ببینید | 11 تن کمک ایران به طالبان رسید

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف گفت که به خانواده شهدا و مجروحین نیز مبالغی از کمک‌های نقدی اختصاص یافته است.
ببینید | 11 تن کمک ایران به طالبان رسید

طالبان که خود را امارت اسلامی افغانستان می‌نامند، یک جنبش و یک سازمان مذهبی-نظامی اسلامگرای دیوبندی متشکل از روحانیان اسلامگرای سنی در افغانستان است. حکومت‌ها و سازمان‌های متعددی آن را تروریستی قلمداد کرده‌اند. تخمین زده شده طالبان در سال 2021، 75٬000 جنگجو داشته باشد. طالبان گفته‌اند هدفشان اعاده صلح و امنیت به افغانستان، از جمله خروج سربازان غربی، و اعمال نسخه‌شان از شریعت است، که زمانی قدرت داشت. طالبان در سطح بین‌الملل به دلیل کشتار مردم غیرنظامی افغان، تروریسم، تفسیر و اجرای شدید و خشن آن‌ها از احکام اسلام که منجر به برخورد وحشیانه با بسیاری از افغان‌ها شده، محکوم شده‌اند. از لحاظ ایدئولوژیک، تفکر طالبانی بر روی بنیادگرایی اسلامی مبتنی بر دیوبندی، و قواعد و رسوم قوم پشتون همچون پشتونوالی است.

محموله جدید کمکی ایران شامل 11 تن دارو همچنین مواد غذایی و پوشاک بر اساس اعلام نیاز مقامات ولایت بلخ، وارد شهر مزار شریف در شمال افغانستان شده است.

دیگران چه می خوانند:

سید حسن یحیوی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف اظهارداشت که این کمک‌ها در اختیار مقامات ولایت بلخ گذاشته شده است تا بین خانواده شهدا و مجروحین رویداد تروریستی مزار شریف نیز توزیع شود. همچنین کمک‌هایی به بازماندگان حادثه مسجد امام صاحب قندوز نیز اختصاص یافته است.
وی افزود که به خانواده شهدا و مجروحین نیز مبالغی از کمک‌های نقدی اختصاص یافته است.

یحیوی اظهار داشت: ما نسبت به ملت افغانستان حس دوستی و برادری داریم و از روی حس همجواری همیشه در کنار آنان بودیم و در آینده هم خواهیم بود و آرزوی روزی را دارم که مشکلات تمام جوامع اسلامی برطرف شود.

وی افزود که محور توجه و همکاری ما اهدای کمک‌ها به خانواده‌های شهدا و مجروحین مسجد سه دکان شهر مزار شریف و مسجد جامع امام صاحب قندوز است که دشمنان اسلام حملات وحشیانه‌ای را علیه برادران شیعه و سنی ما در افغانستان در داخل خانه خدا انجام دادند و اهدای این کمک‌ها ذره‌ای از مشکلات و درد آنان کم کند.

از سوی دیگر، حسینی، هماهنگ کننده کادر پزشکی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت که یک تیم پزشکی نیز به همراه این محموله وارد مزار شریف شده است تا مجروحان بدحال را برای درمان به ایران منتقل کنند.

نورالهادی ابو ادریس معاون والی بلخ در گفتگو با خبرنگاران اظهارداشت که از کمک‌های جمهوری اسلامی بسیار خوشحال هستیم و تشکر می‌کنیم، امیدواریم این کمک‌ها در آینده نیز ادامه یابد.

نجیب الله توانا رئیس اداره بهداشت و درمان بلخ نیز گفت که نیاز این ولایت با کمک‌های دارویی ایران برطرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد که بر اساس تفاهمی که صورت گرفته بود، کمبود‌های دارویی ولایت بلخ اعلام شده بود.

طالبان پس از تصرف افغانستان، از سال 1996 تا 2001م با نام امارت اسلامی افغانستان تقریباً بر سه چهارم این کشور حکومت کرد. در این سال‌ها، تنها کشورهای پاکستان، امارات متحده عربی و عربستان سعودی طالبان را به رسمیت شناختند. طالبان پس از حمله آمریکا به افغانستان که موجب برکناری آنان از قدرت شد، از سال 2006 بار دیگر با بازآرایی خود به صورت جنبشی شورشی علیه دولت مورد حمایت آمریکای حامد کرزای و نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت (آیساف) به رهبری ناتو جنگیدند. در پی سقوط کابل در 15 اوت 2021، طالبان دوباره قدرت را در افغانستان در دست گرفتند.

رهبر کنونی طالبان پس از کشته شدن ملا اختر منصور، از سال 2016 مولوی هبت‌الله آخوندزاده است. در 10 اسفند 1398 (29 فوریه 2020) طالبان و ایالات متحده آمریکا در قطر توافقنامه‌ای برای بازگرداندن صلح به افغانستان امضا کردند.

طالبان و متحدانشان در طول سال‌های 1996 تا 2001، مرتکب قتل‌عام علیه غیرنظامیان افغان شدند، از تأمین غذا برای 160٬000 غیرنظامی گرسنه توسط سازمان ملل جلوگیری کردند و با سیاست زمین سوخته، مناطق وسیعی از زمین حاصلخیز را سوزاندند و ده‌ها هزار خانه را ویران کردند. آن‌ها در طول حکومت خود سرگرمی‌ها و فعالیت‌هایی مانند پرواز بادبادک و نگهداری پرندگان به عنوان حیوانات خانگی را ممنوع کردند و اقلیت‌های مذهبی و قومی را مورد تبعیض قرار دادند. طبق اعلام سازمان ملل متحد، طالبان و متحدان آنها مسئول 76٪ از تلفات غیرنظامیان افغان در سال 2010، 80٪ در 2011 و 80٪ در سال 2012 بودند. طالبان همچنین دست به نسل‌کشی فرهنگی زده و بناهای تاریخی بسیاری از جمله بوداهای معروف 1500 ساله بامیان را تخریب کرده‌است

ببینید | 11 تن کمک ایران به طالبان رسید

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟