چکار کنیم که آبله میمون نگیریم | آخرین وضعیت بررسی موارد مشکوک در ایران

سازمان بهداشت جهانی درباره ابتلا به آبله میمون هشدار داده است. اما چکار کنیم که آبله میمون نگیریم؟
چکار کنیم که آبله میمون نگیریم | آخرین وضعیت بررسی موارد مشکوک در ایران

به گزارش روابط‌گستر؛ بیماری جدیدی کشف شده است به نام "آبله میمون" که به سرعت در حال فراگیری و مبتلا کردن افراد است. تاکنون موارد بسیاری مورد ابتلا به آبله میمون در کشورهای مختلف کشف شده است. سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای که روز جمعه  (30 اردیبهشت) منتشر کرد می‌گوید که شیوع اخیر بیماری آبله میمون "غیر معمول" است چون در کشورهایی اتفاق افتاده که این بیماری در آن بومی (اندمیک) نبوده است. اما چکار باید کرد که به آبله میمون مبتلا نشد؟

ایسنا گفت؛ روزاموند لوئیس، رئیس فنی سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد: هنوز زود است که بگوییم آیا شیوع اخیر آبله میمون می‌تواند منجر به یک بیماری همه‌گیر شود.
وی معتقد است چنین احتمالی وجود ندارد. یکی از دلایل او این است که ویروس آبله میمون یک ویروس DNA است و نتایج تحقیقات فعلی نشان می‌دهد که این نوع ویروس‌ها به آسانی ویروس‌های RNA مانند کووید 19پخش نمی‌شود.

دیگران چه می خوانند:

لوئیس افزود: جهان روشی برای کمک به جلوگیری از شیوع بیماری دارد. برای انجام این کار سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند بهداشت خوب و رابطه جنسی ایمن را رعایت کنید.

کسانی که معتقدند به این ویروس مبتلا شده‌اند باید تا زمانی که زخم‌ها پوسته پوسته شده و از بین برود، ایزوله شوند و کسانی که با فرد آلوده در تماس بوده‌اند، باید علائم را به مدت 21 روز تحت نظر داشته باشند. در ضمن نباید خون، بافت، سلول، اندام یا شیر مادر اهدا کنند.

ممکن است مدتی طول بکشد تا علائم آبله میمون ظاهر شود
دکتر ویلیام شافنر، متخصص بیماری‌های عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه واندربیلت در تنسی ایالات متحده، می‌گوید: این ویروس دوره نهفتگی بسیار طولانی دارد و زمانی که وارد بدن شود، ابتدا اندام‌های داخلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری(CDC) ممکن است یک تا 2 هفته طول بکشد تا علائم پس از آلوده شدن فرد ظاهر شود. هنگامی که علائم شروع بروز می‌کنند، به احتمال زیاد شامل تب، بدن درد، سردرد و خستگی هستند.

شافنر گفت: در حالی که بدن با این علائم مبارزه می‌کند، علائم دیگری مانند غدد لنفاوی متورم ظاهر می‌شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری اشاره می‌کند غدد لنفاوی متورم یکی از علائم متمایز آبله میمون است و خاطرنشان می‌کند که ویروس آبله این واکنش خاص را ایجاد نمی‌کند.

بثورات پوستی اغلب روی دست‌ها، صورت، پاها، دهان یا اندام تناسلی ظاهر می‌شوند. بثورات قبل از تبدیل شدن به زخم دلمه‌ای از چهار مرحله(ماکولا، پاپولار، تاولی، پوسچولار) عبور می‌کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری بیان کرد این مراحل می‌تواند بین 2 تا سه هفته طول بکشد و سلامت فرد تعیین می‌کند که آبله میمون چقدر شدید شود.

 آخرین وضعیت بررسی موارد مشکوک در ایران

در شرایطی که چهار مورد مثبت آبله میمون در ترکیه شناسایی شده است و روزانه صدها نفر از ایران به این کشور تردد می کنند، همچنین هفته گذشته یک مورد مثبت مبتلا به آبله میمون در امارات شناسایی شد و تا کنون نزدیک 800 مورد مثبت در سراسر جهان ثبت شده، مقامات ارشد وزارت بهداشت تاکید دارند که هنوز هیچ مورد مثبتی از ابتلا به آبله میمون در ایران شناسایی نشده است.

با وجود مشاهده موارد مثبت آبله میمون در امارات و ترکیه، رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ایران اعلام کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در کشور شناسایی نشده است.
دکتر بهزاد امیری، رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تا این لحظه (ظهر دوشنبه 16خرداد) هنوز هیچ مورد مثبتی از ابتلا به آبله میمون در کشور شناسایی نشده است، گفت: تمام موارد محتمل مورد بررسی قرار می‌گیرند و خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در کشور شناسایی نشده است.

وی افزود: موارد محتمل یا مشکوک در صورت سرپایی بودن به مراکز منتخب ارجاع داده می‌شوند و در صورتی که شرایط بیمار از شکل سرپایی خارج شود آنها را به بیمارستان‌های منتخب ارجاع می‌دهیم.

او ادامه داد: افراد توسط پزشک متخصص معاینه می‌شوند و اگر محتمل باشد که بیماری آنها آبله میمونی است برای تشخیص قطعی و آزمایشگاهی، نمونه‌گیری از فرد انجام می‌شود.

امیری با اشاره به اینکه نمونه‌گیری از افراد مشکوک و محتمل بیماری در ابتدا در انستیتو پاستور ایران انجام می‌شد، اظهار کرد: اکنون در دانشگاه‌های قطب هر منطقه هم این نمونه‌گیری انجام می‌شود.

امیری درباره نحوه انجام نمونه‌گیری از فرد محتمل بیماری، بیان کرد: درصورتی که هنوز علائم پوستی بیماری آشکار نشده باشد نمونه‌گیری حلقی از فرد مشکوک گرفته می‌شود ولی درصورتی که بثورات جلدی آشکار شده باشد، از زخم هم نمونه‌گیری انجام می‌شود تا بتوان با تشخیص آزمایشگاهی بیماران را شناسایی کرد که خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در کشور شناسایی نشده است.

چکار کنیم که آبله میمون نگیریم | آخرین وضعیت بررسی موارد مشکوک در ایران

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟