به گزارش اختصاصی روابط گستر، چادرملو از جمله شرکتهای معدنی و صنعتی است که به دو بخش معدنی و صنعتی قابل تفکیک میباشد که شرکت معدنی از مرحله استخراج سنگ تا تولید کنسانتره و بخش صنعتی از تولید گندله تا فولاد را شامل میشود. در راستای تحقق شعار سال و عمل به منویات رهبر معظم انقلاب شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اقداماتی را در حوزه تولید و دانشبنیان انجام داده است که در گزارش پیش رو به بررسی این عملکرد فوقالعاده چادرملو میپردازیم.
در همین راستا شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با هدف ساخت و تامین برخی تجهیزات و به روز رسانی فناوری های مدرن معدنی و صنعتی با تکیه بر توان داخلی، در سال گذشته اقدام به عقد تفاهمنامه همکاری با شرکت ماشین سازی اراک نمود و با تاسیس شرکت مدیریت توسعه فنآوری صنایع کانسار فعالیت عملی خود را برای محقق سازی این هدف آغاز کرد.
شرکت صنایع کانسار با پشتوانه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت ماشین سازی اراک تکيه بر نيروي انساني متخصص و بهرهمندي از فناوریهاي روز و مديريت اصولی، در چالش برانگيزترين حوزههای اجرای پروژههای صنعتی و معدنی، با بومیسازی حساسترین حوزههای دانش مربوط به تجهیزات صنایع معدنی و تولیدی مرتبط، در کنار مدیریت ساخت و استفاده از ظرفیتهای داخلی و بطور خلاصه ساخت و تولید ماشینآلات و تجهیزات، و توانمندسازی سازندگان داخلی را در دستور کار خود قرار داده است.
بر اساس اولویتهای اصلی تبیین شده از سوی مدیر عامل چادرملو در سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین،5 طرح دانش بنیان شامل، طراحی و ساخت تجهیزات معدنکاری نوین IPCC ساخت پنل های خورشیدی ساخت ماشین آلات و تجهیزات حفاری تا عمق 2500 متر ساخت گلوله های آسیاب واحدهای فرآوری و ساخت واگنهای باری لبه بلند در دستور کار شرکت کانسار قرار گرفت که به گفته داودآبادی مدیرعامل شرکت کانسار تا کنون به نتایج قابل قبولی دست یافته است.
از جمله اقدات موثر چادرملو اجرای 24 طرح معدنی و صنعتی چادرملو است که به گفته مدیرعامل این شرکت برای اجرای این طرح ها بالغ بر 4 میلیارد یورو سرمایه گذاری پیش بینی شده است که فروش حاصل از محصولات تولیدی طرح های جدید، سالانه بیش از 5 میلیارد دلار خواهد بود .
از جمله مهمترین این طرحها ، بهره برداری از معدن سنگ آهن آریز (D19) - کارخانه فرآوری و تولیدکنسانتره آهن به ظرفیت 4 میلیون تن در سال - کارخانه گندله سازی شماره 2 به ظرفیت 5 ملیون تن در سال -کارخانه احیای مستقیم مگامدول با ظرفیت تولید 2/2 میلیون تن آهن اسفنجی -کارخانه تولید فرو آلیاژها به ظرفیت 65 هزار تن - کارخانه گندله سازی با ظرفیت 4 میلیون تن - کارخانه احیای مستقیم به ظرفیت 2/1 میلیون تن آهن اسفنجی - 2 کارخانه تولید اسلب و ورق آلیاژی به ظرفیت 3 میلیون تن - کارخانه تولید انواع آجر و اجرام نسوز با ظرفیت 100 هزار تن- 2 واحد نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی - 2 واحد نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی و یک نیروگاه 100 مگاواتی خورشیدی -تکمیل طرح نیمه تمام تولید شمش فولادی به ظرفیت 600 هزار تن - واحد احیای مستقیم سرمد ابرکوه با ظرفیت 800 هزار تن - تکمیل کارخانه تولید کلاف فولادی سرمد ابرکوه با ظرفیت 450 هزار تن - کارخانه بازیافت سرباره در مجتمع صنعتی چادرملو به ظرفیت 100 هزارتن- کارخانه بازیافت کنسانتره به ظرفیت 100 هزارتن - پروژه های فولادی در جنوب کشور و کارخانه تولید ممبران های تصفیه آب به ظرفیت 50 هزار عدد در سال می باشد .
مهمترین چالش در مسیر افزایش اکتشاف ذخایر پنهان کشور و عدم امکان افزایش ظرفیت تولید فولاد مطابق با اهداف برنامه افق 1404 عدم دسترسی به تکنولوژیهای جدید اکتشاف عمیق است که بخش عمده اکتشافات فعلی معادن به دلیل استفاده از ماشینآلات حفاری قدیمی، به صورت سطحی میباشند.
از اینرو، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تأمین 8 دستگاه ماشین آلات حفاری تا عمق 2500 گامی مهم برای اکتشافات گسترده در فلات مرکزی و به طور کلی در سراسر ایران برداشته است اما این تعداد پاسخگوی نیاز طرح های اکتشافی معادن نیست و کمبود چنین ماشینآلاتی با فناوری ساخت بالا، کشور را با یک چالش اساسی روبه رو خواهد کرد. از این رو مرحله طراحی و تولید ساخت ماشین حفاری عمیق در این شرکت آغاز شده است.
0 دیدگاه