مالک شریعتی نیاسر: ناترازی انرژی غیرقابل انکار و اصلاح مصرف انرژی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری سومین کنفرانس بهینه‌سازی و بهره‌وری انرژی ایران، ضمن تأکید بر غیرقابل انکار بودن ناترازی انرژی در کشور، به ناکامی در دستیابی به اهداف سیاست‌های کلی رهبر انقلاب درباره مدیریت مصرف انرژی اشاره کرد و بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای رفع این ناترازی از طریق افزایش تولید و اصلاح مصرف تأکید نمود.
مالک شریعتی نیاسر: ناترازی انرژی غیرقابل انکار و اصلاح مصرف انرژی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است

به گزارش زینب زرین فر  روابط گستر، مالک شریعتی نیاسر، رئیس شورای سیاستگذاری سومین کنفرانس بهینه‌سازی و بهره‌وری انرژی ایران، با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی طی چند سال گذشته، گفت: در مجلس یازدهم بحث ناترازی انرژی به صحن علنی کشیده شد. در حالی که برخی سعی در انکار این مسئله داشتند، ناترازی انرژی یک واقعیت غیرقابل انکار است و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق می‌باشد. رفع ناترازی انرژی از دو طریق افزایش تولید و مدیریت مصرف انرژی امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص مدیریت مصرف انرژی، اظهار داشت: متأسفانه علیرغم سیاست‌های کلی رهبر انقلاب در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه، نتوانستیم به اهداف تعیین‌شده در زمینه کاهش مصرف انرژی برسیم. قرار بود تا پایان برنامه ششم توسعه، مصرف انرژی به نصف کاهش یابد، اما این هدف محقق نشد.

دیگران چه می خوانند:

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت توجه به جنبه‌های مختلف تولید انرژی، گفت: توجه صرف به افزایش تولید، هرچند در حوزه نفت، گاز و سیکل ترکیبی بسیار مهم است، اما به‌تنهایی نمی‌تواند ناترازی را جبران کند. در سایر حوزه‌ها نیز باید برنامه‌ریزی و تلاش صورت گیرد.

آسیب‌شناسی قوانین مرتبط با مصرف انرژی

رئیس شورای سیاستگذاری سومین کنفرانس بهینه‌سازی و بهره‌وری انرژی ایران، با اشاره به مدیریت مصرف به‌عنوان موضوع اصلی این نشست، گفت: در مجلس یازدهم، قوانین موجود در این حوزه به‌ویژه ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر بررسی و آسیب‌شناسی شد. با اینکه طرح‌های بسیاری بالغ بر 30 میلیارد دلار در قالب این ماده به تصویب رسید، اما کمتر از 22 درصد آن‌ها اجرایی شد. این مسئله ناشی از کمبود سرمایه و عدم اعتماد سرمایه‌گذاران به بازگشت سرمایه بود.

انتقاد از عملکرد نیروگاه‌ها و راندمان پایین

شریعتی نیاسر در پاسخ به سوالی درباره وضعیت نیروگاه‌های حرارتی موجود در کشور و برنامه‌های بهره‌وری آن‌ها، بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی در حوزه نیروگاه‌ها این است که طی چندین دهه، سوخت به‌صورت تقریباً رایگان در اختیار آن‌ها قرار گرفته و هیچ فشار اقتصادی برای افزایش راندمان وجود نداشته است. راندمان بسیاری از نیروگاه‌های کشور به‌طور متوسط پایین بوده و این وضعیت نیازمند اصلاح است.

وی ادامه داد: طبق قوانین جدید، نیروگاه‌های جدید سیکل ترکیبی باید راندمانی حداقل 55 درصد داشته باشند، اما فناوری‌های جدید همچون CHP (تولید همزمان برق و حرارت) می‌توانند راندمانی حتی بالای 80 تا 90 درصد داشته باشند.

اصلاح یارانه‌های انرژی

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اصلاح روند اعطای یارانه‌ها در بخش نیروگاهی باید بر اساس ماده 10 قانون مانع‌زدایی از صنعت برق انجام شود.

وی اظهار داشت: آیین‌نامه اجرایی این ماده در اردیبهشت سال جاری توسط هیئت وزیران تصویب شد و انتظار می‌رود در طی پنج سال آینده، حداقل یک سوم از هدررفت منابع مالی ناشی از ناترازی انرژی جبران شود. هرچند کل منابع مالی کشور به‌اندازه کافی وجود دارد، اما نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای جلوگیری از هدررفت این منابع به‌ویژه در بخش نیروگاهی هستیم.

درخواست از متخصصان حوزه انرژی

در پایان، رئیس شورای سیاستگذاری سومین کنفرانس بین‌المللی بهینه‌سازی انرژی از خبرنگاران و کارشناسان حوزه انرژی خواست تا اجرای ماده 10 قانون مانع‌زدایی از صنعت برق را پیگیری کنند و گفت: این ماده کلیدی می‌تواند نقش مهمی در اصلاح وضعیت انرژی کشور و جلوگیری از هدررفت سالانه بیش از 30 میلیارد دلار منابع سوخت نیروگاهی داشته باشد.

مالک شریعتی نیاسر: ناترازی انرژی غیرقابل انکار و اصلاح مصرف انرژی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟