ویروس کرونا جزء ویروس های خطرناک در طول سال های پیش است. ویروس کرونا تا حالا تلفات و قربانی های بسیار زیادی در سراسر دنیا داشته است. ویروس کرونا باز هم دست بردار نیست و روز به روز در حال مبتلا کردن افراد بیشتری در سراسر دنیاست. سازمان بهداشت جهانی هررزو در حال رصد وقایع مربوط به ویروس کروناست. وزارت بهداشت آمار امروز ویروس کرونا را منتشر کرده است.
از دیروز تا امروز 4 اردیبهشت ماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 528 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی و 136 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران ویروس کرونا در کشور به 7 میلیون و 216 هزار و 40 نفر رسید.
در طول 24 ساعت گذشته، 13 بیمار کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ویروس کرونا به 140 هزار و 975 نفر رسید.
امروز پس از گذشت حدود 26 ماه، مرگ و میر روزانه بیماران ویروس کرونا به کمتر از 15 نفر رسید.
در شبانه روز گذشته در 21 استان، هیچ موردی از مرگ و میر بیماران ویروس کرونا ثبت نشده و در 8 استان، فقط یک مورد مرگ، گزارش شده است.
تاکنون 6 میلیون 966 هزار و 954 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
یک هزار و 46 نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون 50 میلیون و 811 هزار و 54 آزمایش تشخیص کرونا در کشور انجام شده است.
در حال حاضر 2 شهرستان در وضعیت قرمز، 48 شهرستان در وضعیت نارنجی، 323 شهرستان در وضعیت زرد و 75 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
کاهش قابلتوجه شهرهای قرمز؛ انبار میلیونها دز واکسن داخلی
وزارت بهداشت ایران در آخرین رنگبندی ویروس کرونا تعداد شهرهای قرمز را از 55 شهر به تنها دو شهر در استانهای خورستان و خراسان رضوی کاهش داد.
در حال حاضر، 48 شهر نیز در وضعیت نارنجی به سر میبرند و 323 شهر زرد هستند.
وزارت بهداشت از بهمنماه، رنگبندی شهرها را به معاونت تحقیقات این وزارتخانه سپرد و ارائه دادهها به اپلیکیشن ماسک را که از اوایل سال 1399 مسئول رنگبندی شهرستانها بود متوقف کرد.
معیار رنگبندی شهرها در ایران، میزان موارد بستری است و اپیدمیولوژیستها بارها خواستار تغییر این معیار شدهاند تا بازتابدهنده روند واقعی شیوع ویروس در کشور باشد.
هفته گذشته، شماری از استانها از افزایش مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی خبر دادند که این آمار در معیار رنگبندی کشور منعکس نمیشود.
همزمان با کاهش شهرهای قرمز، موارد ابتلای روزانه در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نیز سهرقمی شد و به 608 نفر رسید.
از طرفی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ایران تأکید کرده است که هنوز 33 میلیون نفر دز سوم واکسن را نزدهاند. محمدمهدی گویا همچنین افزود که تاکنون 41 میلیون دز از واکسن تأمینشده در کشور از تولیدکنندههای داخلی بوده است.
واردات واکسن به ایران از آبانماه متوقف شده است و عدم اقدام وزارت بهداشت برای ترخیص سه محموله از واکسن آسترازنکا از فرودگاه تهران نیز با حواشی مختلفی همراه بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته است که دیگر «واکسن پولی» وارد نخواهد شد و تنها واکسنهای اهدایی را دریافت خواهند کرد. کمال حیدری گفت 50 میلیون دز واکسن در کشور موجود است که 24 میلیون دز از آن واکسن چینی است.
مقامات بهداشتی میگویند که بر تولیدات داخلی واکسن تمرکز دارند. با این حال، امروز برخی از تولیدکنندههای داخلی واکسن نیز از روند خرید واکسن و برنامهریزی وزارت بهداشت در این رابطه ابراز نارضایتی کردهاند و آنطور که میگویند میلیونها دز واکسن در انبارهایشان مانده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت از نشست کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان، علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور در این نشست گفته است که حدود 17 میلیون دز واکسن تولید شده است و بیش از 12 میلیون دز را تحویل دادهاند اما پول کمتر از 30 درصد آنچه قرارداد بسته شده پرداخت شده است و 3 میلیون دز واکسن نیز در انبارها است.
هاله حامدیفر، مدیرعامل شرکت سیناژن نیز اشاره کرد که در بهمن ماه از آنها خواسته شد 8 میلیون دز واکسن تحویل دهند اما در نامه دیگری گفتند که تنها دو میلیون دز خریداری می شود. حامدیفر گفت در حال حاضر 6 میلیون دز واکسن در انبارها مانده است.
این درحالی است که دو هفته پیش بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو با ادعای اینکه واکسن برکت بهزودی تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را دریافت میکند از صدور حدود 4 میلیون دُز واکسن کرونای داخلی به خارج از کشور خبر داده بوده حال آنکه هیچیک از واکسنهای تولید داخل در ایران هنوز از هیچ مرجع بینالمللی از جمله سازمان بهداشت جهانی مجوز اضطراری نگرفتهاند.
علی اسحاقی، رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز گفت 5 میلیون دز واکسن تحویل دادهاند و تنها 8 درصد از مبلغ را دریافت کردهاند. او هم تأکید کرد که حدود 4 میلیون دز واکسن در انبارها است و گفت که « نمی دانیم با چه کسی باید قرارداد ببندیم و بلاتکلیف هستیم.»
تأخیر در واردات واکسن در ایران و عدم واردات واکسنهایی که بیشترین شواهد علمی در مورد آنها موجود است با انتقادهای زیادی روبرو شده است و بسیاری معتقدند در صورت عدم تعلل در واردات واکسن، جان هزاران نفر میتوانست نجات پیدا کند. رهبر جمهوری اسلامی در دی ماه ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی را ممنوع اعلام کرد و بسیاری از منتقدان وضعیت موجود را به دستور او درباره این ممنوعیت نسبت دادهاند.
0 دیدگاه