به گزارش زوابط گستر و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، احمد فتاحی افزود: ایمیدرو مطابق با تبصره 2 ماده 5 قانون اصلاح قانون معادن، مجاز به انجام عملیات اکتشاف در استانهای کم برخوردار و محروم است و به همین دلیل برای توسعه اکتشافات خود، از سال 92 برنامه اجرای عملیات اکتشاف را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به موقعیت قرارگیری استانهای محروم سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در محدوده و پهنه نوارهای مرزی، سراوان، زاهدان، سفیدابه و همچنین در بخش غربی استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام در قالب پهنههای اکتشافی، عملیات اکتشافی در حال اجرا است.
ثبت بیش از 283 محدوده امیدبخش
به گفته فتاحی با توسعه اکتشافات از سالهای 95 تا 98 پهنههای بعدی به ایمیدرو و واگذار شد که تا پایان سال 1400، 82 پهنه به مساحت بیش از 489 هزار کیلومتر مربع به ایمیدرو و شرکتهای تابعه واگذار شد و نتیجه مطالعات بعد از اجرای فاز شناسایی در سراسر کشور منجر به ثبت بیش از 283 محدوده امیدبخش به نام ایمیدرو، صدور 147 پروانه اکتشاف و 16 فقره گواهی کشف شد.
وی ادامه داد: نتیجه مطالعات پس از آزادسازی پهنهها به مناطق امیدبخشی به نام ایمیدرو و شرکت وابسته ثبت شده منجر شد و کل مساحتهایی که مربوط به درخواست پروانههای اکتشاف موجود و گواهی کشف ها، در کاداستر به مساحت 54 هزار و 874 کیلومتر مربع در سطح کشور را پوشش میدهد.
مدیر اکتشاف ایمیدرو گفت: نتایج عملیاتی که طی سال های 92 تا سال 98 انجام شده به افزایش ذخایر برای مواد معدنی متفاوت منجر شد که به عنوان مثال طلای محتوا 182 تن، سنگ آهن یک میلیارد تن، سنگ بوکسیت 17 میلیون تن، زغالسنگ 500 میلیون تن، عناصر نادر خاکی 85 میلیون تن، مس محتوا 14 میلیون تن و سرب و روی 6 میلیون تن که فقط بر اساس ارزش افزوده که با احتساب ارزش بر جای 5 تا 10 درصد ذخایری که اعلام شد 27 میلیارد دلار به ذخایر کشور اضافه شده است.
فتاحی یادآور شد: این در حالی است که کل هزینههای اکتشافی در هشت سال گذشته یک هزار و 530 میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با مبلغ حاصل شده از ارزش افزوده، عدد بسیار ناچیزی است.
0 دیدگاه