گورباچف آخرین رهبر شوروی درگذشت. رسانههای روسیه بامداد چهارشنبه از درگذشت «میخائیل گورباچف» آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی خبر دادند. آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی مدتها بود که از بیماری رنج میبرد. گورباچف متولد 2 مارس 1931 (11 اسفند 1309 خورشیدی) و هشتمین و آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود و از سال 1985 تا 1991، دبیرکل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی را برعهده داشت.میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در سن 91 سالگی درگذشت.
رسانه ها ساعاتی قبل خبر درگذشت میخائیل گورباچف را منتشر کردند. رسانههای روسیه بامداد چهارشنبه گزارش دادند «میخائیل گورباچف»، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در سن 91 سالگی گذشت.گورباچف متولد 2 مارس 1931 (مصادف با 11 اسفند 1309 هجری شمسی) بود. او از سال 1985 تا 1991 دبیرکل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی بود اما دسامبر 1991 بعد از یک کودتای داخلی موسوم به «کودتای آگوست» سرانجام استعفا داد و اتحاد جماهیر شوروی هم فروپاشید.
حضرت امام خمینی (ره) روز 11 دی سال 1367 در نامهای معروف و تاریخی میخائیل گورباچف را خطاب قرار داده و از او خواسته بود از اتکای به غرب خودداری کند. نامه امام در شرایطی منتشر شد که اتحاد جماهیر شوروی هنوز به عنوان یک ایدئولوژی برقرار بود و جنگ سرد خاتمه نیافته بود. دیوار برلین به عنوان نماد جدایی شرق و غرب فرو نریخته بود و حاکمیت کمونیسم بر قانون اساسی شوروی و بر مقدرات مردم در جمهوریهای این کشور هنوز برقرار بود. با این حال امام خمینی(رحمه الله علیه) در نامه عبرت آموز خویش به گورباچف از صدای شکسته شدن استخوانهای مارکسیسم سخن به میان آورد و وی را از روی آوردن به غرب برای حل مشکلات اقتصادی اتحاد جماهیر شوروی برحذر داشت. (جزئیات بیشتر).
بیوگرافی میخائیل گورباچف
میخائیل گورباچف متولد 2 مارس 1931 – 30 اوت 2022) سیاستمدار اهل شوروی و هشتمین و آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود. او از سال 1985 تا 1991 سمت دبیرکل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی را بر عهده داشت. وی همچنین از سال 1988 تا 1991 رئیس دولت اتحاد جماهیر شوروی بود؛ به اینصورت که از سال 1988 تا 1989 به عنوان صدر هیئت رئیسه شورای عالی شوروی، از سال 1989 تا 1990 به عنوان رئیس شورای عالی شوروی و از سال 1990 تا 1991 به عنوان رئیسجمهور اتحاد شوروی. از نظر ایدئولوژی، او در ابتدا به مارکسیسم-لنینیسم پایبند بود، اما از اوایل دههٔ 1990 به سمت سوسیال دموکراسی متمایل شد.
میخائیل گورباچف دارای رگه و نژاد اوکراینی و روسی بود؛ او در روستای پریولنوی سرزمین استاوروپول و در یک خانوادهٔ فقیر متولد شد. دوران کودکی و جوانی او تحت قوانین و حکومت ژوزف استالین سپری شد. گورباچف در دوران جوانی و پیش از پیوستن به حزب کمونیست اتحاد شوروی، مسئول به کار انداختن و ادارهٔ ماشینهای کمباین در زمینهای کشاورزی جمعی بود. حزب کمونیست، بر اساس دکترین مارکسیسم-لنینیسم بر کشور اتحاد جماهیر شوروی به عنوان یک نظام تکحزبی حاکم بود. وی در سال 1953، هنگام تحصیل در دانشگاه دولتی مسکو و پیش از دریافت مدرک حقوق خود در سال 1955، با همدانشگاهی خود رایسا تیترائنکو ازدواج کرد.
میخائیل گورباچف به شهر استاوروپول رفت و در کومسومول که شاخهٔ جوانان حزب کمونیست بود، مشغول به فعالیت شد؛ گورباچف پس از مرگ استالین، تبدیل به یکی از طرفداران جدی اصلاحات استالینزدایی رهبر جدید شوروی، نیکیتا خروشچف شد. وی در سال 1970 به عنوان دبیر اول حزب در کمیتهٔ منطقهای استاوروپول منصوب شد و در این سمت بر ساخت کانال بزرگ استاوروپول نظارت داشت. او در سال 1978 به مسکو بازگشت و به عنوان دبیر کمیته مرکزی حزب کمونیست مشغول به فعالیت شد و در سال 1979 به پلیتبوروی کمیته مرکزی حزب کمونیست ملحق شد. ظرف سه سال از مرگ رهبر شوروی لئونید برژنف و به دنبال دورهٔ کوتاه حکومتهای یوری آندروپوف و کنستانتین چرنینکو، در سال 1985، پلیتبورو گورباچف را به عنوان دبیرکل و در واقع به عنوان رهبر و رئیس حکومت انتخاب کرد.
0 دیدگاه