ویروس کرونا جزء ویروس های خطرناک در طول سال های پیش است. ویروس کرونا تا حالا تلفات و قربانی های بسیار زیادی در سراسر دنیا داشته است. ویروس کرونا باز هم دست بردار نیست و روز به روز در حال مبتلا کردن افراد بیشتری در سراسر دنیاست. سازمان بهداشت جهانی هررزو در حال رصد وقایع مربوط به ویروس کروناست. آمار ویروس کرونا امروز دوشنبه 19 اردیبهشت 1401 اعلام شد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص آمار جدید ابتلاء به ویروس کرونا در 24 ساعت منتهی به ظهر امروز دوشنبه نوزدهم اردیبهشتماه اعلام کرد: در این بازه زمانی بر پایه جدیدترین نتایج آزمایشهای ویروس کرونا در کشور 570 نفر مبتلای جدید شناسایی شد که با احتساب این تعداد، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در کشور تا امروز به هفت میلیون و 225 هزار و 759 نفر رسیده است.
از تعداد بیماران بستری در کشور تاکنون هفت میلیون و هشت هزار و 231 نفر بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
در 24 ساعت گذشته 12 بیمار مبتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند که با احتساب این آمار از ابتدا تاکنون 141 هزار و 189 نفر در کشور بر اثر بیماری کرونا جان باختهاند.
از شمار مبتلایان شناسایی شده ویروس کرونا، 91 نفر بستریهای بیمارستان به شمار میروند و 854 نفر از مبتلایان ویروس کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
تا کنون 51 میلیون و 539 هزار و 372 آزمایش تشخیص ویروس کرونا در کشور انجام شده است.
در حال حاضر 0 شهرستان در وضعیت قرمز، 4 شهرستان در وضعیت نارنجی، 319 شهرستان در وضعیت زرد و 125 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
مهار کرونا یکی از پنج اقدام اساسی دولت است
علی نیکزاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب در مراسم هفته سلامت در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهارداشت: بحمدالله وزارت بهداشت در دوره جدید مدیریتی خود، در زمینه مقابله با همه گیری کرونا و واکسیناسیون اقدامات خوبی را به صورت جهادی و شبانه روزی انجام داده است.
وی با اشاره به فداکاری کادر بهداشت و درمان در همه گیری کرونا و تجلیل از مقام والای شهدای مدافع سلامت، افزود: این وزارتخانه ظرفیت و توان تخصصی و اجرایی خود را تا حد زیادی به اثبات رساند به نحوی که الان وقتی در افکار عمومی وقتی می خواهند پنج اقدام اساسی دولت سیزدهم در مدت کوتاه عمر آن را بیان کنند، یکی از سرفصل های اصلی مربوط به زحمات شما عزیزان در مهار کروناست.
وی بیان داشت: این کفایت و تدبیر مدیریتی سبب شده است انتظارات از این وزارتخانه در حوزه های مختلف افزایش پیدا کند و این مسئله، مسئولیت شما را سنگین تر می کند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مفهوم سلامت اعم از درمان و سلامت جسمی است و شامل هفت مولفه اساسی میشود که عبارتند از سلامتی جسمی، سلامت شغلی، سلامت معنوی، سلامت ذهنی، سلامت عاطفی، سلامت محیط زندگی و سلامت اجتماعی. این طیف وسیع، عموما در حوزه ماموریتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دارد و ماموریت این وزارتخانه، یک ماموریت وسیع و غیرقابل مقایسه با سایر حوزه ها در کشور است.
نیکزاد بحث عدالت را از اولویت های حوزه سلامت دانست و ابراز داشت: عدالت در دسترسی به خدمات بهداشت و درمان از اولویتهاست. از جمله موارد مربوط به عدالت، دسترسی به پزشک متخصص در نقاط محروم، بحث ظرفیت پزشکی و تامین سرانه کافی پزشک در کشور، بحث عدالت در پرداخت به پزشکان، بحث عدالت در پرداخت به کادر غیر پزشکی به ویژه پرستاران، خدمات پاراکلینیکی، بهیاران و بهورزان است.
ضرورت استمرار بیمه همگانی
وی یادآور شد: از موارد دیگر مربوط به عدالت، استمرار بیمه همگانی است. اگر وزیر بهداشت بتواند در دولت یک اقناع عمومی ایجاد کند و سایر وزرا را نیز برای بحث تعامل و هم افزایی برای ایجاد یک بیمه قدرتمند و پایدار در کشور مجاب کند، قطعا دستاورد بزرگی است.
نایب رییس مجلس گفت: مردم احساس خوبی نسبت به بیمه ندارند چون هر دفترچه بیمه اعم از تامین اجتماعی، کشوری، نیروهای مسلح، بیمه سلامت و سایر بیمه ها در هر بیمارستانی یک کارکرد جدا دارد.
نیکزاد افزود: با وجود 18 صندوق بازنشستگی در کشور، هنوز پوشش کامل بیمههای اجتماعی بین گروههای مختلف جامعه محقق نشده است. طبق برخی گزارش ها تعداد زیادی از افراد هنوز فاقد بیمه درمانی هستند.
وی ادامه داد: البته سازمان بیمه سلامت فراخوان داده است تا افراد فاقد بیمه درمانی در بیمه سلامت ثبت نام کنند. ولی مردم به دنبال بیمه باکیفیت بر اساس تکالیف مندرج در قانون اساسی هستند. اعضای فعلی بیمه سلامت هم که از سالهای قبل عضو بیمه سلامت هستند گلایه دارند که دفترچه ای که در دست ماست، کارکرد ویژه ای ندارد و فقط در یک سری مراکز درمانی خاص و با صف های طولانی قابل دسترسی است.
اولویت بخشی به اتمام پروژه های نیمه تمام
وی بودجه های عمرانی وزارت بهداشت را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این زمینه نیاز به جهش داریم. من و همکارانم در مجلس به هر شهری که سفر داریم حتما با یک بیمارستان یا درمانگاه نیمه تمام مواجه هستیم که مردم خواستار تکمیل آن هستند.
وی افزود: در مدیریت بحثی تحت عنوان «عدم النفع» داریم. مثلا اگر شما یک مغازه خالی داشته باشید که نه خودتان از آن استفاده کنید و نه آن را اجاره بدهید، دچار ضرر عدم النفع هستید. ما اگر عدم النفع این چند هزار پروژه عمرانی نیمه تمام را که در کشور وجود دارد، محاسبه کنیم، عدد بزرگی خواهد شد. وزارت بهداشت باید با یک اولویت دهی دقیق، فکری به حال این پروژه های نیمه تمام کند.
نایب رییس مجلس پیشگیری را مقدم بر درمان و در اولویت بالاتر دانست و گفت: مراکز بهداشت در سراسر کشور یک ظرفیت بزرگ برای کشور هستند. این یک تجربه تقریبا منحصر به فرد است که جمهوری اسلامی توانسته تا دل روستاها و شهرها و محلات مختلف، با ایجاد مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت، خدمات سلامت را به اقصی نقاط کشور برساند.
وی یادآور شد: باید از شبکه مویرگی بهداشت در کشور استفاده حداکثری کرد. مراکز بهداشت با تشکیل پرونده های سلامت می توانند نقش بزرگی در ارتقای سلامت جامعه ایفا کنند.
وی در پایان تصریج کرد: تقریبا در هر دولتی درباره پزشک خانواده شعار داده شده ولی هنوز این برنامه به صورت عینی خودش را نشان نداده است. بنابراین وزارت بهداشت دولت سیزدهم اگر در این حوزه بتواند کار اساسی انجام دهد، در تاریخ ماندگار خواهد شد.
0 دیدگاه