آمار ویروس کرونا | امروز جمعه دوم اردیبهشت ۱۴۰۱

وزارت بهداشت آمار ویروس کرونا امروز جمعه دوم اردیبهشت ۱۴۰۱ را اعلام کرد.
آمار ویروس کرونا | امروز جمعه دوم اردیبهشت ۱۴۰۱

ویروس کرونا جزء ویروس های خطرناک در طول سال های پیش است. ویروس کرونا تا حالا تلفات و قربانی های بسیار زیادی در سراسر دنیا داشته است. ویروس کرونا باز هم دست بردار نیست و روز به روز در حال مبتلا کردن افراد بیشتری در سراسر دنیاست. سازمان بهداشت جهانی هررزو در حال رصد وقایع مربوط به ویروس کروناست. وزارت بهداشت آمار امروز ویروس کرونا را منتشر کرده است.

طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 21 بیمار ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 140 هزار و 940 نفر رسید.

دیگران چه می خوانند:

از دیروز تا امروز 2 اردیبهشت ماه 1401 و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، یک هزار و 96 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی و 174 نفر از آن‌ها بستری شدند.

مجموع بیمارانویروس کرونا در کشور به 7 میلیون و 214 هزار و 904 نفر رسید.

متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 21 بیمار ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 140 هزار و 940 نفر رسید.

خوشبختانه تا کنون 6 میلیون و 960 هزار و 970 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. یک هزار و 134 نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون 50 میلیون و 708 هزار و 575 آزمایش تشخیص ویروس کرونا در کشور انجام شده است.

همچنین در حال حاضر 55 شهرستان در وضعیت قرمز، 84 شهرستان در وضعیت نارنجی، 274 شهرستان در وضعیت زرد و 35 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

سازمان جهانی بهداشت «به شدت» قرص ضد ویروس کرونا شرکت فایزر را توصیه کرد

سازمان جهانی بهداشت روز جمعه 22 آوریل (2 اردیبهشت) اعلام کرد که قرص ضد ویروس کرونا با نام «پاکسلووید» تولیدی شرکت فایز را به بیمارانی که همچنان در معرض خطر بالای بستری شدن در بیمارستان هستند، «به شدت توصیه می‌کند.»

با این حال این نهاد بهداشتی وابسته به سازمان ملل متحده هشدار داد، «بسیار نگران» است نابرابری‌هایی که در دسترسی به واکسن کرونا مشاهده می‌شود دوباره کشورهای با درآمد پایین یا متوسط را برای دسترسی به این قرص با مشکل روبرو کند.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در مجله پزشکی بی‌ام‌جی گفتند که ترکیب قرص‌های نیرمات رلویر و ریتو ناویر که قرص «پاکسلووید» شرکت داروسازی فایزر نامیده شده است، «انتخاب مناسب» برای افراد واکسینه نشده، مسن یا دارای نقص ایمنی مبتلا به کووید است.

سازمان جهانی بهداشت همچنین یک توصیه مشروط (ضعیف) را نسبت به داروی ضد ویروسی رمدسیویر تولیدی شرکت گیلئاد ارائه کرد. پیش از این سازمان جهانی بهداشت مخالفت خود را با این دارو اعلام کرده بود.

این سازمان تاکید کرد که «پاکسلووید» باید به مولنوپیراویر شرکت مرک یا رمدسیویر و همچنین آنتی‌بادی‌های مونوکلونال ترجیح داده شود.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت معتقدند که درمان خوراکی شرکت فایزر بیش از «جایگزین‌های موجود» از بستری شدن در بیمارستان جلوگیری می‌کند و نگرانی‌های کمتری نسبت به مولنوپیراویر از نظر عوارض دارد و نسبت به رمدسیویر و آنتی‌بادی‌ها که تزریقی هستند راحت‌تر تجویز می‌شود.

توصیه جدید طبق یافته‌های دو کارآزمایی بالینی با تقریبا 3100 بیمار است که نشان می‌دهد پاکسلووید خطر بستری شدن در بیمارستان را تا 85 درصد کاهش می‌دهد.

نتایج بررسی‌ها جدید همچنین «هیچ تفاوت مهمی را در میزان مرگ و میر نشان ندادند».

این توصیه برای افرادی بالای 18 سال اعمال می‌شود اما برای زنان باردار یا در دوران شیردهی توصیه نمی‌شود.

از سوی دیگر اگر بیمار مبتلا به ویروس کرونا خفیف باشد نیازی به استفاده از این دارو ندارد چراکه سود آن حداقل خواهد بود.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت همچنین به‌دلیل کمبود اطلاعات از ارائه نظر درباره بیماران مبتلا به ویروس کرونا شدید خودداری کردند.

سازمان جهانی بهداشت همچنین بر محدودیت‌های چنین درمان‌های ضد ویروسی تاکید کردند. آن‌ها گفتند: «این دارو تنها زمانی قابل تجویز است که بیماری در مراحل اولیه قرار دارد.»

این نهاد گفت که یعنی بیماران باید سریع تست کرونا دهند و پزشک برای آن‌ها قرص تجویز کند که همه این‌ها می‌تواند برای کشورهای با درآمد پایین و متوسط موانعی را ایجاد کند.

با این حال قرص‌های کووید به‌عنوان یک گام بالقوه بزرگ در پایان دادن به همه‌گیری دیده می‌شوند زیرا می‌توان آن‌ها را در خانه مصرف کرد.

پاکسلووید چگونه تجویز می‌شود؟
بیماران باید مصرف قرص‌های پاکسلووید را در عرض پنج روز پس از شروع علائم آغاز کنند و دوره مصرف آن نیز پنج روزه است.

رمدسیویر را می‌توان در عرض هفت روز پس از شروع علائم مصرف کرد که به صورت وریدی طی سه روز تجویز می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت از شرکت فایز خواست قیمت‌گذاری و معاملات خود را برای قرص پاکسلووید شفاف‌تر کند.

لیزا هدمن، مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت درباره دسترسی به این دارو گفت که دوره کامل استفاده از قرص پاکسلووید در ایالات متحده 530 دلار هزینه در بر دارد. خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع دیگری گفت که قیمت دوره کامل این قرص در کشورهای با درآمد متوسط به بالا 250 دلار است. با این حال سازمان جهانی بهداشت این رقم را تایید نکرده است.

هدمن در عین حال تاکید کرد که قیمت رمدسیویر 520 دلار است اما نسخه هندی آن 53 تا 64 دلار به فروش می‌رسد.

سازمان جهانی بهداشت به فایزر توصیه اکید کرد که به تولیدکنندگان بیشتری اجازه تولید این قرص را دهد و آن را سریع‌تر با قیمت‌های مقرون به صرفه در دسترس قرار دهد.

آمار ویروس کرونا | امروز جمعه دوم اردیبهشت ۱۴۰۱

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟