مبلغ فطریه امسال اعلام شد

دفتر آیت الله سیستانی مبلغ فطریه امسال را اعلام کرد.
مبلغ فطریه امسال اعلام شد

فطریه یکی از فروع دین است. پرداخت فطریه برای هر مسلمان روزه دار واجب است. فطریه باید در روز عید پرداخت شود. از غروب آفتاب شب عید فطر تا ظهر روز عید بایستی مبلغ فطریه پرداخت شود. اگر در این محدوده زمانی فقیری یافت نشود می‌توان مبلغ فطریه را کنار گذاشت و بعداً پرداخت کرد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی میزان و مبلغ فطریه امسال (1401 هجری شمسی / 1443 هجری قمری) را اعلام کرد.

دیگران چه می خوانند:

بنا به اعلام دفتر این مرجع عالیقدر‏، از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد چهل (40) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی (225) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، شصت (60) هزار تومان تعیین شده است.

مبلغ زکات فطریه در سال 1401 چقدر است؟ | اطلاعیه دفتر آیت الله صانعی

دفتر آیت الله صانعی در اطلاعیه ای میزان زکات فطره و کفاره روزه در سال 1401 شمسی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به فتوای آیت الله العظمی صانعی (قدس سرّه) و سایر مراجع عظام تقلید مبنی بر کفایت و مجزی و مبری الذمه بودن پرداخت تقریباً سه کیلوگرم گندم، جو، خرما، کشمش و همچنین برنج (که امروزه جزء قوت غالب مردم است) پرداخت قیمت هر کدام به قیمت بازار نیز کفایت می‌کند.

در بخش دیگر اطلاعیه آمده است:  بنابراین با توجه به استعلام قیمت گندم و برنج توسط دفتر آیت الله العظمی صانعی(ره) میزان مبلغ کفاره و فطریه در سال 1401 به شرح ذیل است:

فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت گندم، مبلغ 40 هزار تومان و بر مبنای قوت برنج (ایرانی) 240 هزار تومان و برنج (خارجی) 90 هزار تومان به ازاء هر نفر می باشد.

احکام فطریه بر اساس فقه شیعه
شرایط

بر کسی که خودش فقیر نباشد واجب است برای خود و تمام کسانی که تحت تکفل(سرپرستی) او هستند زکات فطره بپردازد. برخی مراجع تقلید افراد تحت تکفل را شامل کسانی که شب عید فطر میهمان شخص هستند نیز دانسته‌اند. اگر کسی که فطره بر او واجب است آن را پرداخت نکند بر خود انسان واجب نمی‌شود. کارمندان و سربازان تحت تکفل دولت محسوب نمی‌شوند.

زمان پرداخت فطریه
از غروب آفتاب شب عید فطر تا ظهر روز عید بایستی مبلغ آن پرداخت شود. اگر در این محدوده زمانی فقیری یافت نشود می‌توان مبلغ را کنار گذاشت و بعداً پرداخت کرد.

میزان فطریه
معادل مبلغ سه کیلوگرم قوت غالب (غذای روزمره) مورد استفاده افراد است که می‌تواند گندم (برای کسانی که بیشتر نان می‌خورند) یا برنج یا ذرت یا کشمش یا خرما و مانند اینها باشد. مبلغی که معمولاً هر سال اعلام می‌شود بر اساس نرخ گندم غیر یارانه‌ای است.

طبق اعلام دفتر سید علی خامنه‌ای در رمضان 1397، حداقل مبلغ فطریه هشت هزار تومان (براساس قوت غالب گندم) و بر مبنای قوت غالب برنج هم قیمت سه کیلو برنج بر حسب نوع مصرف بود.

مصرف فطریه
این مبلغ تنها بایستی صرف مستمندان شود. کسی که خود سید نباشد نمی‌تواند آن را به سادات پرداخت کند. پرداخت فطریه به موسساتی که معلوم نیست آن را در امور خیریه مصرف کنند، جایز نیست.

مسائل مربوط به فطریه
در فطریه مانند زکات مال قصد قربت لازم است، یعنی باید برای اطاعت فرمان خدا زکات فطره بدهد و نیّت فطره نیز شرط است.
فطریه را نمی‌توان قبل از ماه رمضان داد و اگر بدهد باید روز عید فطر اعاده کند، همچنین احتیاط واجب آن است که در ماه مبارک رمضان هم ندهد، ولی اگر پیش از ماه رمضان یا در ماه رمضان چیزی را به فقیر قرض دهد و بعد از آنکه فطره بر او واجب شد طلب خود را به جای فطره حساب کند مانعی ندارد.
در فطریه خوراک شخصی خود انسان ملاک نیست بلکه خوراک معمولی اهل شهر و یا محل ملاک است. بنابراین، کسی که همیشه برنج می‌خورد می‌تواند زکات فطره را از گندم بدهد.
در فطریه می‌توان به جای جنس، پول داد، مثلاً حساب می‌کند قیمت یک من گندم چه اندازه است; پول آن را به همین عنوان به فقیر می‌دهد، ولی باید توجّه داشت ملاک، قیمت خرده فروشی در بازار آزاد است نه قیمت عمده فروشی و نرخ رسمی و به تعبیر دیگر باید پولی بدهد که فقیر اگر بخواهد بتواند با آن همان جنس را از بازار بخرد.
گندم یا چیز دیگری را که برای فطره می‌دهند باید مخلوط با خاک و اشیا دیگر نباشد، مگر اینکه بقدری کم باشد که به حساب نیاید.

مبلغ فطریه امسال اعلام شد

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟