همکاری ویروس کرونا و سرخک در مبتلا کردن افراد

ویروس کرونا هرروز آمار فوتی های کمتری می دهد. در همین حال سرخک نیز به آن اضافه شده و به جان مردم افتاده است.
همکاری ویروس کرونا و سرخک در مبتلا کردن افراد

ویروس کرونا جزء ویروس های خطرناک در طول سال های پیش است. ویروس کرونا تا حالا تلفات و قربانی های بسیار زیادی در سراسر دنیا داشته است. ویروس کرونا باز هم دست بردار نیست و روز به روز در حال مبتلا کردن افراد بیشتری در سراسر دنیاست. سازمان بهداشت جهانی هررزو در حال رصد وقایع مربوط به ویروس کروناست. ویروس کرونا هرروز آمار فوتی های کمتری می دهد. در همین حال سرخک نیز به آن اضافه شده و به جان مردم افتاده است.

 آمار فوتی‌های ویروس کرونا در کشور رو به کاهش است. اما آمار ابتلا به سرخک افزایشی. اما سرخک چگونه به ایران رسید؟ آیا وضعیت می‌تواند خطرناک باشد؟

دیگران چه می خوانند:

میزان بستری و مرگ و میر بیماران ویروس کرونا در ایران کاهش یافته است. این گفته حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کروناست.

البته آنطور که جماعتی گفت اگرچه آمار بستری کاهشی است اما همچنان ویروس کرونا در کشور در گردش است. این در حالی است که هنوز حدود 37 میلیون نفر دز سوم و حدود هفت میلیون نفر هم دز دوم ویروس کرونا را تزریق نکرده‌اند.

آمار متناقض از مبتلایان به سرخک
در همین حال زنگ خطر بیماری دیگری در کشور به صدا درآمد. سرخک که به گفته متخصصان و مقامات از مرزهای شرقی و از طریق مهاجرانی که واکسینه نبودند به ایران رسید.

آمار دقیقی از مبتلایان به سرخک در کشور اعلام نشد. 16 فروردین ماه، کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تاکنون حدود 164 نفر در کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند.

اما به گزارش مهر، سیامک محبی، رئیس مرکز بهداشت استان قم روز گذشته گفت: «تاکنون 73 بیمار مبتلا به سرخک در استان‌های مختلف، شناسایی و تایید شده است.»

آنطور که محبی خبر داد، حالا اولین مورد ابتلا به سرخک در قم نیز شناسایی شد. البته او گفت که این کودک 9 ماهه واکسینه نبود.

علائم ابتلا به سرخک را بشناسید
محسن زهرایی، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری به ایسنا گفت: «راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطرک‌های تنفسی است و مسری‌ترین عامل عفونی شناخته شده است. به نحوی که اگر فردی مبتلا به بیماری در اتاق در بسته‌ای باشد و بعد از 10 دقیقه از اتاق خارج شود، ممکن است فردی که ایمنی کافی ندارد، پنج دقیقه پس از او وارد اتاق شود باز هم به بیماری مبتلا شود.»

علائم این بیماری با تب شروع می‌شود و تا 40 درجه هم می‌تواند شروع شود. آبریزش بینی، سرفه و پس از چند روز دانه‌های سفید رنگ در دهان و دانه‌های قرمز رنگی روی تمام بدن ایجاد می‌کند.

سرخک می‌تواند کشنده باشد
پیش از این علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به تجارت‌نیوز گفت: «سرخک می‌تواند کشنده باشد. اگر فرد مبتلا به سرخک بیماری دیگری را نیز بگیرد، بیشتر در معرض خطر است.»

او گفت: «برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید، در بدو ورود مهاجران تب و سایر علائم دیگر آنها بررسی شود. باید پیش از اینکه افراد به استان‌های مختلف بروند، سلامتی آنها بررسی و در صورت لازم قرنطینه شوند.»

مرندی ادامه داد: مبتلایان از دو کشور افغانستان و پاکستان به کشور وارد شدند که وضعیت واکسیناسیون خوبی ندارند.

شناسایی فلج اطفال در همسایگی ایران
در همین حال به گزارش ایسنا، مقامات پاکستان از شناسایی اولین مورد فلج اطفال در این کشور خبر دادند.

مقامات بهداشت پاکستان روز جمعه از شناسایی یک مورد ابتلا به فلج اطفال خبر دادند و گفتند که یک پسر 15 ماهه بر اثر ویروس عامل این بیماری فلج شد.

بر اساس این گزارش، آخرین مورد ابتلا به فلج اطفال در پاکستان مربوط به ژانویه 2021 است. در پاکستان و افغانستان فلج اطفال همچنان بومی است. اگرچه تعداد موارد ابتلا در سال‌های اخیر به شدت کاهش یافت.

منبع: تجارت نیوز

همکاری ویروس کرونا و سرخک در مبتلا کردن افراد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟