شاخص کل بورس | افت هفت هزار واحدی معاملات

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار ۰.۵درصد افت کرد اما شاخص هم وزن ۰.۲درصد رشد داشت.
شاخص کل بورس | افت هفت هزار واحدی معاملات

شاخص کل بورس در واقع معیاری مهم است که با بررسی و تحلیل آن، می‌توان وضعیت گذشته و حال بورس را از جنبه‌های مختلف، ارزیابی کرد. تحلیل شاخص‌ کل بورس و نوسانات آن، نقش مهمی در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران دارد. شاخص کل بورس هرروز مورد بررسی قرار می گیرد. شاخص کل بورس هرروز در حال تغییر است. اما شاخص کل بورس اوراق بهادار امروز یکشنبه چهارم اردیبهشت ماه با افت هفت هزار واحدی همراه بود.

امروز (یکشنبه 4 اردیبهشت ماه 1401)، تالار شیشه‌ای شاهد روند نزولی شاخص‌های منتخب بود. به گونه‌ای که شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با کاهش 1838 واحدی، به رقم 369  هزار و 488 واحد رسید.

دیگران چه می خوانند:

شاخص کل هم وزن نیز با افزایش 983 واحدی، عدد 402 هزار و 414 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 612 واحدی به رقم 250 هزار و 546 واحد رسید.

همچنین شاخص سهام آزاد شناور 10633 واحد کاهش را رقم زد و به سطح یک میلیون و 922 هزار و 640 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با 8719  واحد کاهش به رقم یک میلیون و 162 هزار واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز با 5087 واحد کاهش همراه بود و عدد دو میلیون و 843 هزار و 667 واحد را به نمایش گذاشت.

بر اساس این گزارش، در معاملات امروز بورس تهران، نمادهای معاملاتی فولاد، پارسان، شتران، فملی و شبندر با بیش‌ترین کاهش، تاثیر منفی در روند نزولی شاخص کل بورس داشتند. در مقابل، نمادهای معاملاتی خگستر، خاهن، وبانک  و خودرو تاثیر مثبت در برآورد نماگر کل بورس داشتند.

با پایان فعالیت بازار سرمایه در اولین روز کاری بورس در هفته جاری، معامله‌گران بورس 8 میلیارد و 504 میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب 546 هزار و 405 نوبت معامله و به ارزش 50 هزار و 714 میلیارد ریال داد و ستد کردند.

در بازار امروز، بیشترین افزایش قیمت متعلق به نماد شفارس(صنایع‌ شیمیایی‌ فارس‌) با 6 درصد رشد و پس از آن، نمادهای پردیس، دجابر، ساراب و فجر بود. همچنین نماد معاملاتی آسیا(بیمه آسیا) با 5.64 درصد، بیشترین کاهش قیمت را داشت و پس از آن نیز، نمادهای سنیر، حپترو، کسرا و وپترو قرار گرفتند.

بورس این هفته به کدام سو می رود؟

بورس تهران امروز برخلاف فروردین ماه که آغازی طوفانی برای سال جدید داشت را با تابلوهای سرخ آغاز کرد و با کاهشی نه چندان پردامنه معاملات نخستین روز هفته را به پایان رساند. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند تعطیلات پشت سر هم بازار را تحت تاثیر گذاشته و این کاهش اندک نمی تواند نشانه ای خطرناک برای سهامداران و سرمایه گذاران در بازار سهام باشد.

از نوسانات نرخ ارز تا اوضاع پتروشیمی و خودروسازان
بورس تهران در شرایطی معاملات خود را پس از تعطیلات از سرگرفت که در نیمه نخست بازار وضعیت نسبتا مناسبی قابل مشاهده بود و حتی شاخص‌کل نیز روند مثبتی را در پیش گرفته بود. اما با اتمام ساعت معاملات و بسته شدن بازار در نهایت سهامداران با افت بیش از هفت هزار واحدی شاخص مواجه شدند که در مقایسه با هفته‌های گذشته بوده و نتوانست موجبات خشنودی اهالی بازار را فراهم کند.

از طرفی هم نرخ ارز نوسانات گسترده و حساسی را در روزهای اخیر به ثبت رسانده که باعث جلب توجه سهامداران بورسی به این بازار پرتلاطم شود. این فاکتور که تاثیرات مستقیمی بر وضعیت شرکت های کامودیتی محور می شود باعث شده تا تحلیلگران بورسی هم توجه ویژه ای به تحولات نرخ دلار داشته باشند.

البته نکته دیگری که در این بین مطرح است وضعیت صنایعی مانند خودروسازی و پتروشیمی است که این روزها بیشترین توجهات را به خود جلب کرده است. البته موضوع انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی هم باعث شده تا گروه بانکی ها نیز تحت تاثیر قرار گرفته و روزهای حساسی را پیش روی خود ببینند.

 

شاخص کل بورس | افت هفت هزار واحدی معاملات

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟