گرد و غبار کجاها را تعطیل کرد | جلسه فوری کارگروه های اظطرار آلودگی هوا

پدیده گرد و غبار در کشور دوباره در مدت زمانی بسیار کم وارد کشور شد. این پدیده آلودگی هوای شدیدی ایجاد کرده است که باعث تطعیلی گسترده در سطح کشور شد.
گرد و غبار کجاها را تعطیل کرد | جلسه فوری کارگروه های اظطرار آلودگی هوا

به گزارش روابط گستر؛ گرد و غبار دوباره با خیزش شدید از سمت عراق وارد کشور شده است. این پدیده گرد و غبار حدود یک ماه است که در کشور خودنمایی می کند. هرچندوقت یکبار به دلیل شدت آلاینه های زیست محیطی مدارس، دانشگاه ها؛ ادارات و ... را به تعطیلی می کشاند. امروز نیز به دلیل شدت آلودگی هوا و غلظت بالای آن در برخی استان ها تعطیلی بوجود آمده است.

گرد و غبار در سطح کشور موجب شده است تا کارگروه‌های اضطرار آلودگی هوا در استان‌ها جلسه فوری برگزار و در خصوص تعطیلی مدارس و ادارات تصمیم‌گیری کنند.

دیگران چه می خوانند:

توده گردوغبار که از یکشنبه وارد کشور شده است، در بخش‌هایی از کشور وضعیت بحرانی ایجاد کرده است. این پدیده تا فردا در کشور ماندگار خواهد بود.


گرد و غبار در سطح کشور موجب شده است تا کارگروه‌های اضطرار آلودگی هوا در استان‌ها جلسه فوری برگزار کنند. حاصل این جلسات به شرح ذیل است:

کلیه مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران در روز سه شنبه به دلیل وضعیت ناسالم هوا تعطیل می‌باشد.

• تمام مدارس و دانشگاه‌های استان خوزستان تعطیل است و ادارات نیز با دو ساعت تاخیر آغاز به کار خواهند کرد.
این تصمیم شامل مراکز امدادی، درمانی، بهداشتی، بخش‌های دارای نوبت کاری وعملیاتی، خدمات شهری شهرداری ها، اورژانس 115، بیمارستان‌ها و آتش نشانی‌ها نمی‌شود.
همچنین درصورت افزایش غلظت میزان ذرات گرد و غبار، نحوه روند کاری ادارات قبل از ساعت 8 صبح اعلام خواهد شد.
• مهدهای کودک، مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی سراسر استان همدان در نوبت صبح تعطیل شدند.
• تمام ادارات استان لرستان بجز مراکز درمانی و خدمات رسان و نیروهای نظامی و انتظامی تعطیل اعلام شد.
همچنین تمام فعالیت‌های آموزشی در مدارس و مراکز آموزش عالی استان در همه مقاطع تحصیلی به صورت غیر حضوری برگزار می‌شود.
• تمامی مدارس و مراکز آموزشی صبح و بعدازظهر ایلام تعطیل شدند. همچنین فعالیت ادارات و بانک‌ها به جز دستگاه‌های خدمات رسان در سطح استان با 2 ساعت تاخیر آغاز می‌شود.
• تمامی مدارس شهرستان‌های مریوان، بانه، سقز، سنندج، سروآباد و کامیاران در استان کردستان در تمامی مقاطع تحصیلی در نوبت صبح تعطیل اعلام شد.

مهدهای کودک، پیش دبستانی و دبستان‌ها فقط نوبت صبح در استان البرز به جز طالقان تعطیل است.

همچنین گردوخاک در آذربایجان غربی مدارس شهرستان‌های بوکان و سردشت را در هر دوشیفت صبح و عصر تعطیل کرد.

تمامی مهدهای کودک، مراکز پیش‌دبستانی، مدارس و دانشگاه‌های استان کرمانشاه نیز در نوبت صبح تعطیل اعلام می‌شود. همچنین ادارات شهرستان‌های قصرشیرین، گیلان‌غرب، دالاهو، اسلام‌آبادغرب، ثلاث‌باباجانی و سرپل‌ذهاب هم تعطیل است.

هوای پایتخت در وضعیت قرمز قرار گرفت

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، شاخص آلودگی هوای تهران در حال حاضر بر روی عدد 441 قرار گرفته و کیفیت هوا در وضعیت قرمز یعنی خطرناک قرار دارد.

بر اساس این گزارش، در صورتی که عدد شاخص کیفیت هوا بالاتر از 300 باشد شرایط به نحوی است که تمام افراد جامعه می‌بایست از قرار گرفتن در هوای آزاد خودداری کنند.

با توجه به میزان آلودگی هوای پایتخت، طبق تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات تهران امروز سه‌شنبه 27 اردیبهشت تعطیل است.

آلودگی هوا

آلودگی هوا زمانی اتفاق می‌افتد که حجم زیادی از ذرات یا مواد مضر از قبیل گازها، ذرات و زیست‌مولکول‌ها وارد اتمسفر کرهٔ زمین شود. آلودگی هوا مخلوطی از ذرات معلق و گازهایی است که غلظت آن به محدوده مضر برای انسان رسیده‌است که می‌تواند هم در داخل ساختمان و هم در خارج ساختمان باشد. آلودگی هوای داخل ساختمان به دلیل سوزاندن منابع سوخت جامد - مانند هیزم، ضایعات محصولات کشاورزی و سرگین - برای پخت‌وپز و گرمایش ایجاد می‌شود. سوزاندن چنین سوخت‌هایی، به ویژه در خانوارهای فقیر، می‌تواند منجر به آلودگی هوا و در نتیجه بیماری‌های تنفسی گردد که می‌تواند باعث مرگ زودرس افراد شود. سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوای داخل ساختمان را «بزرگترین خطر بهداشت محیطی در جهان» نامیده‌است. آلودگی هوای خارج از ساختمان عامل افزایش چندین علت اصلی مرگ‌ومیر در جهان، از جمله سکته مغزی، بیماری‌های قلبی، سرطان ریه و بیماری‌های تنفسی، مانند آسم است.

آلودگی هوا می‌تواند باعث افزایش بیماری‌ها در انسان یا گرمایش کرهٔ زمین گردد. بر اساس گزارشی از سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا در سال 2012 باعث مرگ هفت میلیون انسان در سراسر جهان شده‌است. مقداری از آلودگی هوا از منابع طبیعی مانند فعالیت آتشفشان‌ها، و بیشتر آن ناشی از فعالیت‌های انسانی مانند سوزاندن سوخت‌های فسیلی یا فعالیت‌های کشاورزی می‌باشد.

تخمین زده می‌شود که کاهش بهره‌وری و کاهش کیفیت زندگی ناشی از آلودگی هوا سالانه 5 تریلیون دلار برای اقتصاد جهان هزینه دربردارد، و در کنار تأثیرات منفی بر روی سلامتی و افزایش مرگ و میر، یکی از عوارض جانبی نظام اقتصادی معاصر و بیشتر فعالیت‌های انسانی محسوب می‌شود، اگرچه گاهی اوقات به‌طور نسبی کنترل و نظارت می‌شود. فناوری‌ها و استراتژی‌های مختلفی برای کاهش آلودگی هوا وجود دارد. برای کاهش اثرات آلودگی هوا، قوانین و مقررات بین‌المللی و ملی اجرا می‌شود. قوانین محلی، در مواردی که به خوبی اجرا می‌شوند، منجر به بهبود سلامت عمومی شده‌اند. در سطح بین‌المللی، برخی از این تلاش‌ها موفقیت‌آمیز بوده‌اند - برای مثال پیمان مونترال در کاهش انتشار مواد شیمیایی مخرب لایه اوزون یا پیمان 1985 هلسینکی در کاهش انتشار گوگرد موفقیت‌آمیز بوده‌اند، در حالی که تلاش‌های دیگری مانند اقدام بین‌المللی در مورد تغییرات آب و هوا تاکنون موفقیت کمی کسب کرده‌اند.

گرد و غبار کجاها را تعطیل کرد | جلسه فوری کارگروه های اظطرار آلودگی هوا

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟