ببینید | پلیس ایرانی سنگ صبور کودک افغانی

رفتار زیبای یک پلیس ایرانی با کودک افغانی که به سرعت در فضای مجازی وایرال شد.
ببینید | پلیس ایرانی سنگ صبور کودک افغانی

یک کاربر فضای مجازی با انتشار فیلمی در توییتر رفتار زیبای یک پلیس ایرانی با کودک افغانی  را نشان می دهد. این ویدئو به سرعت در فضای مجازی وایرال شد.

دیگران چه می خوانند:

دو روایت متناقض درباره ورود مهاجران افغان به ایران

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری می‌گوید، پس از قدرت‌گیری گروه طالبان در افغانستان شمار مهاجران افغان که وارد ایران می‌شوند "چند برابر گذشته شده است".

جواد هدایتی دوشنبه 15 فروردین (4 آوریل) با استناد به "آمار رسمی" گفت: «پس از روی کار آمدن طالبان ورود افغان‌ها به کشورمان از مرزهای رسمی به روزانه حدود پنج هزار نفر رسیده در حالی این رقم قبل از تحولات افغانستان چیزی بین 700 و 800 نفر در روز بود.»

به گفته هدایتی این آمار مربوط به کسانی می‌شود که با گذرنامه و ویزا به طور قانونی از پایانه‌های رسمی مرزی وارد و پس از خاتمه مجوز اقامتشان از ایران خارج می‌شوند. او درباره تعداد مهاجرانی که هر روز خارج می‌شوند آماری ارائه نکرد.

این "آمار رسمی" با اطلاعاتی که دو روز پیشتر در پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور و به نقل از یکی از معاونان این وزارت‌خانه منتشر شد، نه تنها همخوانی ندارد که به نظر متناقض می‌رسد.

ورود یا بازگرداندن پنج هزار نفر در روز؟

به گزارش این پایگاه، مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفته است، پس از سلطه طالبان بر افغانستان "جمعیت قابل توجهی" به سمت مرزهای ایران به راه افتادند "اما روزانه حدود پنج هزار نفر آنان متوقف و به افغانستان هدایت شدند".

به گفته معاون وزارت کشور "هم اکنون هم روزانه بالغ بر یک‌هزار نفر به مرزها می‌آیند اما از  ورود غیرقانونی این اتباع، جلوگیری می‌شود".

به عبارت دیگر در اوج مهاجرت افغان‌ها پس از سلطه طالبان، روزی پنج هزار داوطلب ورود به ایران به کشورشان "هدایت" یا بازگردانده می‌شدند و اکنون این رقم به روزی هزار نفر رسیده است.

میراحمدی در تائید این روند کاهشی گفت: «با توجه به مشکلات موجود در افغانستان، تلاش برای ورود غیر مجاز به ایران همچنان ادامه دارد، هرچند روند آن کاهش یافته است.»

اسلامگرایان افراطی طالبان میانه ماه اوت سال 2021 کنترل کابل را در اختیار گرفتند و در پی آن موج گسترده خروج شهروندان افغان از افغانستان آغاز شد.

ادعای امیرعبداللهیان درباره پناهجویان افغان

در روزهای پایانی سال گذشته میلادی و در جریان سفر سه روزه فیلیپو گرندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به ایران، مسئولان جمهوری اسلامی برآورد کردند در سال 2021 حدود نیم میلیون شهروند افغانستان وارد ایران شده‌اند.

برخی از آماری که مسئولان درباره تعداد مهاجران افغان در ایران اعلام می‌کنند به نظر اغراق‌آمیز می‌رسد. تازه‌ترین نمونه آن اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه دولت سیزدهم است که چند روز پیش گفته بود پنج میلیون پناهجوی افغان در ایران هستند.

امیرعبداللهیان با تکرار ادعای ورود روزی پنج هزار پناهجوی افغان به ایران مدعی شد، "تعداد این پناهجویان طی هفت ماه حدود یک میلیون نفر بوده است".

نادیده گرفتن تعداد افغان‌های اخراج شده

آنچه وزیر خارجه و برخی دیگر از مسئولان نادیده می‌گیرند آمار رسمی قبلی درباره تعداد مهاجران قانونی و غیرقانونی افغان در ایران و شمار کسانی است که به اعتراف برخی مقام‌های حکومت بازگردانده می‌شوند.

کمیساریای عالی امور پناهندگان پیش از این برآورد کرده بود، در ماه‌های پایانی تابستان و پائیز سال گذشته به طور میانگین روزی سه هزار شهروند افغان از ایران اخراج شده‌اند. برخی دیگر از منابع  در این باره آمار کمابیش مشابهی اعلام کرده‌اند.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور پیشین زمانی گفته بود حدود دو و نیم میلیون مهاجر افغان در ایران وجود دارند که حدود یک میلیون نفر آنها به صورت غیرمجاز در کشور هستند.

ببینید | پلیس ایرانی سنگ صبور کودک افغانی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟