جزئیات تزریق دوز چهارم واکسن کرونا | افراد بالای 80 سال در اولویت

وزارت بهداشت طبق ابلاغیه ای از تزریق دوز چهارم واکسن کرونا خبر داد.
جزئیات تزریق دوز چهارم واکسن کرونا | افراد بالای 80 سال در اولویت

ویروس کرونا جزء ویروس های خطرناک در طول سال های پیش است. ویروس کرونا تا حالا تلفات و قربانی های بسیار زیادی در سراسر دنیا داشته است. ویروس کرونا باز هم دست بردار نیست و روز به روز در حال مبتلا کردن افراد بیشتری در سراسر دنیاست. سازمان بهداشت جهانی هررزو در حال رصد وقایع مربوط به ویروس کروناست. وزارت بهداشت امروز از ضرورت تزریق دوز چهارم واکسن ویروس کرونا خبر داد.

کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامه به مراکز بهداشتی جزئیات تزریق دوز چهارم واکسن کرونا را تشریح کرد.

دیگران چه می خوانند:

مصوبه کمیته ملی واکسن کووید 19 مورخ 1401/01/22 در خصوص تزریق دوز چهارم واکسن کووید 19 در گروه سنی بالای 80 سال و کادر بهداشت و درمان به شرح زیر است:
- تجویز نوبت چهارم واکسن کووید 19 برای گروه سنی 80 سال به بالا به فاصله حداقل 4 ماه از نوبت سوم آغاز شود.

- توصیه می‌شود پرسنل بهداشت و درمان نسبت به دریافت نوبت چهارم به فاصله حداقل 6-4 ماه پس از نوبت سوم اقدام کنند.

- نوع واکسن نوبت چهارم، ترجیحا با پلتفرم مشابه نوبت سوم است.

کاهش تاثیر واکسن تقویتی در برابر اومیکرون پس از سه ماه
آیا تزریق واکسن تقویتی کرونا لازم است؟ توصیه‌ها در این مورد متفاوت‌اند چون هنوز تحقیقات کافی در این زمینه این وجود ندارد. بر اساس یک پژوهش جدید، تاثیر واکسن تقویتی به خصوص در برابر اومیکرون پس از سه ماه بسیار کم می‌شود.

بر اساس داده‌های پژوهشی جدید، پس از واکسیناسیون تقویتی با واکسن بیون‌تک/فایزر (ٰBiontech/Pfizer) ایمنی در برابر سویه اومیکرون بیماری کرونا ابتدا بالا می‌رود و از میزان مراجعه مبتلایان به بیمارستان‌ها به شکل قابل توجهی کاسته می‌شود. اما پس از چند ماه ضریب این ایمنی ریزش می‌کند. نتیجه تحقیقات در مجله The Lancet Respiratory Medicine منتشر شده است.

سارا تارتوف، اپیدمیولوژیست و نویسنده اصلی این مطالعه از موسسه Kaiser Permanente  می‌گوید: «واکسن‌های تقویت‌کننده فایزر/بیون‌تک ابتدا مصونیت در برابر اومیکرون‌ را افزایش می‌دهند، اما پس از سه ماه این ایمنی کاهش می‌یابد». 

محققان روند بیماری 11123 نفر را مورد مطالعه قرار داده‌اند  که ابتلا به کووید-19 به عفونت حاد دستگاه تنفسی آنها و بستری شدن در بیمارستان منجر نشده است. در دوره‌ای که این تحقیق انجام شد، یعنی از دسامبر 2021 تا فوریه 2022، هر دو سویه کرونا یعنی دلتا و اومیکرون شیوع داشتند.

نتیجه مطالعه نشان داد که اثربخشی سه دوز واکسن بیون‌تک/فایزر برای جلوگیری از بستری شدن مبتلایان به سویه اومیکرون در بیمارستان در سه ماه اول 85 درصد بوده، اما پس از حدود سه ماه به 55 درصد کاهش یافته است.

اثربخشی سه دوز واکسن تقویتی برای جلوگیری از روند شدید بیماری که منجر به بستری شدن بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه شود، در سه ماه اول در مقابل سویه اومیکرون 77  درصد بوده، اما پس از سه ماه یا بیشتر به 53 درصد کاهش یافته است.

این روند برای سویه دلتا تقریبا مشابه بوده، با این حال اثربخشی واکسن تقویتی بر روند بیماری بالاتر از سویه اومیکرون بوده است. این تحقیقات می‌گوید که با این حال اثر واکسن تقویتی برای مصونیت در برابر اومیکرون  پس از سه دوز به طور قابل توجهی بیشتر از دو دوز بوده است.

کمیسیون دائمی واکسیناسیون آلمان در حال حاضر واکسن تقویتی دوم را برای افراد بالای 70 سال و افرادی که بیماری‌های قبلی دارند توصیه می‌کند. کارل لاترباخ، وزیر بهداشت آلمان حتی چهارمین واکسین تقویتی را برای افراد بالای 60 را توصیه کرده، اما آژانس دارویی اتحادیه اروپا EMA گفته است که در حال حاضر دوز چهارم برای همه شهروندان ضروری نیست و شاید با توجه به خطر بالاتر ابتلا به نوع شدید بیماری زدن آن عمدتا برای افراد 80 سال به بالا منطقی باشد.

جزئیات تزریق دوز چهارم واکسن کرونا | افراد بالای 80 سال در اولویت

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟