طرح رتبه بندی معلمان یکی از مسائل بحث برانگیز در حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت است. طرح رتبه بندی معلمان برای سروسامان دادن به حقوق معلمان در نظر گرفته شده است. آخرین اخبار از طرح رتبه بندی معلمان چیست؟ طرح رتبه بندی معلمان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعات مهمی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان باید به طرح رتبه بندی معلمان مرحله اجرا درآید. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تدوین آن مدتها زمان برده بود آذر سال 1390 به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید و توسط رئیسجمهوری وقت ابلاغ شد. در ادامه متن جزئیات طرح رتبه بندی معلمان را می خوانیم.
پس از واریز این مبالغ، مشخص شد ارقام متفاوتی برای معلمان واریزشده که در واکنش به این موضوع علیرضا منادیسفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش خواستار توضیح علت این تفاوت ارقام شده بود.
مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیح این موضوع اظهار داشت: مبلغ یک میلیون تومان که اعلام کردیم بهطور متوسط در نظر گرفته شده بود؛ طبق احکامی که معلمان رتبهبندی میشوند، ممکن است تغییراتی در مبالغ دریافتیشان اعمال شود و این مابهالتفاوت نیز تقریبا به همین نسبت پرداخت شد.
محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش مجلس درباره این قانون گفته بود: طبق این قانون مجموع امتیازات دیده شده برای کسب رتبه مختلف یکهزار امتیاز است و دو مرحله «تطبیق» و «ارتقا» در قانون دیده شد و بر اساس امتیازات اخذ شده تمامی معلمان بر طبق 4 شاخصه شایستگیهای عمومی، شایستگیهای تخصصی، شایستگیهای حرفهای و تجربه رتبهبندی میشوند و پس از 5 سال نیز ارتقا میگیرد.
بر اساس این قانون به شاخصهای تعیین شده یعنی شایستگی عمومی 300 امتیاز، شایستگی تخصصی 260، شایستگی حرفهای 240 امتیاز و تجربه تا 200 امتیاز تعلق مییابد و معلمان حائز رتبه تا 500 امتیاز آموزشیار معلم، مربی معلم 500 امتیاز، استادیار معلم 650 امتیاز، دانشیار معلم 750 امتیاز، استاد معلم 900 امتیاز اخذ خواهد کرد.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش پیشتر گفته بود که رتبهبندی معلمان از اول شهریور 1400 در فیش حقوقی فرهنگیان اعمال خواهد شد.
0 دیدگاه