به گزارش روابط گستر، شرکت نفت سپاهان که 24 درصد سهم بازار روغن موتور بنزینی و دیزلی کشور را به خود اختصاص داده است، توانست در سال مالی گذشته علیرغم وجود ریسکهای متعدد و چالشهای موجود همچون مشکلات تحریمی برای کسب بازارهای جدید صادراتی و همچنین تامین خوراک، نوسان نرخ ارز، افزایش قیمت خوراک و هزینه های تولید و... رکوردهای موفقیت را یکی پس از دیگری به ثبت برساند.
بازار کشورهای همسایه همچون عراق، افغانستان، ارمنستان، بازارها کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی در برنامهریزی راهبردی و تنوع بخشی صادرات این شرکت قرار دارد که البته مشکلات و چالشهایی هم پیش روی این مسیر خواهد بود. تامین خوراک، نوسان نرخ ارز، افزایش قیمت خوراک و هزینه های تولید و تحریمها را از جمله ریسک های شرکت به شمار می رود.
ثبت رکوردهای درآمدی و فروش نفت سپاهان
درآمد عملیاتی شرکت نفت سپاهان در سال مالی 1401 به مبلغ 19.053 میلیارد تومان رسید که نسبت به سال قبل 43% رشد داشت. سود عملیاتی نیز به 4.474 میلیارد تومان افزایش 42% نسبت به سال قبل را نشان میدهد. سود ناخالص شرکت نیز به 5.377 میلیارد تومان رسید و 44% رشد داشت. سود خالص شرکت به 4.112 میلیارد تومان رسید که نسبت به سال قبل 32% رشد داشت (سود خالص شرکت اصلی 34%). این سود بیشترین میزان سود شرکت در ادوار خود را داشت. هزینهها و بهای تمام شده تولید نیز به مبلغ 13.676 میلیارد تومان افزایش 43% نسبت به سال قبل میباشد.
میزان تولید انواع روغن موتور خودرویی و صنعتی و فرآیندی و محصولات جانبی این شرکت در سال گذشته 721 هزار تن بود که 33 درصد تولیدات چهار شرکت اصلی تولید کننده روانکار کشور را در اختیار دارد. همچنین نفت سپاهان 24 درصد سهم بازار روغن موتور بنزینی و دیزلی کشور را به خود اختصاص داد. حجم فروش انواع روانکار این شرکت 732 هزار تن به ارزش 18.354 میلیارد تومان بود که در این میان 274 هزار تن در بازار داخلی به ارزش 9.036 میلیارد تومان و 458 هزار تن به ارزش 9.319 میلیارد تومان سهم فروش صادراتی بود.
برای افزایش درآمد، نفت سپاهان اقدام به افزایش تعداد شعب فروش شرکت پخش کیمیا اسپیدی قشم در مسیر توسعه فروش مویرگی و حذف واسطه ها کرد که از این رهگذر تعداد شعب فروش در پایان سال 1401 به 22 استان افزایش یافت.
براساس این گزارش، بررسی عملکرد چهار شرکت عمده تولید کننده روانکار در سه ماهه سال 1402 نشان می دهد شرکت نفت سپاهان به دلیل عمکرد مناسب در این مدت با افزایش سود عملیاتی از 24 درصد به 27 درصد بهترین و بالاترین سود عملیاتی را در میان چهار پالایشگاه روانکار داشته است، بطوریکه این شرکت در سه ماهه ابتدايي سال گذشته 452 میلیارد تومان فروش داشته، این در حالیست که نفت سپاهان در سه ماهه سالجاری با رشد قابل توجه در فروش به رقم 477 میلیارد تومان رسید، همچنین سود عملیاتی اين شرکت از 108 میلیارد تومان در سه ماهه ابتدايي سال گذشته با رشد 3درصدی به 130 میلیارد تومان رسید.
طرحهای توسعهای نفت سپاهان
شرکت نفت سپاهان به منظور گسترش فضای کسب وکار، ارتقای کیفیت محصولات و خدمات، تنوع بخشی به سبد محصولات، حفظ توان رقابتی در بازار و افزایش سودآوری ، اجرا ی پروژه های توسعه ای سه گانه را با 150 میلیون دلار تامین مالی در دستور کار قرار داده است که با بهره برداری از این پروژه ها، این شرکت انواع روغنهای با کیفیت برتر و سازگار با محیط زیست را مطابق بالاترین استانداردهای جهانی، تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی خواهد کرد.
به گفته مدیرعامل نفت سپاهان در پروژه FRW هدف اصلی تبدیل محصول فعلی وکس اسلک به FRW با ارزش افزوده بالا همزمان با افزایش کیفی روغن پایه تولیدی به لحاظ شاخص نقطه ریزش در واحد مومگیری پالایشگاه است. با بهره برداری از این پروژه، 60 هزار تن به ظرفیت فعلی 90 هزار تنی سالانه تولید وکس نفت سپاهان اضافه شده و باعث افزایش 20 درصدی تولید بیس اویل و افزایش بهینه سازی و کیفیت و افزایش درآمد شرکت خواهد شد. این پروژه در تابستان سال 1402 به بهره برداری خواهد رسید.
پروژه HDT از دیگر طرحهای توسعهای نفت سپاهان است که احداث واحد تولید روغن های گروه 2 و 3 جهت تولید روغن پایه با کیفیت از طریق محصولات فعلی شرکت برای اولین بار در ایران در حال اجراست. زنجیره ارتقاء کیفیت و روغنهای سازگار با محیطزیست از اهداف راهاندازی پروژه HDT عنوان شده است. فاز مهندسی پروژه HDT در پایان سال 1401 به میزان 30 درصد پیشرفت داشت و قرار است در سال 1403 به بهره برداری برسد.
سومین طرح توسعهای در پروژه TDAE هدف از اجرای آن، تولید روغن فرآیند سبز (دوستدار محیط زیست) از محصول جانبی اکسترکت است که در صنایع لاستیکسازی و تایرسازی کاربرد دارد و قرارداد EPC آن در سال گذشته منعقد شده و در سال 1404 به بهره برداری خواهد رسید.
0 دیدگاه