به گزارش روابط گستر، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان که همواره در تامین نیازهای داخل و حتی صادرات محصولات خود در خارج از کشور زبانزد و جزو اولینها میباشد، برنامههای خود را بر محور توسعه بازار و رشد فروش خصوصا در حوزه محصولات استراتژیک مازاد نیاز داخل قرار داده است. مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، با تغییر رویکرد در بازاریابی داخلی و بینالمللی باعث شد تا شاهد توسعه بازار و رشد فروش داخلی و صادرات باشیم.
در ششماهه ابتدایی سال جاری 778 هزار تن انواع محصولات فولادی به کشور وارد شده است . این میزان واردات نسبت به میزان واردات سال قبل طی همین مدت 60 درصد رشد داشته که با برنامهریزی هرچه بیشتر و فعالسازی ظرفیتهای موجود میتوان از ورود کالاهایی که در داخل کشور امکان تولید آن فراهم است، جلوگیری کرد تا موجب رکود بازار داخل نشود و رونق بیشتری در بازار داخل ایجاد گردد.
فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین دستاورد صنعتی انقلاب اسلامی در جایگاه یک صنعت مادر، تأمین مواد اولیه در طیف گستردهای از صنایع کشور ازجمله خودروسازی، لوازمخانگی، لوله و پروفیل ساختمانی، لولههای انتقال سیالات و... را به عهده دارد.
با توجه به تنوع و حجم بسیار زیاد تولیدات و گستردگی بازار مصرف محصولات فولادی تخت، ساختار تولید در شرکت فولاد مبارکه، تولید محصول بر مبنای سفارش مشتری (Make to Order) طراحی و پیادهسازی شده است که در یک فرایند شفاف و از طریق معاملات در بورس کالا انجام میشود. درصورتیکه کف عرضه تکلیفی برای محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا رعایت شود، مازاد تختال موجود قابلیت صادرات دارد که این مهم بهدرستی رعایت شده و پس از تأمین نیاز داخل، برنامه صادراتی شرکت جهت تأمین نیازهای ارزی کشور انجام گرفته و بهدلیل کیفیت قابلتوجه این محصولات، مشتریان بینالمللی فولاد مبارکه اقبال زیادی به خرید از فولاد مبارکه دارند.
میزان بهرهوری شرکت فولاد مبارکه در تولید محصولات گرم 97 درصد است، این در حالی است که طبق اعلام مدیر عامل فولاد مبارکه، میزان بهرهوری سایر تولیدکنندگان محصولات گرم و پلیت در کشور حدود 40 درصد است که با استاندارد تولید جهانی بسیار فاصله دارد و باید افزایش یابد.
در حال حاضر، با توجه به اینکه بیشترین میزان عرضه به بازار محصولات گرم توسط فولاد مبارکه انجام می شود و دیگر شرکتهای فولادی متناسب با ظرفیت اسمی نصبشده خود اقدام به تولید محصولات گرم نمیکنند، پاسخگویی به نیاز بازار به سمت فولاد مبارکه سوق یافته است به همین دلیل شرکت فولاد مبارکه در سال جاری ضمن عرضه مکفی محصولات در بورس کالا بهمنظور پاسخگویی به تقاضای مصرفکنندگان، عرضه مازاد تولید محصولات خود را به بازارهای جهانی با بهرهوری حداکثری و افزایش ظرفیت و توسعه خطوط دنبال میکند.
میزان تحویل محصولات فولادی تخت فولاد مبارکه در نیمه نخست سال امسال در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته در بازار داخل 6 درصد و در بازار خارج 153 درصد رشد داشته که این افزایش میزان فروش در حالی است که محدودیت برق فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا در سال جاری از 8 خردادماه آغاز و تا 23 شهریورماه ادامه داشت ولی در سال جاری براساس برنامهریزیهای انجام شده اینبار فولاد مبارکه توانست میزان کاهش تولید تختال ناشی از قطعی برق از حدود 454 هزار تن در زمان محدودیتهای سال 1401 را به حدود 620 هزار تن در ششماهه نخست سال جاری افزایش دهد.
رسالت و مأموریت اصلی واحد فراوری مواد معدنی شرکت فولاد مبارکه در حال حاضر تبدیل سنگآهن به کنسانتره موردنیاز فولاد مبارکه و انجام مطالعات و راهبری تحقیقات فراوری مواد معدنی موردنیاز گروه و در نهایت پیشنهاد روشهای فراوری مناسب و بهصرفه برای انواع کانسارهای آهنی و غیر آهنی است.
تامین مالی این شرکت بزرگ فولادی از محل سود انباشته با اهداف تکمیل طرح توسعه نورد گرم 2، جبران مخارج خرید سهام شرکت های سرمایه پذیر و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر به میزان 37.5 درصد و مبلغ 110 هزار میلیارد تومان به شرط صدور مجوز سازمان بورس و تصویب مجمع فوق العاده، در برنامه این مجتمع قرار دارد.
فولاد مبارکه با سرمایهگذاری خود در دهه 90 توانسته است برای تأمین 5 میلیون تن کنسانتره و 5 میلیون تن گندله در سال خود را بیمه کند. اخیراً با همکاری مشترک واحد فراوری مواد معدنی و این شرکت، طرح توسعه ظرفیت تولید کنسانتره شرکت فولاد سنگان وارد فاز اجرایی شده و قرار است طی دو سال آینده 2.5
میلیون تن به ظرفیت کنسانتره این شرکت اضافه گردد. همچنین نوسازی کارخانه گندلهسازی سنگان و افزایش ظرفیت تولید آن از 5 به 7.5 میلیون تن در دستور کار مشترک معاونت معدنی و شرکت فولاد سنگان قرار گرفته و بهمحض اتمام فرایند مهندسی طرح، پروژه اجرا خواهد شد.
امروزه، پروژه ساخت مجتمع فولاد مبارکه اصفهان را یکی از مهمترین عملیات عمرانی در خاورمیانه میدانند. چرا که برای پیشبرد آن، حدود 18 میلیون و 700 هزار متر مکعب خاک برداری انجام گردید. علاوه بر آن بیش از 1 میلیون و 845 هزار متر مکعب بتن ریزی، برای ایجاد واحد صنعتی فولاد مبارکه مصرف گردد. در نهایت برای ایجاد سازهها، 1 میلیون و 800 هزار متر مربع قالب بندی و 80 هزار تن آرماتور، بالغ بر 150 هزار تن اسکلت فلزی، 1 میلیون مترمربع نصب پوشش و بالاخره بیش از 500 هزار تن تجهیزات و ماشین آلات در آن نصب گردید.
مدیریت فولاد مبارکه توانست، طی یک دهه گذشته 90 درصد بومیسازی قطعات و تجهیزات را در مجموعهای که 100 درصد وارداتی بوده محقق کند. هماکنون فولاد مبارکه با رسیدن به ظرفیت 10 میلیون تن به عنوان بزرگترین صنعت کشور و بزرگترین تولیدکننده فولاد جنوب آسیا و شمال آفریقا و مجموعهای که موتورمحرکه بیش از 3 هزار و 500 بنگاه اقتصادی دیگر شناخته شده و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از 350 هزار نفر را فراهم کرده است.
0 دیدگاه