اخبار حوادث | مرگ 4 نفر در دشتیاری چابهار | آنان قربانی هوتک شدند

3 روز پیش در شهرستان "دشتیاری" واقع در استان سیستان و بلوچستان، 3 کودک و یک معلم درون هوتک (گودال آب مصنوعی) گیر افتاده و در نهایت غرق شدند.
اخبار حوادث | مرگ 4 نفر در دشتیاری چابهار | آنان قربانی هوتک شدند

به گزارش روابط گستر؛ اخبار حوادث در موردغرق شدگی و غرق شدن در این روزها به واسطه بارندگی های اخیر زیاد شده است. اخیار حوادث در مورد غرق شدگی بیشتر برای کودکان اتفاق می افتد. در روزهای اخیر اخبار حوادث از غرق شدن کودکان در رودخانه خبر آورده بود. ما در اخبار حوادث  نیتمان این است که جامعه از اتفاقات و بلایای زمانه با خبر شده و از آنها درس بگیرند. اخبار حوادث باز هم از غرق شدن 3 کودک و یک معلم در داخل هوتک (گودال آب مصنوعی) خبر دارد.

نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان ها از مرگ 4 نفر بر اثر غرق شدن داخل هوتک در دشتیاری چابهار خبرداد.

دیگران چه می خوانند:

محمدکریم عزیزی در این باره اظهار داشت: 3 روز گذشته 2 دانش آموز به نام های مریم و رقیه هوت از روستای سلور بازار دشتیاری که برای تهیه آب به هوتک رفته بودند در داخل هوتک سقوط کرده و غرق شدند. معلم 30 ساله به نام یاسمین هوت برای نجات این 2 دانش آموز به داخل هوت می‌رود که وی نیز دچار غرق می شود و جان می بازد.

وی افزود: همچنین دیروز در روستای عید و بازار نیز کودک 4 ساله‌ای بر اثر سقوط در هوتک جان باخت.

عزیزی ادامه داد: سال‌ها است که به دلیل کمبود آب در استان سیستان و بلوچستان مردم مجبور به کندن گودال‌هایی به نام هوتک برای جمع آوری آب باران شده‌اند که در اطراف این گودال ها فنس گذاری و سکو بندی نشده است و به همین دلیل متاسفانه کودکان هنگام جمع آوری آب  یا در داخل این هوتک ها غرق و یا طعمه گاندوها می‌شوند که اگر شانس آورده و کشته نشوند حتما قطع عضو می‌شوند.

** هوتک چیست و چرا ساخته می شود؟

هوتگ یا هوتک چیست و چرا ساخته می شود هوتِگ یا هوتَک نام گودال مصنوعی و یا طبیعی نسبتاً بزرگی است که آب حاصل از بارندگی‌ها در آن هدایت و جمع آوری شده و در طول سال به مصارف کشاورزی و آشامیدنی انسان و حیوانات اهلی و وحشی می‌رسد. این گودال که در زبان بلوچی به هوتِگ یا هوتک مشهور است سامانه ای سنتی برای مهار، کنترل و بهره برداری از سیلاب است و به عنوان یکی از راه‌های متداول تامین آب محسوب می‌شود. ساخت هوتِگ در منطقه دشتیاری و چابهار با توجه به وضعیت آب و هوایی منطقه از زمان‌های بسیار دور مرسوم بوده و گودال‌های حفر شده با اشکال هندسی دایره، مستطیل، مربع و به عمق بیش از پنج، 10، 20 و حتی بیشتر است که در زمینی با بافت ریزدانه (رسی و سیلتی) توسط بومیان منطقه ساخته شده و اطراف آن دیواره خاکی با ارتفاع حدود یک تا 2 متر ایجاد می‌شود.

هوتگ های موجود و ساخته شده در طول سالهای گذشته در روستاهای شهرستان‌های دشتیاری و چابهار نیازمند لایروبی، رسوب برداری، حصارکشی، بهسازی و مرمت با تخصیص اعتبار لازم هستند تا بتوان پس از آبگیری از 6 ماه حتی تا یکسال برای کشاورزی و مصارف شستشو از آنها استفاده کرد. هوتگ ها عمر مفید بسیار بالایی دارند و با هزینه پایین ساخته می‌شوند و حمایت دستگاه‌های اجرایی به لحاظ تهیه ماشین آلات، طراحی و مطالعه، مکان سنجی، تخصیص اعتبار مورد نیاز تاثیر ارزنده‌ای بر حفظ، احیاء و ترویج این روش سنتی و بهره برداری از سیلاب خواهد داشت.

** اثر زیست محیطی هوتک

آب هوتک برای استفاده زیست محیطی و جلوگیری از فرسایش خاک و تثبیت شن های روان و جلوگیری از افزایش گردوخاک موثر است و موجب افزایش و رویش انواع گیاهان می شود. بدین خاطر پروژه ساماندهی و تقویت نظام عرفی استفاده از هوتک ها به عنوان منبع آب جامعه محلی در بخشی از مناطق جنوبی کشور به خصوص در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است.

** ضرورت ساماندهی هوتک های جنوب ایران

ساماندهی بیش از 2 هزار هوتک به منظور تامین آب آشامیدنی و مصرفی روستاییان و احشام در شهرهای استان سیستان و بلوچستان از جمله چابهار و دشتیاری سبب نگهداری آب بیشتر و افزایش دام‌های سبک و سنگین، رویش انواع گیاهان، توسعه کشاورزی، کشت گلخانه و ماندگاری روستاییان می‌شود و گامی در جهش تولید خواهد بود. در حال حاضر حدود 2 هزار هوتگ نیازمند رسوب برداری، لایروبی، بهسازی، مرمت و نگهداری اصولی هستند. طبق برآوردها برای لایروبی، رسوب برداری، حصارکشی، بهسازی و مرمت و یا ساخت هر هوتگ معمولا 50 تا 500 میلیون تومان (بستگی به حجم آن) باید هزینه شود که می توان سالها از آن بهره برداری کرد.

شهرستان دشتیاری

شهرستان دشتیاری یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان است. مرکز این شهرستان، شهر نگور است.

کشت موز، انبه و هندوانه از شهرستان دشتیاری در استان سیستان و بلوچستان تا جنوب غرب این استان رونق خاصی داشت اما با گذر توفان گنو از منطقه، بسیاری از آن‌ها از بین رفت. مهم‌ترین روستاهای این شهرستان پسابندر و درگس هستند. همچنین این شهرستان زیستگاه گاندو تمساح ایرانی می‌باشد.
این شهرستان در تاریخ 23 آذر 98 توسط هیئت دولت از شهرستان چابهار جدا شد و مستقل گردید.

موقعیت جغرافیایی
شهرستان دشتیاری در منتهی الیه جنوب شرقی ایران قرار گرفته‌است. از نظر موقعیت مختصات جغرافیایی در 25 درجه و4 دقیقه تا 26 درجه و 6 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 60 درجه و 55 دقیقه تا 61 درجه و 54 دقیقه شرقی واقع شده‌است.

این شهرستان با مدار راس السرطان تنها یک درجه و 37 دقیقه فاصله دارد که قرار داشتن در چنین موقعیتی، شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی بویژه بالا بودن دما و میزان کم بارندگی را سبب شده‌است.

شهرستان دشتیاری از طرف شمال به شهرستان راسک از غرب به شهرستان چابهار از شرق به کشور پاکستان و از جنوب به آبهای آزاد دریای عمان ختم می شود. به طوریکه 85 کیلومتر خط ساحلی با دریای عمان و 132 کیلومتر مرز خشکی با پاکستان دارد به این ترتیب امکان دسترسی به آبهای آزاد از این طریق برای شهرستان دشتیاری جایگاه ویژه‌ایی را به وجود آورده‌است. مساحت منطقه دشتیاری حدود 6 هزار کیلومتر مربع است

اخبار حوادث | مرگ 4 نفر در دشتیاری چابهار | آنان قربانی هوتک شدند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟