قیمت گوشت | 7 اردیبهشت 1401

قیمت انواع گوشت قرمز امروز چهارشنبه 7 اردیبهشت 1401 اعلام شد.
قیمت گوشت | 7 اردیبهشت 1401

قیمت گوشت‌ قرمز از سال گذشته مدام در حال افزایش است. گوشت قرمز یکی از نیازهای اصلی خانوارهای ایرانی ست و همیشه در سبد خرید افراد قراردارد اما متأسفانه قیمت گوشت قرمز دارای نوسانات زیادی ست. قیمت گوشت با سرعت سرسام‌آوری در حال افزایش است. افزایش قیمت گوشت با این اوضاع اقتصادی کشور، قابل تحمل نیست. امروز قیمت گوشی تفاوت قیمتی کمی نسبت به روز گذشته دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تامین زیرساخت‌های لازم و پرداخت تسهیلات مورد نیاز ظرف 4 تا 5 ماه می توان تولید گوشت عشایر را 10 درصد افزایش داد.

دیگران چه می خوانند:

قیمت انواع گوشت قرمز در 7 اردیبهشت 1401 به شرح زیر است:

قیمت‌ها به تومان است (تحلیل بازار) :

راسته با استخوان گوسفندی

159,000

ران کامل ممتاز گوسفندی

172,000

کف دست گوسفندی با ماهیچه

158,000

ران پاک کرده گوساله

166,000

سر دست پاک کرده گوساله
165,000

گردن گوسفندی

133,000

قلوگاه گوساله

147,000

گردن گوساله

129,000

قلم گوساله

16,000

سردست گوسفندی

131,000

ماهیچه گوساله
163.000

دمبالیچه گوسفندی

89,000

نیم شقه سردست گوسفند

128.000

شقه لاشه گوسفندی

129,000

نیم شقه ران گوسفندی

135,000

قیمت گوشت.jpg" />

گوشت تولیدی عشایر بیش از یک‌ میلیارد دلار ارزش دارد
به نقل از خبرنگاران‌جوان، عباس پاپی زاده رئیس سازمان امور عشایر و معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گویی به میزان تولید گوشت عشایر و تاثیر آن در کاهش واردات و خروج ارز از کشور اشاره می‌کند.

 عشایر چند درصد گوشت مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند؟

پاپی‌زاده: عشایر کشور بیش از 25 درصد گوشت قرمز مورد نیاز را تامین می‌کنند که بالای یک میلیارد دلار ارزش تقریبی تولید است.

سالانه بخشی از گوشت مصرفی مورد نیاز از طریق واردات تامین می‌شود، در صورتی که اگر عشایر تولید نمی‌کردند، حداقل یک میلیارد دلار باید گوشت وارد می‌کردیم که در شرایط خاص اقتصادی به سبب شرایط تحریم، حفظ ارز کشور از جمله کارهای مهم و اساسی است که در بحث اقتصاد مقاومتی باید مد نظر قرار دهیم.

برای افزایش تولید گوشت مورد نیاز از طریق جامعه عشایر چه اقدامات حمایتی باید صورت گیرد؟

پاپی‌زاده: تولید یکی از موضوعات مهم وزارت جهاد است که در برنامه وزیر جهاد به خوبی بر این نکات توجه شده و همواره یک سری خدمات همچون راه و آب از طریق سازمان امور عشایر موظف به انجام هستیم.

با توجه به آنکه حدود 66 هزار کیلومتر راه عشایری داریم، اما اکثرا راه‌هایی است که سال‌ها به دلیل کمبود بودجه امکان بازسازی و مرمت آن وجود نداشته و قسمت زیادی هم تخریب شده است که با این وجود جاده‌ها نیاز به مرمت اساسی دارند.

اگر هر کیلومتر 500 میلیون تومان اعتبار بخواهد، رقمی بالغ بر 33 هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است تا بتوانیم مشخصات فنی و استاندارد برای جاده‌ها فراهم کنیم که برای سازمان امور عشایر این رقم بزرگ است که در نتیجه اعتبارات باید در سازمان امور عشایر دیده شود.

با توجه به آنکه 1.5 میلیون نفر جمعیت عشایر کوچکنده است، بنابراین در بازه زمانی پنج ساله اعتباری بالغ بر 25 هزار تا 30 هزار میلیارد تومان نیاز است تا بتوانیم وضعیت فعلی سطح تامین استاندارد آب شرب مورد نیاز عشایر را ارتقا دهیم.

مشکلات پیش روی جامعه عشایر چیست؟

پاپی‌زاده: در حال حاضر 100 درصد آب شرب مناطق شهری و بالای 90 درصد جمعیت روستایی بهداشتی و استاندارد است، اما در خصوص جامعه عشایر رعایت نشده است.

در حال حاضر 10 تا 15 درصد جمعیت عشایر از برق استفاده می کنند که به دلیل اعتبارات اندک سازمان عشایر سال‌‎ها طول خواهد کشید.

 چند درصد نهاده مورد نیاز وارداتی و چند درصد علوفه در مرتع تامین می‌شود؟

پاپی‌زاده: در شرایط مساعد بارندگی و مراتع مناسب تنها 5 درصد علوفه مورد نیاز وارداتی است، اما در شرایطی که مراتع از ظرفیت لازم برخوردار نیستند، همانند سال گذشته 50 تا 60 درصد علوفه مورد نیاز از خارج تامین می‌شود‌.

براساس قانون بودجه 1400 که در مجلس سال گذشته مصوب شد، دولت مجاز بود که 8 میلیارد تومان برای کالاهای اساسی از جمله نهاده تامین اعتبار کند که به دلیل وضعیت خشکسالی این اعتبار در نیمه اول سال تمام می‌شود که با پیگیری صورت گرفته ارز مورد نیاز 6 ماهه دوم تامین شد.

بنابر آمار سال 99، 530 هزار تن و 11 ماهه سال گذشته 710 هزار تن نهاده از طریق واردات تامین شد که برآوردها حاکی از آن است که در 12 ماهه سال قبل میزان واردات به 800 هزار تن برسد که در مقایسه با سال قبل 55 تا 60 درصد افزایش تامین علوفه داشتیم.

 آیا برنامه‌ای در خصوص افزایش تولید گوشت قرمز دارید؟

پاپی‌زاده: در حال حاضر 25 درصد گوشت مورد نیاز از طریق جامعه عشایر تامین می‌شود، اما حوزه عشایر این آمادگی وجود دارد که با تامین تسهیلات مورد نیاز برای خرید دام، نهاده و علوفه مورد نیاز ظرف مدت زمان 4 تا 5 ماه میزان تولید را افزایش داد.

واردات گوشت از زمان ثبت سفارش، تامین ارز و انجام فرایند کشتار 3 تا 4 ماه طول می‌کشد، در حالی که اگر تسهیلات لازم در اختیار عشایر قرار گیرد ظرف همین مهلت زمانی می‌توان کسری نیاز کشور را جبران کرد.

در حال حاضر 200 راس دام در اختیار جامعه عشایر است که در یک بازه زمانی بسیار کوتاه و بدون اتلاف وقت این امکان وجود دارد که 10 درصد میزان تولید را افزایش دهند.

 با توجه به افزایش جهانی غلات، قیمت تمام شده فعلی دام چقدر است؟

پاپی‌زاده: قیمت دام در شهریور بسیار پایین بود و تنها نیمی‌ از هزینه‌های تولید عشایر را پوشش می‌داد، به همین خاطر تعدادی از عشایر به دلیل آنکه نتوانستند هزینه هایشان را تامین کنند، ورشکست شدند و اقدام به خروج از جامعه عشایری کردند و در نتیجه حاشیه نشین شهرها شدند که این موضوع آسیب جدی به اقتصاد کشور می‌زند.

در شهریور 1400 با کاهش شدید قیمت دام، نرخ هر کیلو دام زنده به 42 تا 45 هزار تومان رسید که این موضوع مشکلاتی برای عشایر بوجود آورد که خوشبختانه با سیاست وزارت جهاد و تاکید وزیر جهاد از طریق پشتیبانی امور دام خرید حمایتی در دستور کار قرار گرفت.

سیاست خرید حمایتی دام از دامدار و جامعه عشایر موجب شد تا قیمت هر کیلو دام به 68 تا 75 هزار تومان برسد. ناگفته نماند در شرایطی که دام با نرخ 45 هزار تومان از دامدار خریداری می‌شد به دلیل وجود واسطه و دلال، گوشت ارزان به دست مصرف کننده نمی‌رسید.

آمارها نشان می‌دهد که قیمت تمامی کالاها با احتساب تورم سال 97 تاکنون 2 تا 3 برابر رشد داشته، اما گوشت جز کالاهایی بوده که به خاطر سیاست‌های حمایتی کمترین افزایش قیمت را داشته است.

 آینده بازار گوشت و صنعت دامپروری را چگونه پیش بینی می کنید؟

پاپی‌زاده: بنابر پیش بینی‌های قبلی در برخی ماه های سال همچون رمضان مصرف گوشت بالاست و از طرفی دام مازاد در این ایام نداریم، به همین خاطر مسئولان تنظیم بازار تصمیماتی مبنی بر واردات 10 هزار تن گوشت گوسفندی اتخاذ کردند.

در برخی ایام سال به سبب مازاد تولید روی دست تولیدکننده صادرات باید انجام شود، اما در برخی ماه‌ها برای برقراری تعادل بازار باید واردات انجام شود تا تولیدکننده و مصرف کننده دچار آسیب نشوند.

قیمت غلات از جمله نهاده‌های دامی در ماه‌های اخیر افزایش قیمت در بازارهای جهانی داشته و پیش بینی می‌شود که با استمرار این روند قیمت گوشت دچار نوساناتی شود، از این رو دولت به دنبال آن است که بعد از ابلاغ کامل بودجه تمهیداتی بیندیشد تا نوسانات کنترل شود.

قیمت گوشت | 7 اردیبهشت 1401

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟