اخبار حوادث | چاه کن بی نوا جان خود را از دست داد | این چاه کن مظلومانه جان داد

کارگز مقنی (چاه کن) در حال کار درون چاه بود که یگ جسم سخت از بالا به درون چاه می افتد و باعث فوت این کارگر می شود.
اخبار حوادث | چاه کن بی نوا جان خود را از دست داد | این چاه کن مظلومانه جان داد

به گزارش روابط گستر؛ در اخبار حوادث گاهی موضوعات و سوژه ها بسیار عجیب و غریب هستند. در اخبار حوادث اتفاقات نادر نشر داده می شود. اخبار حوادث وظیفه به آگاهی رساندن حوادث مختلف در سراسر جهان را به عهده دارد. در اخبار حوادث امروز ماجرای فوت یک چاه کن را بر اثر اصابت جسمی سخت به سر او نشر می دهیم.

رئیس مرکز آتش‌نشانی شهرداری جوادآباد ورامین گفت: بر اثر سقوط جسم سخت به داخل یک حلقه چاه در روستای نجف‌آباد از توابع این بخش، یک مقنی (چاه کن) جان خود را از دست داد.
مهدی نائینیان روز چهارشنبه افزود: عوامل آتش‌نشانی شهرداری جوادآباد با اطلاع از وقوع حادثه در یک دامداری واقع در روستای نجف‌آباد، سریعا به محل اعزام شدند و در بررسی صحنه متوجه شدند که قسمتی از دستگاه بالابر به عمق یک چاه که یک مقنی در آن در حال کار بوده، سقوط می‌کند.

دیگران چه می خوانند:


وی اظهار داشت: عوامل آتش‌نشانی با تجهیز کارگاه به داخل این چاه که حدودا 20 متر عمق داشت وارد شده و پیکر بی‌جان مقنی را خارج کردند.

نائینیان خاطرنشان کرد: بخش جوادآباد، منطقه‌ای وسیع و کشاورزی است که افراد برای انجام هر گونه فعالیت می‌بایست از قبل نکات ایمنی را به درستی رعایت کنند چرا که کمبود امکانات حوزه آتش‌نشانی ممکن است امدادرسانی به آسیب‌دیدگان احتمالی را با مشکل مواجه کند.

سقوط احتمالی منجر به مرگ
وی ادامه داد: یکی از توصیه‌های مهم آتش‌نشانی به کشاورزان در خصوص محصور کردن استخرهای چندمنظور آبیاری است چرا که سهل‌انگار در استفاده از این سازه‌ها و سقوط احتمالی افراد می‌تواند به مرگ فرد منجر شود.

رئیس مرکز آتش‌نشانی جوادآباد یادآور شد: چندی پیش یک چوپان برای نجات یک دام سقوط کرده در استخر کشاورزی واقع روستای خاوه، به داخل آن وارد شده بود که بر اثر آن جان خود را از دست داد.

بخش جوادآباد، وسیع ترین بخش استان تهران است که در جنوب ورامین و در حاشیه محور قم – گرمسار واقع شده است.

ورامین با دو بخش مرکزی و جوادآباد و با 300 هزار نفر جمعیت در 35 کیلومتری جنوب‌  شرق تهران واقع شده است.

مقنی گری

کاریز کار یا کاریزگر به کسی گفته می‌شود که به کار کندن کاریز و قنات اشتغال داردمقنی و چاه کن هم به این فرد گفته می‌شود. کاریزگر یا مقنی حرفه‌ای است که امروزه دیگر جزو پیشه‌های منسوخ به حساب می آید ولی هستند همچنان افرادی که به این کار نه بصورت دائم و بصورت پاره وقت مشغول هستند .

یک مقنی حرفه ای این روزها دیگر به سختی پیدا می شود و با وجود اینکه همچنان بسیاری از مناطق کشور از موهبت فاضلاب شهری برخوردار نیستند لزوم توجه بیشتر به این شغل سخت را بیشتر از پیش می طلبد.

تاریخچه شغل چاه کنی و مقنی گری
تاریخ ایران را که ورق بزنیم، پر است از افتخارات بزرگ و شیرین، افتخاراتی که یکی از نمادهای آن را در معماری می توان دید. قنات و کندن چاه های عمیق و نیمه عمیق نیز یکی از این افتخارات است. مهارتی که سابقه اش به هزار سال یا  بیش از آن بر می گردد. مهارتی که تا همین چندین دهه قبل نیز زنده بود و مردم از آن استفاده می‌کردند. اما  ورود تکنولوژی،  کندن قنات را  نیز مانند هر شغل دیگری رو به اضمحلال برد. به گونه ای که اکنون این شغل در معرض نابودی قرار دارد.

تاریخچه مقنی گری

در کدامین شهر ها، مقنی کار وجود دارد؟ در شهر هایی مانند گز و برخوار و خمینی شهر نسبتا مقنی بیشتر وجود دارد.

این شغل هم با پیشرفت تکنولوژی و آمدن دستگاه های غول پیکر و سنگین دیگر جای خود را به این دستگاه ها داده تا این کار سخت و طاقت فرسا را این دستگاه ها انجام دهند.

اخبار حوادث | چاه کن بی نوا جان خود را از دست داد | این چاه کن مظلومانه جان داد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟