نقش فولاد سنگان در رشد تولید و صادرات محصولات فولادی کشور

طبق گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد، میزان تولید و صادرات شمش فولاد و محصولات فولادی، طی نیمه نخست 1402 به رغم محدودیت برق با رشد ۳.۸ درصدی تا ۱۸۰.۱ درصدی همراه شد. بر این اساس بیشترین حجم صادراتی متعلق به شمش فولاد و بیشترین درصد رشد صادرات متعلق به آهن‌اسفنجی با رشد ۱۸۰.۱ درصدی بود. سهم شرکت فولاد سنگان به عنوان قطب صنعتی شرق کشور در زمینه تولید کنسانتره آهن در این دوره نسبت به شش ماهه سال گذشته، افزایش ۶۷ درصدی را نشان می‌دهد.
نقش فولاد سنگان در رشد تولید و صادرات محصولات فولادی کشور

به گزارش روابط گستر، انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش خود اعلام کرد که تولید فولاد خام ایران در هشت‌ماه ابتدایی سال میلادی جاری با رُشد 1.1 درصدی نسبت به همین بازه در سال پیش، به 19 میلیون و هفتصد هزار تُن رسید و ایران همچنان در میان 10 فولادساز برتر جهان است. ایران که جزو 10 فولادساز اول جهان است در بازه زمانی اول "ژانویه" تا آخر "اوت" سال 2023 توانست رُشد تولیدی بیش از کشورهای ژاپن، ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی، آلمان، ترکیه و برزیل داشته باشد.
 
با توجه به طرح‌های توسعه‌ایِ در حال تکمیل و تاریخ برآوردی بهره‌برداری از این طرح‌ها، پیش بینی‌ شده است که ظرفیت اسمی و رشد سالانه ظرفیت تولید هر کدام از محصولات تا پایان سال 1404، برای فولاد، آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره به ترتیب افزایش ظرفیت 30، 42، 18 و 22 درصدی را نسبت به سال 1401 به دنبال خواهد داشت.
 
بیشترین رشد ظرفیت اسمی تولید مربوط به آهن اسفنجی خواهد بود، اما باید به این نکته نیز توجه کرد که عمده این رشد ظرفیت در سال 1404 اتفاق خواهد افتاد که ظرفیت تولید این محصول نسبت به سال قبل از آن، رشد 26 درصدی را تجربه خواهد کرد. در ادامه، با توجه به ظرفیت اسمی پیش‌بینی‌شده، نسبت عملیاتی معمول سالانه و ضرایب تبدیل زنجیره، موازنه‌ای بین محصولات زنجیره فولاد در سه سال آینده انجام شده است.
 
آمارها نشان می‌دهد که شرکت های داخلی از ابتدای فروردین تا پایان شهریور1402 ، 15 میلیون و 422 هزار تن فولاد میانی (شمش شامل بیلت، بلوم و اسلب) تولید کردند که در مقایسه به رقم تولید شده در مدت مشابه سال گذشته (15 میلیون و 396 هزار تن)، حدود 2 دهم درصد رشد نشان می دهد.
 
میزان تولید محصولات فولادی (تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و انواع ورق) طی 6 ماهه امسال به 11 میلیون و 112 هزار تن رسید. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 10 میلیون و 835 هزار تن بود که حاکی از افزایش حدود 3 درصدی تولید این نوع محصولات است.
 
میزان تولید آهن اسفنجی نیز با رشد حدود 6 درصدی به 18 میلیون و 857 هزار تن رسید. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 17 میلیون و 808 هزار تن بود.
 
شرکت های فولادی از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، 3 میلیون و 690 هزار تن فولاد میانی و یک میلیون و 538 هزار تن انواع محصولات فولادی صادر کردند که این رقم نسبت به صادرات مدت مشابه سال گذشته (2 میلیون و 937 هزار تن فولاد میانی و یک میلیون و 423 هزار تن انواع محصولات فولادی)، به ترتیب 25.6 درصد و 8 درصد رشد یافت.
 
در این میان شرکت فولاد سنگان نقشی اساسی داشته است. شروع پروژه‌های توسعه فولاد سنگان از جمله پروژه افزایش ظرفیت 2.5 میلیون تنی گندله و طرح احداث کارخانه کنسانتره هماتیتی این شرکت به ظرفیت 2.5 میلیون تن گام بزرگی در رشد و توسعه منطقه شرق کشور خواهد بود و نقش فولاد سنگان در زنجیره تولید فولاد کشور را بیش از پیش پر رنگ خواهد کرد.
 
آمارهای تولید در فولاد سنگان نشان می‌دهد که این شرکت فعال صنعتی در شرق کشور،  در حالی که در شش ماه اول سال گذشته یک میلیون و 260 هزار تن تولید کنسانتره به ثبت رسانده بود در نیمه نخست سال جاری موفق به افزایش این میزان به 2 میلیون و 100 هزار تن شد که رشد 67 درصدی را به همراه دارد.
 
در فروردین‌ماه سال 1402 رشد 663 درصدی تولید کنسانتره سنگ آهن، در اردیبهشت‌ماه با تولید 351 هزار تن رشد 192 درصدی، در خردادماه 315 هزار تن، در تیرماه سال جاری رشد 69 درصدی و در مردادماه سال جاری با 338 هزار تن رشد 5.2 درصدی را به ثبت رساند. این ثبت رکوردهای جدید تولید ماهیانه و رشد تولید محصول در فولاد سنگان با وجود توقفات ناشی از محدودیت‌های انرژی و قطعی برق انجام شد.
 
البته شرکت فولاد سنگان این تهدید را که جزیی از روند تولید در کارخانه‌های صنعتی شده است را به فرصتی برای تعویض قطعات و لاینر‌های این کارخانه تبدیل کرد و در اردیبهشت‌ماه و شهریورماه توانست به این امر اهتمام ورزد. مجموع عملکرد شش‌ماهه نخست 1402 نشان می‌دهد که تولید این محصول در فولاد سنگان روند صعودی داشته است، به این ترتیب فولاد سنگان موفق شد با تولید 2 میلیون 100 هزار تن کنسانتره، 99% برنامه پیش‌بینی‌شده تولید شش ماه اول خود را محقق نماید.
 
شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در سال 1394 در استان خراسان رضوی با هدف تولید پایدار بخشی از گندله مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه اصفهان، در نزدیکی معادن سنگ آهن سنگان تاسیس شد. در حال حاضر واحد کنسانتره‌سازی و گندله‌سازی شرکت، هر یک به ظرفیت تولید اسمی 5 میلیون تن در حال تولید هستند.

 

دیگران چه می خوانند:

نقش فولاد سنگان در رشد تولید و صادرات محصولات فولادی کشور

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟