ببینید | بزن و بکش در فینال فوتسال جام رضوی | ضاربین دستگیر شدند

در فینال فوتسال جام رضوی در شهرستان خوی عده ای با سر دادن شعارهای قومیتی باعث بوجود آمدن درگیری شدند.
ببینید | بزن و بکش در فینال فوتسال جام رضوی | ضاربین دستگیر شدند

اخبار حوادث هرروز به حوادث و اتفاقات پیرامون ما می پردازد. اخبار حوادث بسیار گسترده ست و در هر جایی از این کره خاکی اتفاق می افتد. اخبار حوادث انواع و اقسام متفاوتی دارد. روزهای گذشته در اخبار حوادث از مرگ، قتل و دزدی گفتیم و در هر بخش به صورت مجزا این اخبار را در اختیار شما قرار دادیم. امروز نیز اخبار حوادث ازنزاع و درگیری در فینال جامئ رضوی در خوی خبر می دهد. جزئیات این اخبار را در ادامه مطلب ببینید.

سرهنگ سید جلیل موسوی گفت: با هماهنگی مقام قضایی و با اشرافیت کامل اطلاعاتی و انجام اقدامات فنی پلیس، عاملان اصلی ایجاد تنش و درگیری در مسابقات فوتسال جام رمضان، روز گذشته توسط پلیس شهرستان خوی شناسایی و دستگیر شدند.

دیگران چه می خوانند:

فرمانده انتظامی شهرستان خوی می گوید: متهمان برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شدند.

این مقام انتظامی تاکید کرد:امنیت و آرامش شهروندان خط قرمز پلیس بوده و با هرگونه ایجاد بی نظمی و هنجار شکنی با قاطعیت و برابر قانون برخورد خواهد شد.

سه شنبه شب در پی درگیری هواداران دو تیم میلان و املاک شیخ نوایی دو تیم حاضر در فینال فوتسال جام رمضان خوی، این مسابقه نیمه تمام ماند.

در این درگیری به سالن شهید چمران خوی نیز خساراتی وارد شد.

کانال اصولگرای بیسیمچی‌مدیا روز گذشته ویدیویی را با عنوان «جنجال تروریست‌ها در خوی!» و با این توضیح منتشر کرده است: «درگیری شدید در فینال مسابقات فوتسال جام رمضان خوی، به دلیل نمایش پرچم اقلیم جعلی کردستان منتشر کرد.

جرم نزاع و درگیری و مجازات آن

نزاع به معنای آشوب ، اختلاف ، دعوا و مشاجره می باشد . یکی از جرایم علیه اشخاص جرم نزاع می باشد که در واقع این جرم درگیری و نزاع بین چند نفر است . به عبارت دیگر برای تحقق این جرم باید درگیری بین بیش از دو نفر باشد و به ضرب و جرح منتهی شود .  قانونگذار برای حفظ نظم و امنیت در جامعه شرکت کنندگان در نزاع را به مجازات تعیین شده در قانون محکوم می کند . البته در صورتی که این درگیری برای دفاع شخصی صورت نگرفته باشد . در این مقاله به بررسی جرم نزاع و مجازات جرم منازعه می پردازیم . 

جرم نزاع
برای تحقق جرم نزاع همانند سایر جرایم وجود عناصر مادی ، معنوی . قانونی جرم ضروری است . بر طبق ماده 615 قانون مجازات اسلامی ، هرگاه عده ای با یکدیگر منازعه نمایند هریک از شرکت کنندگان در نزاع به مجازات مقرر در این قانون محکوم می گردند . 
عنصر قانونی جرم نزاع به معنای آن است که طبق قانون این عمل جرم شناخته شده باشد که قانون مجازات اسلامی آن را جرم شناخته است . عنصر مادی این نیز به معنای ارتکاب عمل است که در اینجا شرکت در منازعه و ضرب و جرح موجب تحقق عنصر مادی این جرم است . اگر مرتکب جرم به قصد شرکت در منازعه حضور پیدا کرده باشد عنصر معنوی آن تحقق پیدا می کند . 
مجازات جرم منازعه
مجازات جرم منازعه بر طبق قانون مجازات اسلامی حسب مورد از سه ماه تا سه سال متغییر می باشد ، که مجازات شرکت کنندگان در صورت صدمات واده مختلف متفاوت است که عبارتند از : 
در صورتی که نزاع منتهی به قتل شود به حبس از یک تا سه سال .
در صورتی که منتهی به نقص عضو شود به حبس از شش ماه تا سه سال .
در صورتی که منتهی به ضرب و جرح شود به حبس از سه ماه تا یک سال . 

علاوه بر مجازات های مقرر در فوق قاضی می تواند هریک از افراد مرتکب را حس مورد به مجازات قصاص یا دیه محکوم نماید.

مجازات نزاع دسته جمعی
گاهی اوقات درگیری‌ها به صورت دسته‌جمعی است. در این موارد قانون‌گذار برای هر فردی که از در منازعه شرکت کرده است، چه آسیب‌ دیده باشند و چه آسیب وارد کرده باشند، مجازات مقرر کرده است. این مجازات صرفاً به خاطر حضور و شرکت آن‌ها در درگیری است.

در صورتی که منازعه منتهی به نقص عضو شود، هر یک از شرکت‌کنندگان به حبس از شش ماه تا سه سال و اگر منازعه منتهی به ضرب و جرح شود، هر یک به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهند شد. معمولا شرکت‌کنندگان در منازعه مدعی می‌شوند که برای میانجیگری یا دفاع از خود وارد درگیری شده‌اند که اثبات این امر بر عهده آن‌ها و تشخیص آن با قاضی است. اگر دادگاه اقدام شخصی را دفاع مشروع تشخیص دهد، از مجازات‌های مقرر گفته شده در بالا معاف هستند.

تفاوت دفاع مشروع با نزاع دسته جمعی
در قانون مجازات اسلامی موردی تحت عنوان دفاع مشروع پیش‌بینی شده است که در این دفاع اگر ثابت شود که فرد برای دفاع از خود در مقابل ضارب ایستادگی کرده است و اگر فرد ضارب زخمی یا کشته شود، دفاع مشروع محسوب می‌شود. البته با شرایطی خاص که در قانون نیز به آن اشاره شده است، از جمله این که دفاع با نوع حمله متناسب باشد و همچنین امکان گریز از صحنه جرم وجود نداشته باشد.

اگر فرد برای دفاع از خود مهاجم را زخمی کند یا به قتل برساند، قابل مجازات نیست البته با شرایطی که مطرح شد. لازم به ذکر است که نظر نهایی و نوع دفاع بستگی به تشخیص قاضی دارد. در این میان اگر فرد مدافع برای دفاع از خود، سلاح فرد مهاجم را در اختیار بگیرد و با همان سلاح به فرد مهاجم ضربه و صدمه‌ای وارد کند، دیگر شامل دفاع مشروع نخواهد بود. چرا که با حمله تناسبی ندارد.

ببینید | بزن و بکش در فینال فوتسال جام رضوی | ضاربین دستگیر شدند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟