 ظهر دوشنبه بود که سامانه‌ی بلیط فروشی دیدار تیم‌های ملی ایران و لبنان با تاخیری حدوداً 2 ساعته بازگشایی شد و با استقبال ویژه هواداران فوتبال برای خرید 8000 بلیط، ترافیک سامانه در ساعاتی تا 60 هزار مخاطب آنلاین می‌رسید!

 

*زنان فقط در زمان انتخابات حق ورود به ورزشگاه را دارند!

مهدی امیرپور، خبرنگار ورزشی نوشت: در حالی که برای بازی ایران-لبنان به میزبانی مشهد فقط به مردان بلیت فروخته شد، در انزلی زنان و مردان کنار هم تمرینات تیم‌شان در صدر جدول لیگ یک را تماشا می‌کنند.

 همین چندماه پیش در میتینگ‌های انتخابات ریاست جمهوری، زنان را هم به ورزشگاه راه می‌دادند ولی حالا برای بازی تیم ملی نه.

 

*تصمیم بحث‌برانگیز برای عدم حضور تماشاگران زن

با تماشاگر شدن این بازی شاید چندان مورد عجیبی نباشد، ولی تصمیم مسئولان مشهدی برای عدم حضور تماشاگران زن در این بازی، موضوع جدیدی است که شاید در ادامه مسیر بتواند بحث‌های متفاوتی به همراه داشته باشد. مسئولان برگزار کننده این مسابقه به طور رسمی عنوان کرده‌اند که احتمال حضور تماشاگران زن در این دیدار وجود ندارد و فقط مردان می‌توانند برای تماشای این دیدار از نزدیک، بلیت تهیه کنند. این اتفاق در حالی رخ داده که اگر بنا بر عرف معمول بود، باید 10 درصد تماشاگران حاضر در ورزشگاه را زنان تشکیل می‌دادند؛ به این معنی که برای دیدار با لبنان قریب به 800 نفر از تماشاگران زن باید به ورزشگاه می‌رفتند. با این وجود، فضای سیاسی حاکم بر شهر مشهد، ظاهرا اجازه ورود تماشاگران زن به ورزشگاه را نمی‌دهد و این مورد منتفی عنوان شده است.

حالا با توجه به چنین تصمیمی شاید چالش جدیدی گریبان فدراسیون فوتبال ایران را بگیرد؛ مسئولان فدارسیون فوتبال ایران که در دولت قبلی با چراغ سبز مدیران رده بالای ورزش، به مسئولان فیفا امضا داده‌اند که از این پس، تمام بازی‌های ملی با حضور تماشاگران زن برگزار خواهد شد، دردسر تازه‌ای پیش رو خواهند داشت. برای اولین بار مهرماه 1398 و برای بازی ایران با کامبوج بود که زنان بعد از نزدیک به 40 سال، موفق شدند با تهیه بلیت راهی ورزشگاه شوند و بازی تیم ملی فوتبال ایران را از نزدیک تماشا کنند.

در آن برهه، عنوان شد که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران به همراه مسئولان وزارت ورزش، تعهد داده‌اند که از این به بعد، برای بازی‌های ملی زنان را به ورزشگاه راه بدهند هرچند که شیوع ویروس کرونا و بدون تماشاگر شدن باز‌ی‌ها، مانع از محقق شدن کامل چنین وعده‌ای شد. گو اینکه از آن زمان به بعد، یا بازی‌های تیم ملی بدون تماشاگر بوده و یا اینکه اگر تماشاگر حضور داشته، یک دهم تماشاگران را زنان علاقمند به فوتبال تشکیل داده‌اند.

حال اینکه در مشهد مقرر شده که بازی بدون حضور تماشاگران زن باشد، تصمیم جدیدی است و برای اولین‌بار بعد از تعهد کتبی مسئولان فدراسیون فوتبال ایران به فیفا است که یک بازی ملی بدون حضور تماشاگران زن برگزار می‌شود.

 

*تفاوت بین تهران و شهرستان‌ها؟

در این میان یکی دو نکته دیگر وجود دارد؛ اول اینکه همان زمان که بازی ایران با کامبوج با حضور تماشاگران زن برگزار شد، شایعه‌ای از راهرو‌های فدارسیون فوتبال ایران به گوش رسید که این تصمیم فقط مختص ورزشگاه آزادی است و شامل دیگر ورزشگاه‌های ایران نمی‌شود. به قرار، مسئولان فدراسیون فوتبال ایران ادعا کرده بودند فقط در تهران زیرساخت لازم برای ورود تماشاگران زن به ورزشگاه وجود دارد و سایر ورزشگاه‌ها به ترتیب اولویت به این زیرساخت مجهز می‌شوند. هرچند که این موضوع هم مطرح شد که مسئولان ایرانی به فیفا و مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا قول داده‌اند به سرعت شرایط را برای ورود تماشاگران زن در بازی‌های ملی برای سایر شهرستان‌ها هم فراهم کنند.

نکته دوم که این داستان را پیچیده‌تر می‌کند نامه‌ای است که همان سال 1398 به فدارسیون فوتبال ایران از طرف فیفا فرستاده و به صراحت عنوان شده که از این سال به بعد، نه تنها بازی‌های ملی بلکه تمامی بازی‌های لیگ برتر هم باید با حضور تماشاگران زن برگزار شود. این نامه همان موردی است که بسیاری با استناد به آن اذعان می‌کنند مسئولان فدراسیون فوتبال از ترس محرومیت، مایل به بی‌تماشاگر بودن بازی‌های لیگ برتر هستند و تلاشی برای ورود تماشاگران به ورزشگاه نمی‌کنند. به عبارت دیگر، مسئولان فدراسیون فوتبال ایران از آنجا که برای گرفتن مجوز حضور زنان به ورزشگاه برای بازی‌های لیگ، مشکل جدی دارند، ترجیح می‌دهند برای فرار از محرومیت احتمالی فیفا، بازی‌ها بدون تماشاگر باشد. این موضوع را البته حسن کامرانی‌فر، دبیر کل فدراسیون فوتبال، قریب به یک ماه پیش تکذیب کرده است.

داستان میزبانی مشهد با فضای سیاسی حاکم بر این شهر، حالا سرآغازی برای یک اتفاق مبهم و تا حدودی پیچیده است. اینجاست که باید مشخص شود آیا ورود زنان به ورزشگاه فقط مختص ورزشگاه آزادی و تهران است یا شامل دیگر شهر‌های ایران هم می‌شود؟ پاسخ این مورد به سادگی در دسترس نخواهد بود و شاید واکنش‌های احتمالی فیفا بتواند خط مشی این موضوع بحث‌برانگیز را مشخص کند.

گمان می‌رود که عمده‌ای از کاربران یا به دلیل بد قولی فدراسیون یا شوک این اتفاق غم انگیز، هنوز واکنش پررنگی نشان نداده اند اما می شود پیش بینی کرد که این سکوت نسبتا حداکثری بعد از بازی شکسته خواهد شد.

نظر شما در مورد ورود زنان به ورزشگاه چیست؟

 

جنجال بر سر ورود زنان مشهدی به ورزشگاه

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟