گام‌های موثر فولاد خوزستان برای تحقق افق ۱۴۰۴

کارشناسان و فعالان صنعت فولاد ایران معتقدند که فولاد خوزستان در اقتصاد کشور نقش مهمی دارد و با همت کارکنان آن، این نقش پررنگ تر خواهد شد،. برنامه های فخوز در بخش های مختلف نشان می دهد که چشم انداز مناسبی برای توسعه در آن حاکم است.
گام‌های موثر فولاد خوزستان برای تحقق افق ۱۴۰۴
دیگران چه می خوانند:

به گزارش روابط گستر، فولاد خوزستان یکی از بزرگترین شرکت‌های تامین‌کننده نیاز بازار داخلی و قطب فولادسازی در جنوب کشور است که طی 9 ماه 1402 موفق شد تا حدود 1.8 میلیون تن شمش و تختال به بازار داخلی تزریق کند که رشد 14.6 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.
 
فولاد خوزستان از ابتدای فروردین تا انتهای آذر سال جاری، بیش از 3 میلیون تن محصول شامل شمش فولادی، تختال، آهن اسفنجی و گندله به بازارهای داخلی و جهانی عرضه کرده است که 5.2 درصد بیش از مدت مشابه سال گذشته است.
برنامه‌های و گام‌های موثر فولاد خوزستان برای دستیابی به اهداف افزایش تولید در سال جاری و تحقق سهم موجود از برآورد 55 میلیون تن افزایش ظرفیت فولاد تا سال 1404 به گونه‌ای مثبت ارزیابی می‌شود که تقدیر مدیران ایمیدرو و وزارت صمت را به همراه داشته است.
 
شرکت فولاد خوزستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده نیاز بازار داخلی به شمش فولادی و تختال در کشور است که برای رسیدن به ظرفیت 6 میلیون تن تا پایان سال جاری و دستیابی به سهم 13.6 میلیون تنی از ظرفیت‌ پیش‌بینی شده 55 میلیون تن فولاد در افق 1401 تلاش‌ها و برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است.
 
این شرکت حدود 2.3 میلیون تن از محصولات مختلف زنجیره آهن و فولاد را در 9 ماهه 1402 در بازار داخلی به فروش رسانده است که حاکی از جهش 24 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 1401 است.
به گفته مدیرعامل فولاد خوزستان، در حال حاضر ظرفیت نصب‌شده فولاد در کشور حدود 45 میلیون تن است. فولاد خوزستان در دهه‌های 80 و 90 سهمی 20 درصدی از تولیدات کشور را برعهده داشت. با توجه به اینکه در افق 1404 ظرفیت 45 میلیون تنی تولیدات قرار است به 55 میلیون تن برسد که مطمئنا این اتفاق رخ خواهد داد، چالش‌هایی که در حوزه فولاد همچون مشکلات تامین مواد اولیه و انرژی باید مرتفع شود.  
 
قطعا با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده برای 55 میلیون تن محصولات فولادی این رقم دست‌یافتنی است و حتی پیش‌بینی می‌شود که این میزان به 65 میلیون تن هم خواهد رسید. هم‌اکنون ظرفیت 45 میلیون تن در کارخانه‌های ایجادشده وجود دارد و نزدیک به 130 میلیون تن هم مجوز شرکت‌های جدید اعطا شده است.  
 
دورنمای فولاد خوزستان از این سهم 25 درصد سهم بازار معادل 13/6 میلیون تن است و فخوز در نظر دارد براساس پلن تعریف‌شده در سال 97 برنامه‌های خود را که اکنون در گام چهارم برنامه توسعه‌ای خود است، پیش ببرد. طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده در گام چهارم توسعه قرار است تولیدات فولاد خوزستان تا پایان سال جاری به ظرفیت تولید 4 میلیون تن برسد.
 
محدودیت‌های برقی و گازی فرصتی برای این شرکت به‌وجود آورد تا فعالیت‌های اورهال را به انجام برساند. در سال گذشته حدود 700 هزار  نفر ساعت کار تعمیراتی در این مجموعه به انجام رسید که نتیجه آن تولید 1800 هزارتن در فصل پاییز 1402 بود. در سال جاری نیز فخوز با وجود تعطیلی و قطعی برق و گاز در دو فصل تابستان و زمستان توانست تنها در بهار و پاییز به ظرفیت 4 میلیون تن دست پیدا کند. 2 میلیون تن دیگر از برنامه 6 میلیون تنی تولید فولاد خوزستان در سال جاری مربوط به پروژه توسعه‌ای شادگان با پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصد با ظرفیت 800 هزار تن که به راحتی تا ظرفیت یک میلیون تن قابلیت ارتقا دارد و 1.200 میلیون تن دیگر مربوط به طرح‌های 8 گانه است.  
 
برآورد فاینانس فولاد خوزستان 600 میلیون یورو تا به امروز بوده است. درآمد فروش محصولات فولاد خوزستان تا پایان آ‌ذرماه امسال 53 هزار و 890 میلیارد تومان بوده است که جهش 47 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.
 
فولاد خوزستان در این مدت با فاصله قابل توجه نسبت به رقبا، بزرگ‌ترین تامین‌کننده نیاز بازار داخلی به فولاد میانی بوده و نقش بی‌بدیل و انکارناپذیری در تامین نیازهای صنایع پایین‌دستی و نوردکاران تولیدکننده مقاطع تخت و طویل فولادی داشته است.
 
در حال حاضر میزان سنگ‌آهن با توجه به اکتشاف 5درصدی رقمی معادل 3.3 میلیارد تن است. براساس برنامه‌ریزی و چشم‌انداز 1404 برای تولید 55 میلیون تن فولاد نیازمند 167 میلیون تن سنگ‌‌آهن هستیم که این موضوع نشان می‌دهد بین 15 تا 20 سال دیگر این ذخیره به اتمام خواهد رسید.

گام‌های موثر فولاد خوزستان برای تحقق افق ۱۴۰۴

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟