سرخک | افزایش ابتلا به سرخک در کشور

بیماری سرخک به سرعت در حال افزایش و مبتلا کردن افراد در کشور است.
سرخک | افزایش ابتلا به سرخک در کشور

سرخک نوعی عفونت سیستم تنفسی است که یک ویروس آر.ان. آ از خانواده پارامیکسوویریده آن را ایجاد می‌کند. علائم سرخک شامل تب، سرفه، آبریزش بینی، و راش پوستی در نقاط مختلف بدن است. سرخک از طریق تنفس منتقل می‌شود و به‌شدت واگیردار است. در واقع 90٪ افراد فاقد ایمنی که با بیمار مبتلا به سرخک زندگی می‌کنند این بیماری را از او می‌گیرند. دورهٔ نهفتگی به‌طور میانگین 14 روز است و چهار روز پس از بروز راش ها قابلیت سرایت دارد.

احتمال مرگ بر اثر سرخک در کشورهای توسعه‌نیافته با سوء تغذیه شایع و شرایط بهداشتی نامناسب تا 28٪ است، اما در مناطق دیگر بسیار پائین است و در ایالات متحده از سال 1987 تا 2000 فقط 0٫3٪ (177 مرگ از 67٬032 مورد) بوده‌است.

دیگران چه می خوانند:

رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، نسبت به افزایش موارد بیماری سرخک در کشور هشدار داد.

بعد از ورود تعداد زیادی از مهاجران از کشور افغانستان، میزان شیوع سرخک در کشور به طرز چشمگیری افرایش یافته است.

این بیماری در میان کودکان خطرناک است و در جریان همه‌گیری‌ها می‌تواند یک تا پنج درصد مرگ ایجاد کند. متأسفانه در طی سه سال اخیر آمار مرگ و میر ناشی از سرخک در دنیا افزایش یافته و سالانه 200 هزار مرگ ناشی از سرخک ثبت می‌شود به همین دلیل می‌توان گفت که این بیماری به خصوص در میان کودکان بسیار خطرناک است.

سید محسن زهرایی گفت: خطر سرخک در افرادی که سوءتغذیه و کمبود ویتامین دارند، خیلی جدی‌تر از سایرین است و عوارض طولانی مدت دارد و غیر از مرگ می‌تواند منجر به سینه‌پهلوی شدید، عفونت مغزی و نابینایی شود و در گروه سنی بالا نیز در صورتی که ایمن نباشند، عوارض جدی خواهد داشت.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، در پاسخ به این سوال که چنانچه کودکان واکسن نزده باشند، چه اقداماتی باید انجام شود، گفت: به خانواده‌ها با سه هدف هشدار می‌دهیم به دلیل اینکه به واکسیناسیون کودکان خود اهمیت دهند و چنانچه واکسیناسیون به طور کامل انجام شده، نگران نباشند. اگر کامل نیست سریع‌تر نسبت به تکمیل آن اقدام کنند. توصیه دوم به جامعه پزشکی است و باید متوجه باشند که بیماری سرخک از مرزهای شرقی وارد کشور می‌شود و در حال حاضر بر اساس گزارش‌های رسیده در استان‌های تهران، سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و یزد مواردی مشاهده شده به همین دلیل جامعه پزشکی باید حواسشان باشد اگر مورد مشکوکی در این خصوص دیدند، برای جلوگیری از انتشار بیماری به مراکز بهداشتی اطلاع دهند و مورد آخر آنکه کارکنان بهداشتی توجه کامل نسبت به این بیماری داشته باشند تا سریع بتوانند رصد و پیگیری کنند و جلوی انتشار آن را بگیرند.

تب بالا از بارزترین نشانه‌های ابتلاء به سرخک است و  تب در مبتلایان به سرخک گاهی تا 40 درجه سانتی گراد می‌رسد.
بی قراری، بی اشتهایی، عطسه، سرفه، علامت‌های مختصر آب ریزش بینی از دیگر نشانه‌های ابتلاء به سرخک است در بیماری سرخک سطح داخلی حلق و دهان هم قرمز و ملتهب می‌شود.

سرخک | افزایش ابتلا به سرخک در کشور

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟