قیمت خودرو چند سالی ست که وضعیت ناپایداری دارد. قیمت خودرو روز به روز در حال افزایش است و این تغییر قیمت منطقی نیست. زیرا قیمت خودرو نسبت به قیمت دلار تغییر می کند اما تغییرات قیمت دلار آنقدر نیست که قیمت خودرو در این حد افزایش پیدا کند. روزهای قبل دیدیم که افزایش قیمت خودرو تقریباً در همه محصولات تولیدکنندگان خودرو ایجاد شده بود. حالا ببینیم امروز در بازار خودرو چه خبر است.
قیمت خودورهای ایران خودرو
قیمت محصولات ایران خودرو در بازار تغییراتی به شرح زیر داشته است: در مهمترین معاملات خودرو های ایران خودرو پژو پارس مدل 1400 از قیمت 295 تا 455 میلیون تومان خرید و فروش شد، سمند EF7 مدل 1400 معادل 301 میلیون تومان قیمت خورده است. همچنین پژو 206 تیپ 2 (مدل 1401) معادل 297 میلیون تومان خرید و فروش شد. این درحالیست که قیمت این خودرو در نمایندگی 127 میلیون تومان است. قیمت دنا پلاس ( تیپ 1 مدل 1401 ) با موتور EF7 نیز 425 میلیون تومان در بازار تعیین شد.
قیمت خودروهای سایپا
برخی خودروهای سایپا تغییراتی به شرح زیر را داشته است: در مهمترین معاملات سایپا قیمت پراید 111 SE (سفید) برابر 200 میلیون تومان و تیبا SX مدل 1400 صندوق دار 190 میلیون تومان خرید و فروش شد . ساینا EX مدل 1400 فول 209 میلیون تومان در بازار خرید و فروش شد و آریو 1600 اتوماتیک (مدل 1398) با قیمت 440 میلیون تومان معامله شد.
خبر مهم از واردات خودرو
منوچهر منطقی با تشریح برنامههای وزارت صمت در صنعت خودرو افزود: یکی از مواردی که به کاهش تقاضاهای کاذب در بازار خودرو میانجامد، واردات خودرو است. بنابراین برای تنظیم بازار خودرو به واردات به دید مثبت نگاه میکنیم.
وی بابیان اینکه قواعد لازم برای واردات خودرو در حال تنظیم است، تصریح کرد: یکی از ابزارهایی که قانونگذار در اختیار ما گذاشته واردات است و باید از این ابزار استفاده مفید کنیم. بنابراین هر زمان نهادهای بالادستی اجازه دهند کار را اجرایی خواهیم کرد.
منطقی در مورد واگذاری سهام دولتی خودروسازان نیز توضیح داد: یکی از محورهای دستورالعمل هشت مادهای رئیسجمهوری به وزیر صمت، واگذاری سهام دولتی شرکتهای خودروسازی بزرگ است و یک دوره زمانی نیز برای آن پیشبینیشده است.
معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اقدامات لازم در این خصوص آغاز و تمام موانع شناساییشده است و در حال رفع آنها هستیم؛ بنابراین در دوره زمانی موردنظر (6 ماهه) این اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به هدفگذاری امسال برای تولید 1.5 میلیون دستگاه خودرو برای ایجاد تعادل میان عرضه، گفت: پیش از این موضوع تأمین قطعات به علت مسئله ریزتراشهها در دنیا مشکلاتی داشت، اما اکنون این مشکل حلشده و خودروسازان دنیا افزایش تولید دارند.
منطقی با تأکید بر اینکه ریزتراشهها و قطعات باید بهصورت دقیق تأمین شوند، تصریح کرد: در این زمینه موضوع تأمین نقدینگی بسیار مهم است که خوشبختانه با بسته حمایتی دولت، هزینه آن تا حدی جبران میشود.
معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه خودروسازان نباید اجازه تولید خودرو ناقص را بدهند، اضافه کرد: سعی داریم خودروهایی که تولید میشود و مستقیم بهدست متقاضی میرسد بیشتر شود تا چیزی بهعنوان خودروی ناقص نداشته باشیم.
منطقی در خصوص پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان یادآور شد: اسفند ماه سال گذشته در یک دوره پرداختهای بالای 120 روز به قطعه سازان کاهشیافته بود. وزارت صمت در این خصوص مواردی را دنبال میکند، نخست اینکه پول قطعه سازان منصفانه داده شود، دوم اینکه با روش مدیریت نقدینگی خودروسازان و با نظارت وزارت صمت، پرداختهای خودروسازان به قطعه سازان بهاندازه نرمال برسد.
0 دیدگاه