انرژی پاک فولاد سنگان در حوزه فناوری و توسعه صنعت فولاد و معدن

شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به دلیل استفاده از فناوری و نوآوری در تولید محصولات با کیفیت و قابل رقابت توانسته است اقداماتی اساسی را در حوزه صنعت فولاد و معدن ایران که اکنون در جایگاه هشتم جهان قرار دارد به انجام برساند. این شرکت در تلاش است تا با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز علمی، ایده‌های نو را در این بخش شناسایی کرده و در جهت توسعه و تامین انرژی پاک در این صنعت نقش‌آفرینی کند.
انرژی پاک فولاد سنگان در حوزه فناوری و توسعه صنعت فولاد و معدن
دیگران چه می خوانند:

به گزارش روابط گستر، ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ صنعت فولاد در جهان است که به تازگی به جایگاه هشتم تولید فولاد در جهان رسید. در همین راستا، نقش شرکت‌های تامین‌کننده مواد اولیه و مورد نیاز فولادی‌ها بسیار حائز اهمیت می‌باشد. شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان به عنوان بزرگترین تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز فولاد مبارکه است که به ثبت رکوردهای گوناگون در سال‌های اخیر و نقش‌آفرینی‌های گسترده در حوزه فناوری‌های صنعت فولاد و معدن برای استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان و ایده‌های نو در مسیر دستیابی به انرژی پاک و تامین انرژی مورد نیاز این واحدها داشته است.
 
بررسی فعالیت‌ها و دستاوردهای شرکت فولاد سنگان در صنعت فولاد و معدن حاکی از آن است که بزرگترین تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز فولاد مبارکه علیرغم کمبود انرژی در سال گذشته که عامل افت 35 درصدی تولید و نرسیدن به سود 30 میلیاردی بود، توانست رکورد تولید گندله و کنسانتره خود را بشکند و در سال جاری نیز رکورد جدید تولید ماهیانه به میزان 407 هزار تن کنسانتره سنگ آهن را به ثبت برساند.
 
 
اقدامات پاک فولاد سنگان در جهت حل مشکلات تامین انرژی
 
کمبود انرژی در سال 1401 باعث افت پتانسیل تولید تا 35 درصد از کل ظرفیت فولاد سنگان و برآورد عدم النفع روزانه به میزان 30 میلیارد تومان شده است. با این وجود فولاد سنگان تنها با 65 درصد ظرفیت تولید خود توانست رکورد تولید گندله و کنسانتره خود را بشکند به گونه ای که تولید کنسانتره این شرکت با رشد 103 درصدی مواجه شد.
 
علاوه بر این، شرکت فولاد سنگان در فروردین ماه سال جاری موفق به ثبت رکورد جدید تولید ماهیانه 407 هزار تن در تولید کنسانتره سنگ آهن شد. البته باید اذعان داشت در سال 1402 با حمایت های دولت و تمهیدات در نظر گرفته شده چالش کمبود برق به حداقل ممکن رسیده است.
 
برای حل چالش کمبود انرژی بسیاری از شرکت‌های بزرگ دست بر زانوی همت زده‌اند و اقداماتی را به انجام رسانیده‌اند. به عنوان نمونه؛ فولاد مبارکه به دنبال احداث پالایشگاه گاز به منظور رفع نیاز خود می باشد. به همین منظور، فولاد سنگان نیز به عنوان بزرگترین شرکت صنعتی شرق کشور گام های بزرگی در راستای توسعه زیرساختی به خصوص انرژی برداشته است.
 
احداث نیروگاه برق بادی به ظرفیت 200 مگاوات و سرمایه گذاری 230 میلیون یورویی یکی از ابرپروژه های فولاد سنگان است که به دلیل تاثیرات بزرگ زیست محیطی این پروژه، فولاد سنگان یکی از پیشگامان توسعه متکی به انرژی پاک به شمار می آید.
 
فولاد سنگان در راستای تامین پایدار انرژی جهت برقراری خطوط تولید کنسانتره و گندله علاوه بر احداث نیروگاه برق بادی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی را هم در دست اجرا دارد و آماده کلنگ زنی است. همچنین این شرکت در تلاش است تا با نصب مخازن ANG، گاز مورد نیاز شرکت را برای حداکثر 30 روز در سال ذخیره‌ نماید.  
 
 
نقش‌آفرینی فولاد سنگان در مسیر جذب نخبگان و ایده‌های نو
 
در حال حاضر تولید دانش بنیان یکی از مهمترین رویکردهای موجود برای تولید محصول با کیفیت، مقرون به صرفه و  قابل رقابت است. فولاد سنگان در راستای تحقق شعار سال 1401 و تداوم این شعار در سال‌های آتی همکاری گسترده ای با شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز علمی، دانشگاهی و پارک‌های علم و فناوری آغاز کرد.
 
فولاد سنگان یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت معدن و فولاد در ایران است که با هدف توسعه تولید دانش‌بنیان در حوزه صنعت معدن، با پارک علم و فناوری خراسان و سایر مراکز، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری و تعامل گسترده‌ای را اغاز کرده است.
 
با توجه به اینکه حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در صنعت معدن ضروری است و حمایت از نوآوری و فناوری در این حوزه باید با سرعت پیگیری و انجام شود، پردیس صنایع معدنی فولاد سنگان با همکاری پارک علم و فناوری خراسان و سایر مراکز، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، راه‌اندازی شده است.
 
هدف اصلی پردیس فناوری صنایع معدنی، نفوذ فناوری در صنعت معدن به دو شیوه؛ جذب ایده‌هایی که تبدیل به هسته‌ فناور خواهند شد و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان و ایده‌های پیشرانی که تا امروز ناشناخته بودند، است.
 
در همین راستا فولاد سنگان، اقداماتی را برای بهتر شدن حرکت در این مسیر از بهمن 1401 تا تیر 1402 در همکاری با پارک علم و فناوری خراسان به انجام رسانید که عبارتند از: برگزاری استارت‌آپ ویکند خواف با هدف آشنایی نخبگان محلی با موضوعات و چالش‌های حوزه‌ صنایع معدنی. نکته قابل توجه اینکه یکی از هسته‌های فناور متقاضی در پردیس از میان برندگان استارت‌آپ ویکند خواف انتخاب شد.
 
تعامل بین شرکت‌های دانش‌بنیان فعال و صنایع معدنی از طریق تورهای معدنی و جلسات مستمر، اقدام دوم فولاد سنگان در مسیر توسعه فناوری در بخش صنعت فولاد و معدن بود. 179 شرکت‌ دانش‌بنیان حاضر در تورهای معدنی و جلسات مستمر حضور یافتند که به دلیل کثرت شرکت‌های دانش‌بنیان یک پیش‌رویداد در کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد.
 
نزدیک به 100 شرکت دانش‌بنیان در پیش‌رویداد کارخانه نوآوری مشهد شرکت داشتند که 10 طرح از میان طرح‌های برتر شرکت‌کننده در این پیش‌رویداد توسط هیئت داوران و به صورت B2B انتخاب شدند.
 
لازم به ذکر است که پردیس فناوری صنایع معدنی با ایجاد صندوق حمایتی از ایده‌های نو و فناورمحور در حوزه صنایع معدنی حمایت می‌کند. از دستاوردهای این رویداد می‌توان به ساخت دستگاه کدورت‌سنج و رطوبت‌سنج برخط در کارخانه کنسانتره و توافق برای ساخت دستگاهی برای تعویض لاینرهای کارخانه کنسانتره‌سازی اشاره کرد.
 
با توجه به اهمیت صنعت معدن در ایران و نیاز به نوآوری و فناوری در این حوزه، حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در صنعت معدن ضروری است. این حمایت از نوآوری‌ها و تجاری‌سازی ایده‌ها با تمرکز بر صنعت معدن، باید با سرعت پیگیری و انجام شود.

انرژی پاک فولاد سنگان در حوزه فناوری و توسعه صنعت فولاد و معدن

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟