به گزارش روابط گستر، قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی کشور که در سال1372 به تصویب رسید و براساس آن وظیفه دبیرخانه شورایعالی، نظارت عالیه در تمامی امور جاری مناطق آزاد است. منطقه آزاد قشم در مدخل خلیج فارس و دریای عمان قرار دارد. مساحت این جزیره، 1430 کیلومتر مربع در فاصله 37 کیلومتری جنوب بندرعباس و در دهانه تنگه هرمز قرار گرفتهاست. جزیره قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس میباشد.تاریخ کشف این جزیره به 500 سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد.
به گفته مدیرکل گمرک منطقه آزاد قشم برای نخستینبار در تاریخ این منطقه تراز تجاری مثبت 58 میلیون دلار شده است. بر این اساس، صادرات از محل تولید به خارج از کشور و صادرات مجدد در قشم با ثبت رقم 186 میلیون دلار در دهماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 516 درصد رشد داشته است.
مناطق آزاد میتوانند از فرصتهای حقوقی موجود در سیاستهای کلی اصل44 قانون اساسی در کنار بند11 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، ماده65 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و قانون چگونگی اداره مناطق آزاد به منظور تکمیل زیرساختهای رژیمهای قانون حمایت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی در اقتصاد ملی و تبدیل چالشهای اقتصادی موجود به فرصتی جهت مقاومسازی و اثرگذاری بر معادلات اقتصادهای منطقهای بهره کافی و وافی بهرهبرداری نماید.
استقرار منطقه آزاد در جزیره قشم و برقراری قوانین تسهیل گر در حوزه انبارداری، تخلیه و بارگیری و سایر خدمات مالی و اداری، این جزیره را به یکی از نقاط جذاب برای ارتقای تجارت دریایی تبدیل کرده است .
با توجه به شرایط استراتژیک قشم و قرارگیری در یکی از مهم ترین آبراهه های بین المللی و همچنین برخورداری از اسکله های مناسب همچون اسکله بهمن و کاوه که امکان پهلوگیری کشتی های بزرگ را فراهم می کند، راه اندازی خط کشتیرانی مستقیم با هدف ارتقای حوزه بازرگانی و اقتصادی جزیره قشم میتواند نقش اساسی در توسعه اقتصادی قشم و کشور داشته باشد. بر این اساس توافقات لازم برای توسعه همکاری ها با استفاده از ظرفیت های تجاری منطقه آزاد قشم و توان حمل و نقلی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در قالب تفاهم نامه فراهم شد.
بنابر اعلام مدیرعامل منطقه آزاد قشم، حدود 65 هزار میلیارد تومان در زیرساختهای جزیره قشم از جمله راهسازی، زیرساخت های تجاری، نفت و گاز و... عملیاتهای پروژهای شروع شده است.
پل استراتژیک خلیج فارس با هدف تکمیل و توسعه کریدور شمال-جنوب عملیات اجرایی که در دولت قبل به دلایلی از جمله مباحث زیست محیطی متوقف شده بود با طول کلی 3430 متر و عرض عرشه 32 متر یکی از اصلیترین این پروژهها میباشد که عملیات اجرایی آن شروع شده است. این پل دارای 4 باند معرفت و برگشت خودرو، خط ریلی و خطوط اضطراری و پیاده رو است.
با ساخت پل خلیجفارس، بندر پل در بندرعباس به بندر لافت در قشم متصل خواهد شد. در زمان حاضر ارتباط بین بندرعباس و قشم از طریق دریا (بندر حقانی و بندر پل) برقرار است. اعتبار مورد نیاز برای ساخت پل خلیجفارس 450 میلیون یورو اعلام شده است.
راهاندازی صادرات مجدد خودرو و خط صادراتی از بندر کاوه جزیره قشم به کشور عمان، راهاندازی صنعت بانکرینگ در جزیره قشم، واردات ماشینآلات و خودروهای سنگین بهمنظور تجهیز ناوگان عمومی باری جزیره، معافیت صادرات از عوارض، راهاندازی اولیه سامانه EPL (پنجره واحد تجارت فرامرزی) ، راهاندازی سامانه الکترونیکی صدور کارت سبز، تجاریسازی فرودگاه بهمنظور نشستوبرخاست هواپیماهای باری، واردات خودروهای برقی بهمنظور نوسازی ناوگان حملونقل عمومی، الکترونیکی و برخط کردن تمامی فرآیندهای گمرکی از دیگر اقداماتی است که برای رونق تولید و بهبود وضعیت تجارت خارجی و افزایش صادرات در آینده در دستور کار گمرک و سازمان منطقه آزاد قشم قرار گرفته است.
0 دیدگاه